Online

Berghauser Pont Academy heeft naast fysieke cursussen een steeds uitgebreider pakket van online leermogelijkheden ontwikkeld. Op deze manier kunt u continu uw kennis en vaardigheden ontwikkelen op een manier die u zelf wilt.

Ons online aanbod wordt continu uitgebreid met nieuwe thema’s. Momenteel bestaat ons aanbod uit e-cursussen, actualiteitencolleges en online cursussen binnen verschillende vakgebieden. Met iedere activiteit kunt u uw accreditatiepunten behalen door na afloop een eindtoets te maken en uw certificaat te downloaden.

Daarnaast ondersteunen wij cursisten binnen het omgevingsdomein en energie & duurzaamheid met toegang tot de kennisbank. Daarin vindt u het studie- en achtergrondmateriaal voor uw cursus, zodat u meteen aan de slag kunt. U kunt relevante stukken raadplegen, uw kennis testen via micro-learnings en zoeken in relevante boeken en publicaties van Berghauser Pont Publishing.

E-cursus icoon

E-cursus: leer in uw eigen tempo alle ‘ins and outs’ over een bepaald onderwerp. Een e-cursus bevat een combinatie van theorie, casuïstiek, webcolleges, vragen, opdrachten. Op uw persoonlijke overzichtspagina kunt u gedurende de cursus uw kennisopname en voortgang bijhouden. Zo ziet u goed welke onderwerpen uit de cursus wellicht nog extra aandacht nodig hebben.

Actualiteitencollege: wordt binnen één tot twee uur op de hoogte gebracht door onze experts over een actueel (juridisch) onderwerp. In deze online actualiteitencolleges worden onderwerpen behandeld die verband houden met de fysieke leefomgeving en duurzaamheid. Na afloop weet u weer wat de laatste stand van zaken is binnen een specifiek thema.

e-cursus icoon klein E-cursus 

Deze E-cursus Inleiding Omgevingswet biedt u via theorie, filmpjes, praktijkvoorbeelden en opdrachten, een eerste introductie in de Omgevingswet.
Deze E-cursus biedt u een introductie in de Omgevingswet maar dan specifiek gericht op de rol en taken van de omgevingsdiensten.
Deze E-cursus Omgevingsplan biedt u via theorie, casuïstiek, webcolleges, mc-vragen en achtergrondmateriaal een compleet overzicht van alle basiszaken over het omgevingsplan.
Deze e-cursus Omgevingsvergunning biedt u via theorie, casuïstiek, webcolleges, mc-vragen en achtergrondmateriaal een compleet overzicht van alle basiszaken over de omgevingsvergunning
Deze e-cursus behandelt de essentie van de nieuwe Omgevingswet en is bestemd voor iedereen die niet alles tot in detail hoeft te kennen, maar wel de hoofdlijnen wilt weten, wat er nu verandert en op welke wijze u daarmee te maken krijgt.
Deze e-cursus Toepasbare Regels Omgevingswet geeft een compleet overzicht van alle ‘ins en outs’ van toepasbare regels in het omgevingsplan.
Deze E-cursus Wwft advocatuur brengt u doormiddel van casuïstiek, tussentijdse vragen en een documentatie sectie weer helemaal op de hoogte van de verplichtingen in het kader van voorkomen van witwassen van gelden en financieren van terrorisme (Wwft).
Deze E-cursus Wwft notaris brengt u doormiddel van casuïstiek, tussentijdse vragen en een documentatie sectie weer helemaal op de hoogte van de verplichtingen in het kader van voorkomen van witwassen van gelden en financieren van terrorisme (Wwft).
Deze E-cursus Wwft accountants brengt u doormiddel van casuïstiek, tussentijdse vragen en een documentatie sectie weer helemaal op de hoogte van de verplichtingen in het kader van voorkomen van witwassen van gelden en financieren van terrorisme (Wwft).
Deze E-cursus Wwft belastingadviseurs brengt u doormiddel van casuïstiek, tussentijdse vragen en een documentatie sectie weer helemaal op de hoogte van de verplichtingen in het kader van voorkomen van witwassen van gelden en financieren van terrorisme (Wwft).
Tijdens deze e-cursus DPIA krijgt u een compleet en duidelijk overzicht van het theoretisch en juridisch kader van DPIA’s. U leert wanneer een DPIA verplicht is, waaraan een DPIA inhoudelijk moet voldoen en welke normen en regels er gelden voor het uitvoeren van een DPIA. U krijgt tevens uitleg van praktische DPIA modellen, wat de verhouding is tussen een DPIA en verantwoordingsplicht en wie verantwoordelijk is voor de uitvoering van een DPIA.
Tijdens deze e-cursus Jeugdwet krijgt u een algemene inleiding en uitleg over het Jeugdrecht en betrokken partijen bij jeugdhulp.

actualiteitencolleges icoon klein Actualiteitencollege

In dit actualiteitencollege op het gebied van waterstof gaan Simone van Dijk, Bastian Knoors en Jeanine Zwalve (Royal HaskoningDHV) in gesprek over de ontwikkeling van waterstoftankstations.
Kernenergie: controversieel, maar ook een -zo goed als- uitstootvrije manier van energieopwekking. In het actualiteitencollege Kernenergie in de energievoorziening bespreekt hoogleraar Wim Turkenburg (Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, Universiteit Utrecht) alle ins en outs van de kernenergie.
Wilt u bijgepraat worden over wat er speelt op het gebied van kwaliteitsborging bouwen en wat dit betekent voor de overheid en de markt? Schrijf u dan in voor dit actualiteitencollege!

In dit actualiteitencollege staat de discussie rondom het gebruik van restwarmte centraal en gaan wij met elkaar in gesprek over het energieverbruik en de inzet van restwarmte van datacenters.

In dit actualiteitencollege komen wetswijzigingen, ontwikkelingen en relevante uitspraken van het laatste anderhalve jaar op het gebied van natuurwetgeving aan bod.

In dit actualiteitencollege wordt u bijgepraat over de BENG-eisen en wat dit betekent voor de toetsing en handhaving of voor u als bouwer.

Expert lidmaatschap

Bovenstaande online leermogelijkheden zijn ook onderdeel van het Expert lidmaatschap. Met het Expert lidmaatschap kunt u een jaar lang continu leren. Stel zelf uw opleiding samen en verbreed uw kennis met algemene thema’s of duik dieper in op een specifiek onderwerp, met het Expert lidmaatschap is het allebei mogelijk.

Omgevingsweb Expert

Het Omgevingsweb lidmaatschap biedt u een jaar lang toegang tot vijf actualiteitencolleges, drie e-cursussen, één 1-daagse cursus en krijgt u volledig toegang tot de Omgevingsweb Kennisbank met daarin alle digitale boeken van Berghauser Pont Publishing en het gehele jurisprudentie archief. Benieuwd naar de overige voordelen?

Klimaatweb Expert

Het Klimaatweb Expert lidmaatschap biedt u een jaar lang toegang tot drie actualiteitencolleges, één e-cursus, één 1-daagse cursus en krijgt u volledig toegang tot de Klimaatweb Kennisbank met daarin digitale boeken van Berghauser Pont Publishing en het jurisprudentie archief. Benieuwd naar de overige voordelen?

Data&Privacyweb Expert

Het Data&Privacyweb Expert lidmaatschap biedt u een jaar lang toegang tot actualiteitencolleges, e-cursussen, één 1-daagse cursus en krijgt u volledig toegang tot de Data&Privacyweb Kennisbank met daarin digitale boeken van Berghauser Pont Publishing en het jurisprudentie archief. Benieuwd naar de overige voordelen?