Incompany

Wilt u een incompanycursus organiseren voor uw team of gehele organisatie? Berghauser Pont Academy is een specialist op het gebied van incompanycursussen. Wij kunnen ons gehele cursusaanbod als incompany realiseren, andere onderwerpen zijn uiteraard ook mogelijk. Bij een incompanycursus luisteren we naar uw specifieke wensen en behoeften.

De voordelen op een rij

Programma op maat

De cursusinhoud is flexibel en wordt volledig toegespitst op uw werkomgeving

Groot netwerk

Wij beschikken over een groot netwerk aan deskundige docenten

Breed cursuspakket

Met meer dan 180 cursussen kunnen wij uit veel bestaande cursusprogramma’s putten

Bedrijfsspecifieke situaties

Er worden bedrijfsspecifieke voorbeelden behandeld zodat u het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen

Gelijk niveau

Met een incompanycursus bereikt u als team hetzelfde niveau

Flexibele data

Bij een incompanycursus bepaalt u zelf de data en het tijdstip

Veelgevraagde incompanycursussen

 • Basiscursus Omgevingswet
 • Omgevingsplan
 • Omgevingsvisie
 • Milieu in de Omgevingswet
 • Vergunningvrij bouwen
 • Actualiteiten Ruimtelijke ordening en Bouwen
 • Milieueffectrapportage
 • BWT 4.0
 • Bouw- en sloopveiligheid
 • Wet natuurbescherming
 • Basiscursus Milieurecht
 • Wwft
 • AVG voor Griffiers
 • Privacy in het sociaal domein
 • Afbakening zorgspecifieke wetgeving
 • Doelen en resultaten in het sociaal domein

Vragen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een incompany? Of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Via onderstaand formulier kunt u contact opnemen. U kunt ons ook altijd telefonisch bereiken via 020-8200908 of per e-mail via academy@berghauserpont.nl.

Ronald Koppers

Programmamanager

06 11 880 859
Stuur Ronald een e-mail

Paulo da Rosa

Programmamanager

06 25 338 920
Stuur Paulo een e-mail

Lotte Stapper

Programmamanager

06 25 327 103
Stuur Lotte een e-mail

Kristian Koster

Programmamanager

06 23 152 794
Stuur Kristian een e-mail

Crescens Akkermans

Programmamanager

06 10 719 078
Stuur Crescens een e-mail

Ervaring

Berghauser Pont Academy heeft ruime ervaring met het organiseren van incompanycursussen. Inmiddels geven of hebben wij incompanycursussen gegeven voor provincies, omgevingsdiensten, en vele gemeenten.

Incompany’s georganiseerd

914

Organisaties opgeleid

454

Professionals opgeleid

20.484

Naast specifieke cursussen hebben wij ook ervaring met gehele incompanytrajecten. Zo is er voor de gemeente Vlaardingen een complete kennisdag Omgevingswet georganiseerd voor circa 150 ambtenaren met een ochtendprogramma met inleiding (5 sessies) en een middagprogramma waarbij ingezoomd wordt op diverse thema’s (circa 10 sessies). Voor de gemeente Dordrecht is een soortgelijke kennisdag Omgevingswet georganiseerd voor 140 raadsleden en medewerkers. Eveneens was deze dag opgedeeld in een algemeen ochtendprogramma met vijf sprekers, waarna er in de middag drie deelsessies zijn gehouden om in te gaan op specifieke onderwerpen.

Onderstaand vindt u een selectie van organisaties waar wij incompanycursussen voor hebben opgezet.

Logo Yacht
Logo Provincie Zeeland
Logo Gemeente Amsterdam
Logo JLL
Logo Rijksvastgoedbedrijf
Logo ARAG
Logo Provincie Friesland
Logo Omgevingsdienst Rivierenland
Logo Gemeente Heerlen
Logo Brunel
Logo Gemeente Nissewaard
Logo Wetterskip Fryslan
Logo Gemeente Rotterdam
Logo Provincie Drenthe
Logo Das rechtsbijstand
Logo Gemeente Breda
Logo Omgevingsdienst Midden Holland
Logo Brandweer Brabant Noord
Logo Achmea
Logo Gemeente Vlaardingen
Logo Equens
Logo Omgevingsdienst NHN
Logo Gemeente Utrecht
Logo Boskalis
Logo Gemeente Den Haag
Logo Omgevingsdienst NZKG
Logo Gemeente Groningen
Logo Provincie Overijssel
Logo ICS
Logo Gemeente Apeldoorn

Testimonials

“Met de kennisdag die Berghauser Pont Academy voor ons heeft georganiseerd hebben we in één klap een berg aan informatie over de Omgevingswet gekregen. Bij veel collega’s is zo voor het eerst het besef gekomen dat er echt wat gaat veranderen en dat we voor een flinke klus staan. De ochtend was erg technisch, maar dit werd gecombineerd met drie sessies in de middag waarbij we met concrete casussen aan de slag zijn gegaan.

