Over ons

Berghauser Pont Academy

Berghauser Pont Academy (BPA) is onderdeel van de Berghauser Pont Mediagroep. BPM staat voor professionals met een hart voor de publieke zaak. Of het nu gaat om het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden, het in contact komen met gelijkgestemden of een bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke discussies.

Berghauser Pont is opgericht door uitgevers Ruben Berghauser Pont en Monique Boer in 2005. Na ruim 20 jaar-ervaring binnen grote uitgeefconcerns als Kluwer, VNU en Reed Business hadden zij een visie ontwikkeld op digitaal publiceren die zij dachten verder te kunnen brengen met Berghauser Pont. Ronald Koppers sloot zich in 2010 bij hen aan als programmamanager voor de cursussen na 20 jaar ervaring bij Geoplan. In deze periode heeft hij veel kennis opgebouwd over de markt, de soorten doelgroepen en de inhoud.

De combinatie van kennis en het uitgebreide netwerk aan auteurs, docenten en deskundigen worden ingezet om hoogwaardige en praktijkgerichte cursussen voor u te organiseren. Wij richten ons hiermee in het bijzonder op het publieke domein zoals de fysieke leefomgeving, energie en duurzaamheid, zorg, sociaal domein, privacy, bestuursrecht, arbeidsrecht en witwassen en bancaire regels.


Werkwijze

BPA levert u de mogelijkheid tot continu leren. Dit betekent dat het niet alleen gaat om een dag of paar dagen op cursus, maar ook om een goede voorbereiding, zelf werken in de digitale kennisbank en communiceren met uw medecursisten en docenten in een ruime periode rond de cursus. Op die wijze blijft hetgeen u geleerd heeft op de cursus het best geborgd. Meldt u zich aan voor een cursus binnen het Omgevingsdomein, dan krijgt u gelijk toegang tot de online kennisbank van Omgevingsweb, zodat u vast met de stof aan de slag kunt. Binnen Omgevingsweb heeft u niet alleen toegang tot al het materiaal dat de docent voor u heeft klaargezet maar tevens tot alle boeken, commentaren en jurisprudentie in de kennisbank.

Volgt u meerdere cursussen bij BPA, dan krijgt u nog langer toegang tot het lidmaatschap van Omgevingsweb en de kennisbank. Bij twee cursussen blijft u zelfs het gehele jaar door toegang houden tot de kennisbank en kunt u het hele jaar door online blijven leren door middel van testen, microlearnings, eLearnings en digitale naslaginformatie.


Erkende cursusorganisatie

Een groot deel van onze cursussen/opleidingen zijn gecertificeerd bij verschillende beroepsorganisaties en registers. Door het volgen van deze cursussen kunt u aanspraak maken op PE-punten. Dit zijn onder andere:

  • NOvA Nederlandse Orde van Advocaten
  • Vastgoedcert
  • NRVT Nederlands Register voor Taxateurs
  • NVR Nederlandse Vereniging van Rentmeesters
  • NVM Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen
  • NEVOA Beroepsorganisatie voor bedrijfsjuridisch adviseurs
  • KNB Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Per cursus is aangegeven indien voor de cursus PE-punten verkregen kunnen worden. Daarnaast zijn er overzichten waarin per accreditatie de cursussen staan aangegeven.