Cursussen Water

Bent u op zoek naar een cursus op het gebied van Water om uw kennis up-to-date te brengen? Dan bent u bij Berghauser Pont Academy aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u diverse cursussen Water die wij op dit moment aanbieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Klimaatadaptatie in de gebouwde omgeving, Water in de Omgevingswet en GRP in de Omgevingswet.

Water in de Omgevingswet
14 mei 2019
Utrecht
Deze 1-daagse cursus Water in de Omgevingswet biedt inzicht in de specifieke consequenties van de Omgevingswet voor wateraspecten als lozingen, watertoets, etc.
Meer informatie >
GRP in de Omgevingswet
Utrecht
Met deze 2-daagse cursus GRP in de Omgevingswet willen wij u inzicht en inspiratie bieden over hoe u als beleidsmedewerker riolering kunt omgaan met de veranderingen door de Omgevingswet.
Meer informatie >
Projectbesluit in de Omgevingswet
Locatie nader te bepalen
Met deze cursus willen wij u inzicht bieden in diverse aspecten bij de voorbereiding van het Projectbesluit.
Meer informatie >
Klimaatadaptatie in de gebouwde omgeving
Locatie nader te bepalen
Deze middagworkshop Klimaatadaptie in de gebouwde omgeving geeft basaal inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van klimaatadaptief handelen in het bebouwd (stedelijk) gebied.
Meer informatie >
Omgevingsvisie en omgevingsplan voor waterschappen - alleen als incompany
Locatie nader te bepalen
Deze 1-daagse cursus Omgevingsvisie en omgevingsplan voor waterschappen is gericht op hoe je als waterschapsmedewerker het waterbelang in de omgevingsvisie en omgevingsplan het beste kunt borgen.
Meer informatie >

Inleiding cursussen Water

Er zal een hoop veranderen voor professionals die zich bezig houden met water. De regelgeving voor water wordt voor een groot gedeelte opgenomen in de nieuwe Omgevingswet. Hierdoor zal water meer integreren met andere aspecten van de fysieke leefomgeving. Daarnaast gaat klimaatadaptatie ook een grotere rol spelen bij gemeenten. Dit vakgebied is in ontwikkeling, genoeg redenen dus om uw kennis bij te brengen op een van deze onderwerpen.

Waarom een cursus Water?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een cursus op het gebied van water te volgen. Voor professionals zoals specialisten en medewerkers die betrokken zijn bij water bij waterschappen, gemeenten, provincies en het Rijk, die willen weten wat de Omgevingswet voor hun werk gaat betekenen bestaat de cursus Water in de Omgevingswet. Voor specifiek medewerkers van waterschappen die de waterbelangen moeten waarborgen in de nieuwe Omgevingswet is de cursus Omgevingsvisie en omgevingsplan voor waterschappen erg interessant. Wilt u echter weten wat de consequenties van de Omgevingswet zijn voor riolering en stedelijk water, volg dan de 2-daagse cursus GRP in de Omgevingswet.

Waarom een cursus Water bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van Water. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met uw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ook ruimte om alvast een eigen casus in te brengen. Tijdens iedere cursus ontvangt u altijd een map met de handouts en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Elke cursus die wij aanbieden, is ook als incompany cursus te realiseren.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze cursussen Water werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met ir. Karst Jan van Esch (Senioradviseur Riolering en Stedelijk Water bij Sweco), Simon Handgraaf (jurist omgevingsrecht bij FLO Legal, Colibri Advies BV), mr. Ineke Noordhoek (jurist Omgevingsrecht/planjurist bij Arcadis Nederland BV), Hendrik van Sandick (zelfstandig adviseur bij Van Sandick Advies) en Michiel Brouwer (zelfstandig stedenbouwkundige bij MBDSO Michiel Brouwer Duurzame Stedelijke Ontwikkeling).