Voor mij als Programmamanager Omgevingswet en organisator van de kennisdag is het belangrijkste resultaat dat de Omgevingswet nu bij iedereen op het netvlies staat. We hebben iets om op verder te bouwen bij de invoering van de wet. Ik merk dat aan de reacties van collega’s, die zelf met ideeën komen om verder te oefenen of beleid op te stellen in de lijn van de wet.”

Emma Forsten
Programmamanager Omgevingswet
Gemeente Dordrecht

“We staan als gemeente Vlaardingen nog aan het begin van de implementatie van de nieuwe Omgevingswet. Weten wat de wet inhoudt, een bepaalde basiskennis, is volgens ons van belang om samen invulling te geven aan de opgave waarvoor wij als organisatie staan. De kennisdag verzorgd door Berghauser Pont Academy heeft zeker in die behoefte voorzien.”

Patrick Doodkorte
Programmamanager implementatie Omgevingswet
Gemeente Vlaardingen

“Om de gemeentelijke organisatie goed voor te bereiden op de Omgevingswet, hebben we Berghauser Pont Academy gevraagd een 2-daagse incompanycursus te verzorgen. Het betrof een brede vertegenwoordiging van de organisatie, van wethouder tot beleidsmedewerker communicatie. Kennis over de Omgevingswet was er nog niet of nauwelijks. Dankzij docent Rashid Benhadi, specialist omgevingsrecht bij Hekkelman Advocaten, is deze toch vrij taaie materie op een boeiende manier overgebracht. Ik heb mijn collega’s zelden zo stil zien luisteren. Hij heeft het allemaal prima afgestemd op het niveau van de groep en praktische handvatten en adviezen gegeven.

Voor veel collega’s was dit ook een wake-up call voor wat de Omgevingswet voor hen gaat betekenen en wat hen nog te doen staat. Het heeft een stimulans gegeven om te starten met de voorbereidingen voor de implementatie van de wet. Inmiddels ligt er een vastgesteld implementatieplan en er zijn projectgroepen aan de slag.  

Het contact met Berghauser Pont was erg prettig. De cursus is aan onze wensen aangepast en de organisatie was perfect.”

Miranda van Hoorn
Projectleider ROER
Gemeente Noord-Beveland

“Onze medewerkers ervaren de trainingen van Berghauser Pont Academy als zeer positief. Tijdens de trainingen ontvangen de deelnemers veel informatie, maar ook veel praktijkvoorbeelden. Door deze afwisseling onthouden ze de informatie beter. Na één training waren de deelnemers zo positief dat er nog twee groepen in zijn gepland. De communicatie verliep soepel. Het was fijn om snel te kunnen schakelen. Alles was goed geregeld.”

Melissa van Lier
Medewerker mobiliteit en ontwikkeling
Gemeente Westland

“De reden dat wij met Berghauser Pont Academy een opleidingspakket hebben samengesteld, is dat onze medewerkers behoefte hadden aan kennis over de Omgevingswet. Er wordt met de Omgevingswet een doorontwikkeling in de manier van werken gevraagd. De organisatieontwikkeling ‘Expeditie’ binnen Súdwest-Fryslân is gelukkig al lang gaande!

Om uitwerking te geven aan de gevraagde competenties en vaardigheden, is ingezet op een breed ontwikkeltraject met verschillende leermodules. Berghauser Pont Academy ondersteunt ons hierbij met een opleidingstraject van inmiddels 8 verschillende incompanycursussen en dat we verder gaan uitbreiden. De incompanycursussen brengen verdiepende kennis en zorgen dat het gesprek verder op gang komt. Voor veranderkracht is het essentieel dat de ruimte en het vertrouwen wordt geboden aan de mensen. De ruimte om zich te bekwamen in hun nieuwe rollen. En dat die tijd om de nieuwe rol eigen te maken ook gegarandeerd is. De opleidingen die we hebben georganiseerd hebben daar zeker aan bijgedragen.”

Corina Hernamdt
HR loopbaan coach
Gemeente Súdwest-Fryslân