Cursussen Arbeidsrecht

Bent u op zoek naar een cursus op het gebied van Arbeidsrecht om uw kennis up-to-date te brengen? Dan bent u bij Berghauser Pont Academy aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u diverse cursussen Arbeidsrecht die wij op dit moment aanbieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de cursus Wet verbetering Poortwachter of een cursus Wet normalisering rechtspositie ambtenaren.

Privacy in het arbeidsrecht
29 november 2018
Utrecht
De urgentie van het privacyrecht neemt enorm toe, achter de meest dagelijkse bezigheden op de werkvloer, kan er flinke wetgeving schuilgaan. In deze workshop leert u de wet- en regelgeving achter de meest voorkomende privacy-issues op de werkvloer en kent u de meest voorkomende zaken binnen de arbeidsrechtpraktijk.
Meer informatie >
Normalisering rechtspositie ambtenaren
26 maart 2019
Utrecht
Tijdens deze 1-daagse cursus Normalisering rechtspositie ambtenaren wordt ingegaan op zowel het (huidige) ambtenarenrecht als op het arbeidsrecht waardoor inzicht in de materie ontstaat.
Meer informatie >
Inleiding pensioen in het arbeidsrecht - alleen als incompany
Datum nader te bepalen
Deze cursus Inleiding pensioen in het arbeidsrecht geeft inzicht in de civielrechtelijke aspecten van het pensioenrecht. Na afloop van de cursus beschikt u over pensioenbasiskennis die u nodig heeft voor uw praktijk.
Meer informatie >

Inleiding cursussen Arbeidsrecht

Medio 2020 zal de nieuwe Wet normalisering rechtspositie ambtenaren gaan gelden. Welke gevolgen zal dit met zich meebrengen? En hoe gaat u om met ziekte en verzuim in het kader van de Wet verbetering Poortwachter? Hoe voorkomt u een oplegging van een loonsanctie door het UWV? Wat voor een invloed zal de robotisering gaan hebben op de arbeidsmarkt? En welke belangrijke recente rechterlijke uitspraken zijn er gedaan op het gebied van arbeidsrecht? Genoeg redenen om u weer eens te laten bijpraten op een van deze onderwerpen.

Waarom een cursus Arbeidsrecht?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een cursus Arbeidsrecht te volgen. Bent u in uw dagelijkse werk betrokken bij ziekte en verzuim (bijvoorbeeld als werkgever, personeelsfunctionaris of verzuimconsulent)? Dan is de cursus Wet verbetering Poortwachter erg geschikt. In deze 1-daagse Arbeidsrecht cursus leert u onder andere welke formulieren UWV van belang vindt, hoe u de re-integratie van uw werknemer vorm kunt geven en hoe u de activiteiten van uw arbodienst c.q. bedrijfsarts kunt optimaliseren. Bent u advocaat arbeidsrecht, bedrijfsjurist of jurist arbeidsrecht en wilt u meer weten over de nieuwe rechtspositie van ambtenaren? Dan is onze cursus Wet normalisering rechtspositie ambtenaren wellicht iets voor u. In deze 1-daagse cursus hoort u de stand-van-zaken m.b.t. deze nieuwe wet die medio 2020 zal gaan gelden.

Waarom een cursus Arbeidsrecht bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van Arbeidsrecht. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met uw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intakeformulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ook ruimte om alvast een eigen casus in te brengen. Tijdens iedere cursus ontvangt u altijd een map met de handouts en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Elke cursus die wij aanbieden, is ook als in company cursus aan te realiseren.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze Arbeidsrecht cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met Rob Joosten (specialist op het gebied van de Wet Verbetering Poortwachter), dr. mr. Steven Jellinghaus en mr. drs. Els G.M. Huisman (beide advocaat, De Voort Advocaten l Mediators).