Cursussen Water

Bent u op zoek naar een cursus op het gebied van Water? Berghauser Pont Academy (BPA) biedt een divers cursuspakket om uw kennis volledig up-to-date te brengen. U kunt kiezen uit verschillende Water cursussen, toegespitst op functies, doelgroepen en thema’s. In dit diverse cursusaanbod vindt u basis- en verdiepingscursussen. Op deze pagina ziet u het volledige overzicht dat wij momenteel aanbieden. Iedere cursus is ook als incompany cursus te realiseren. Bent u werkzaam bij een waterschap? Bekijk dan het overzicht van Opleidingen Omgevingswet voor waterschappen.

Grondwaterkwaliteit onder de Omgevingswet
14 oktober 2021
Online
Deze 1-daagse cursus Grondwaterkwaliteit onder de Omgevingswet maakt duidelijk welke rollen en taken de Omgevingswet kent voor het beheer van grondwaterkwaliteit en hoe overheden samen werk hiervan kunnen maken.
Meer informatie >
GRP in de Omgevingswet
2 november 2021
Online
Met deze 2-daagse cursus GRP in de Omgevingswet willen wij u inzicht en inspiratie bieden over hoe u als beleidsmedewerker riolering kunt omgaan met de veranderingen door de Omgevingswet.
Meer informatie >
Praktijkdag: Risicoanalyse en beheersplan zwembaden
9 december 2021
Utrecht
In deze Praktijkdag Risicoanalyse en beheersplan zwembaden, gaat u oefenen met medecursisten om een eerste aanzet te maken voor uw eigen risicoanalyse en beheersplan waar u zelfstandig verder mee aan de slag kan gaan.
Meer informatie >
Water in de Omgevingswet
11 mei 2022
Utrecht
Deze 1-daagse cursus Water in de Omgevingswet biedt inzicht in de specifieke consequenties van de Omgevingswet voor wateraspecten als lozingen, watertoets, etc.
Meer informatie >
Water in de Omgevingswet voor handhavers – alleen incompany
Onbekend
Deze 1-daagse cursus Water in de Omgevingswet voor Handhavers behandelt de specifieke consequenties voor handhavers.
Meer informatie >
Water in de Omgevingswet voor juristen – alleen incompany
Onbekend
Deze 1-daagse cursus Water in de Omgevingswet voor Juristen richt zich specifiek op de juridische aspecten die van belang zijn bij de overgang van de Waternet naar de Omgevingswet.
Meer informatie >
Water in de Omgevingswet voor vergunningverleners – alleen incompany
Onbekend
Deze 1-daagse cursus Water in de Omgevingswet voor vergunningverleners behandelt de specifieke consequenties voor vergunningverleners.
Meer informatie >
Bodemdaling: oorzaken, gevolgen en aanpak - alleen als incompany
Onbekend
Deze 1-daagse cursus Bodemdaling bespreekt de oorzaken, gevolgen en aanpak van dit probleem. Daarnaast wordt naar de mogelijke oplossingen gekeken.
Meer informatie >
Projectbesluit in de Omgevingswet - alleen als incompany
Onbekend
Met deze middagcursus willen wij u inzicht bieden in diverse aspecten bij de voorbereiding van het Projectbesluit.
Meer informatie >
Omgevingsvisie en omgevingsplan voor waterschappen - alleen als incompany
Onbekend
Deze 1-daagse cursus Omgevingsvisie en omgevingsplan voor waterschappen is gericht op hoe je als waterschapsmedewerker het waterbelang in de omgevingsvisie en omgevingsplan het beste kunt borgen.
Meer informatie >

Inleiding Water

Het vakgebied Water is in ontwikkeling. De regelgeving voor water wordt voor een groot gedeelte opgenomen in de nieuwe Omgevingswet. Hierdoor zal water meer integreren met andere aspecten van de fysieke leefomgeving. Daarnaast gaat klimaatadaptatie ook een grotere rol spelen bij gemeenten. Welke consequenties zal dit voor u met zich meebrengen? Dat zal verschillen per doelgroep. Genoeg mogelijkheden en invalshoeken om u gericht te laten bijscholen.

Waarom een cursus Water?

Om volledig aan de slag te kunnen als op het gebied van Water is een uitgebreide kennis over het onderwerp noodzakelijk. Welke rol heeft water in de implementatie? Wat zijn de consequenties van de Omgevingswet voor Water? Wat verandert er op het gebied van riolering en stedelijk water? Wat is een Gemeentelijk Rioleringsprogramma? Hoe ziet de planstructuur er uit? Hoe werkt de wet en regelgeving met betrekking tot Water in de Omgevingswet? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens een van onze Water cursussen. Voor alle verschillende onderwerpen, thema’s en niveaus bieden wij cursussen aan, zodat u aan de slag kunt.

Waarom een cursus bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van Water. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met uw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ruimte voor de inbreng van uw eigen casus. Tijdens iedere cursus ontvangt u een map met de handouts en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Groei verder in uw vakgebied.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze cursussen Water werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met ir. Karst Jan van Esch (Senioradviseur Riolering en Stedelijk Water bij Sweco), Simon Handgraaf (jurist omgevingsrecht bij FLO Legal, Colibri Advies BV), mr. Ineke Noordhoek (jurist Omgevingsrecht/planjurist bij Arcadis Nederland BV), Hendrik van Sandick (zelfstandig adviseur bij Van Sandick Advies) en Michiel Brouwer (zelfstandig stedenbouwkundige bij MBDSO Michiel Brouwer Duurzame Stedelijke Ontwikkeling).

Incompany

Elke cursus die wij aanbieden, is ook als incompany cursus te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden bij programmamanager Ronald Koppers via ronald@berghauserpont.nl.