Cursussen Arbeidsrecht

Bent u op zoek naar een cursus over het Arbeidsrecht? Berghauser Pont Academy (BPA) biedt een divers cursuspakket om uw kennis volledig up-to-date te brengen. U kunt kiezen uit verschillende Arbeidsrecht cursussen, toegespitst op functies, doelgroepen en thema’s. In dit diverse cursusaanbod vindt u basis- en verdiepingscursussen. Op deze pagina ziet u het volledige overzicht dat wij momenteel aanbieden. Iedere cursus is ook als incompany cursus te realiseren.

Privacy en informatiebeveiliging op de werkvloer
6 oktober 2022
Utrecht
Met deze combinatie van de 1-daagse cursus ‘Bewustzijn van informatiebeveiliging’ en de dagdeel cursus ‘Privacy en arbeidsrecht’ leert u wat de basis ingrediënten zijn voor een informatieveilige en privacy bewuste organisatie.
Meer informatie >
Wet verbetering Poortwachter in de praktijk
9 mei 2023
Utrecht
Deze 1-daagse cursus zet op een praktische manier de relevante wetgeving rond de Wet Verbetering Poortwachter uiteen.
Meer informatie >
Bewustzijn van Informatiebeveiliging
Onbekend
In deze 1-daagse cursus leert u hoe u uw organisatie kunt wapenen tegen een aanval van cybercriminaliteit. U leert hoe hackers denken, welke stappen ze nemen en waarom data interessant voor hen is.
Meer informatie >

Inleiding Arbeidsrecht

Het vakgebied Arbeidsrecht is in ontwikkeling. In 2002 is de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) in werking getreden waarbij werkgever en werknemer verplicht worden er alles aan te doen om een beroep op een uitkering te voorkomen. Daarbij is de normalisering een behoorlijk juridische wijziging in het ambtenarenrecht. De inwerkingtreding van de wet normalisering rechtspositie ambtenaren zal (kortweg) tot gevolg hebben dat de ambtenaar in de toekomst een gelijke positie zal hebben als de werknemer in de private sector. Welke consequenties zal dit voor u met zich meebrengen? Dat zal verschillen per doelgroep. Genoeg mogelijkheden en invalshoeken om u gericht te laten bijscholen.

Waarom een cursus Arbeidsrecht?

Om volledig aan de slag te kunnen op het gebied van het Arbeidsrecht is een uitgebreide kennis over het onderwerp noodzakelijk. Hoe gaat u om met ziekte en verzuim in het kader van de Wet verbetering Poortwachter? Hoe voorkomt u een oplegging van een loonsanctie door het UWV? Wat zijn de regels en aanpassingen sinds de AVG in werking is getreden? Wanneer heeft iemand recht op transitievergoeding? Welke belangrijke recente rechterlijke uitspraken zijn er gedaan op het gebied van arbeidsrecht? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens een van onze Arbeidsrecht cursussen. Voor alle verschillende onderwerpen, thema’s en niveaus bieden wij cursussen aan, zodat u aan de slag kunt.

Waarom een cursus bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van het Arbeidsrecht. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met uw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ruimte voor de inbreng van uw eigen casus. Tijdens iedere cursus ontvangt u een map met de handouts en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Groei verder in uw vakgebied.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze Arbeidsrecht cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met Rob Joosten (specialist op het gebied van de Wet Verbetering Poortwachter), dr. mr. Steven Jellinghaus en mr. drs. Els G.M. Huisman (beide advocaat, De Voort Advocaten l Mediators).

Incompany

Elke cursus die wij aanbieden, is ook als incompany cursus te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden bij programmamanager Ronald Koppers via ronald@berghauserpont.nl.