Berghauser Pont Academy heeft naast fysieke cursussen een steeds uitgebreider pakket van online leermogelijkheden ontwikkeld. Op deze manier kun je continu jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen op een manier die je zelf wilt.
Ons online aanbod wordt continu uitgebreid met nieuwe thema’s. Momenteel bestaat ons aanbod uit e-cursussen, actualiteitencolleges en online cursussen binnen verschillende vakgebieden. Met iedere activiteit kun je jouw accreditatiepunten behalen door na afloop een eindtoets te maken en je certificaat te downloaden.
E-cursus: leer in je eigen tempo alle ‘ins and outs’ over een bepaald onderwerp. Een e-cursus bevat een combinatie van theorie, casuïstiek, webcolleges, vragen, opdrachten. Op je persoonlijke overzichtspagina kun je gedurende de cursus jouw kennisopname en voortgang bijhouden. Zo zie je goed welke onderwerpen uit de cursus wellicht nog extra aandacht nodig hebben.
E-college: word binnen één tot twee uur op de hoogte gebracht door onze experts over een actueel (juridisch) onderwerp. In deze online e-colleges worden onderwerpen behandeld die verband houden met de leefomgeving, duurzaamheid, gezondheid, governance, inclusie en technologie. Na afloop weet je weer wat de laatste stand van zaken is binnen een specifiek thema.
Algemeen
De e-cursus Grondbeleid Omgevingswet gaat in op het in onderlinge samenhang inzetten van de grondbeleidsinstrumenten, om in het algemeen belang ander gebruik van grond tijdig te realiseren. De grondbeleidsinstrumenten en andere bijbehorende relevante regelingen onder de Omgevingswet worden behandeld.
Introductie voor iedereen die tijdens het dagelijks werk met (rapporten van) ecologisch onderzoek te maken krijgt. In dit e-college word je in 1 uur bijgepraat over de uitgangspunten van en regelgeving over natuurwetgeving en ecologisch onderzoek.
Een introductie in de Omgevingswet. Hoe steekt de Omgevingswet in elkaar? Wat zijn de belangrijkste verschillen met het oude omgevingsrecht? Binnen een uur krijg je een goed beeld van de wet, de omgevingsvergunning en het omgevingsplan.
In dit e-college bekijkt prof. dr. ir. M.G. (Marja) Elsinga de woonopgave in Nederland vanuit ruimtelijk, sociaal en economisch perspectief. Zo komt ze tot aanbevelingen op verschillende niveaus: van een algemene visie tot concrete tips voor beleidsmakers.
Deze e-cursus brengt je in 5 uur op de hoogte van de basis van Duurzaam bouwen en inspireert je om zelf aan de slag te gaan. Waarom speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in de bouwsector? Hoe ga je om met nieuwe regelgeving? Met theorie, korte webcolleges, praktijkvoorbeelden en opdrachten.
In deze e-cursus leer je in drie uur over de juridische aspecten van ESG. Met heldere theorie, sprekende voorbeelden en beknopte webcolleges krijg je uitleg over de SFDR, CSRD en Taxonomieverordening.
Het doel van deze e-cursus is om je te laten kennismaken met wat klimaatadaptatie inhoudt. We geven je inzicht in wat er allemaal in onze mogelijkheden ligt. Verder kom je er ook achter welke partijen er bij klimaatadaptatie betrokken zijn en hoe je dit binnen jouw eigen organisatie kan vormgeven.
In de e-cursus Energietransitie worden alle basiszaken over de energietransitie behandeld. Zoek je meer houvast in de inhoud en sturing op de aanpak van de uitdagingen binnen de energietransitie binnen jouw functie? En werk jij als professional aan de energietransitie, of ga je hier binnenkort mee aan de slag? Dan is deze e-cursus bedoeld voor jou!
In de e-cursus Circulariteit worden alle basiszaken over circulariteit behandeld. Zoek je meer houvast in de inhoud en sturing op de aanpak van circulaire uitdagingen binnen jouw functie? En werk jij als professional aan de overgang naar een circulaire economie, of ga je hier binnenkort mee aan de slag? Dan is deze e-cursus bedoeld voor jou!
Introductie voor iedereen die tijdens het dagelijks werk met (rapporten van) ecologisch onderzoek te maken krijgt. In dit e-college word je in 1 uur bijgepraat over de uitgangspunten van en regelgeving over natuurwetgeving en ecologisch onderzoek.
In dit e-college krijg je uitgebreid uitleg over de financiering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015). Binnen 1 uur ben je op de hoogte van de geldstromen, zowel aan de voorzijde als bij de uitvoering van de Wmo.
In dit e-college wordt alles rondom Privacy Enhancing Technologies (PET’s) besproken. Wat zijn PET’s? Welke functie hebben ze? Verder wordt er kort stil gestaan bij de techniek erachter. Omdat het hierbij gaat om gevoelige data, worden ook opmerkingen geplaatst over de juridische kant ervan. Je krijgt praktische voorbeelden en de spreker deelt ervaringen met toepassingen in de praktijk.
Tijdens dit e-college krijg je een duidelijk overzicht van de wet- en regelgeving met betrekking tot cybersecurity in de zorg én kom je te weten welke technische en organisatorische maatregelen jouw organisatie en ketenpartners moeten treffen.
Heb je behoefte aan een duidelijk overzicht van de gehele ontwikkeling én de huidige stand van zaken rondom internationale doorgifte naar de VS na het adequaatheidsbesluit d.d. 10 juli 2023? Welke eisen stelt het adequaatheidsbesluit? Kunnen we Schrems III verwachten? Dit e-college brengt je in 1 uur op de hoogte, waar en wanneer jij wilt
Na dit e-college ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken rond cyberincidenten en weet je hoe je je zo goed mogelijk kan beschermen.
De e-cursus Wwft op hoofdlijnen behandelt de essentie van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en is bestemd voor iedereen die niet alles tot in detail hoeft te kennen, maar wel de hoofdlijnen wilt weten.