E-cursus

€ 149,-

E-cursus Wwft op hoofdlijnen


 •  In 5 praktische lessen helemaal op de hoogte van de belangrijkste onderdelen van de Wwft zoals het cliëntenonderzoek en ongebruikelijke transacties. Wat betekent dit voor jouw praktijk?
 • Online, thuis of op kantoor in je eigen tempo
 • Elke les is een mix van theorie, verhelderende webcolleges, praktijkvoorbeelden en opdrachten
 • Na afloop toets en certificaat
 • 2 studie-uren

Inleiding

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is de Nederlandse implementatie van de impactvolle Europese anti-witwasrichtlijnen. Witwassen en witwasbestrijding heeft de volle aandacht van de Nederlandse autoriteiten en bij niet-naleving worden forse boetes opgelegd.
Vanuit het anti-witwaskader hebben financiële instellingen, alsmede bepaalde beroepsbeoefenaren verplichtingen in het kader van deze Wwft. Instellingen dienen onderzoek te doen naar hun cliënten en hun transacties. Ongebruikelijke transacties moeten worden gemeld bij de Financial Intelligence Unit. De wetgeving is uitgebreid en verandert in rap tempo. Deze e-cursus brengt je snel en praktisch op de hoogte.

Inhoud en resultaat

Leerdoelen:

 • Basiskennis over de Wwft
 • Ondersteuning voor de praktijk
 • Inzicht in witwassen en financieren terrorisme
 • Verhogen van ‘awareness’
 • Herkennen risico’s voor interne signalering

Werkwijze

De e-cursus kun je online volgen via je computer, tablet of smartphone. De e-cursus wordt aangeboden via het leerplatform aNewSpring (voor tablet of smartphone kan de app worden gedownload). Je logt in en je start met de lessen, waarbij je in je eigen tempo de e-cursus doorloopt. De e-cursus biedt een combinatie van casuïstiek, mc-vragen, video’s en een documentatiesectie met alle relevante informatie over de Wwft.

Op je persoonlijke overzichtspagina kun je gedurende de cursus je kennisopname en voortgang bijhouden. Daardoor kun je ook goed zien welke onderwerpen uit de cursus wellicht nog extra aandacht nodig hebben.

Als je alle lessen afgerond hebt volgt een toets. Je krijgt 5 vragen voorgelegd. Deze zijn een dwarsdoorsnede van de e-cursus. Als je 3 van de 5 vragen correct beantwoordt, ben je geslaagd. Indien je slaagt kun je direct zelf een certificaat downloaden.

Daarnaast krijg je de beschikking over de Memotrainer. Dit is een interactieve tool, waarmee je je kennis actueel houdt tijdens en na de e-cursus. Je ontvangt dan iedere week 5 digitale vragen via je smartphone, tablet of computer.

Doelgroep

Voor alle professionals die klantcontact onderhouden, maar niet per se een opleidingsverplichting hebben en nog weinig tot geen kennis hebben van de Wwft.

Programma

Les 1: De Wwft in het algemeen
In deze les komen de hoofdverplichtingen en de doelen van de Wwft aan de orde.

Les 2: Witwassen en financieren van terrorisme
Witwassen is een enorm ruim begrip. In deze les wordt besproken wat er allemaal onder witwassen valt en wat de grootste witwasdreigingen en indicatoren zijn. Ook wordt stilgestaan bij de grootste dreigingen voor het financieren van terrorisme.

Les 3: Wat betekent de Wwft voor mijn dagelijkse werk?
In deze les wordt besproken wat de Wwft in de praktijk voor je betekent, en uit welke standaardstappen de Wwft bestaat.

Les 4: Het cliëntenonderzoek
In deze les komen begrippen als een UBO, het UBO-register, PEP, en het vereenvoudigd en verscherpt cliëntenonderzoek aan bod.

Les 5: Het melden van ongebruikelijke transacties
In de laatste les wordt ingegaan op het melden van het ongebruikelijke transacties en worden een aantal meldindicatoren besproken.

Docenten

Mr. Jurjan Geertsma
Advocaat bij JahaeRaymakers Advocaten
 
Jurjan is een expert op het gebied van witwas-, corruptie en andere integriteitswet- en regelgeving. Hij verleent bijstand aan bedrijven uit diverse sectoren, aan financiële instellingen, bestuurders en aan zelfstandige beroepsbeoefenaren uit bijvoorbeeld de advocatuur, het notariaat, de accountancy en de zorg, die op enigerlei wijze te maken krijgen met integriteitskwesties zoals strafrechtelijke verdenkingen, bestuursrechtelijke handhaving, interne onderzoeken of toezicht- en tuchtkwesties. Hij geeft frequent cursussen op het gebied van integriteit, fraude en compliance, anti-corruptie en anti-witwasregelgeving (Wwft), internationale sanctieregelgeving, Business & Human Rights, milieustrafrecht, geheimhoudingsplichten en verschoningsrechten en verzorgt trainingen voor verhoren en doorzoekingen.
 
Bekijk LinkedIn

Materiaal

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kun je 2 studie-uren rekenen.

BP Studieuren22

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

 • € 149,-
  •  Genoemd bedrag is exclusief 21% btw
Aanmelden

Referenties

 Voor deze nieuwe e-cursus zijn nog geen referenties beschikbaar

ook interessant voor jou

Incompany

Deze cursus liever met jouw eigen team en op maat bij jou op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

 • De training is altijd maatwerk
 • Je bereikt als team hetzelfde niveau
 • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
 • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
 • Je bepaalt de data van de training

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je deze cursus incompany volgen?

Of wilt je persoonlijk studieadvies? We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Via onderstaand contactformulier kun je contact opnemen met onze klantenservice of ons salesteam. Wil je direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.