Cursussen Privacy

Bent u op zoek naar een cursus op het gebied van privacy? Berghauser Pont Academy (BPA) biedt een divers cursuspakket om uw kennis volledig up-to-date te brengen. U kunt kiezen uit verschillende privacycursussen en opleidingen, toegespitst op functies, doelgroepen en thema’s. In dit diverse cursusaanbod vindt u basis- en verdiepingscursussen. Op deze pagina ziet u het volledige overzicht dat wij momenteel aanbieden. Iedere cursus is ook als incompany cursus te realiseren.

Persoonsgegevens in faillissement
11 juni 2020
Online
In deze online cursus wordt u meegenomen in de privacyregels en de belangenafweging om een klantbestand te kunnen overdragen in faillissement.
Meer informatie >
Actualiteitencursus AVG
16 juni 2020
Online
Deze online actualiteitencursus AVG is een informatieve cursus die ingaat op alle nieuwe ontwikkelingen binnen de AVG. Een must voor iedereen die zich bezighoudt met het privacyrecht.
Meer informatie >
Vergadersoftware: Beveiliging en Privacy
23 juni 2020
Online
In dit webinar ‘Vergadersoftware – beveiliging en privacy’ verteld privacy expert Mr. Ruben Tienhooven wat de privacy- en informatiebeveiligingsrisico’s zijn bij vergadersoftware en hoe organisaties deze risico’s in de praktijk kunnen verkleinen.
Meer informatie >
AVG voor griffiers
30 juni 2020
Online
Deze cursus AVG voor griffiers behandelt de nieuwe regelgeving omtrent privacy, in het bijzonder de situaties waar griffiers mee te maken hebben.
Meer informatie >
Privacy op de werkvloer
9 juli 2020
DRIEBERGEN RIJSENBURG - Utrecht
Deze workshop Privacy op de werkvloer behandelt de meest voorkomende wet- en regelgeving achter privacy-issues op de werkvloer. Na de workshop kent u de meest voorkomende zaken binnen de arbeids(recht)praktijk.
Meer informatie >
Privacy in het sociaal domein - 3 daags
14 juli 2020
Utrecht
Met deze 3-daagse cursus Privacy in het sociaal domein wordt u opgeleid tot privacy professional in het sociaal domein. U verwerft kennis van de wet, kunt adviseren over de werkprocessen en weet op welke manier gegevens uitgewisseld kunnen worden.
Meer informatie >
Actualiteitencursus AVG
26 oktober 2020
Utrecht
Deze actualiteitencursus AVG is een informatieve cursus die ingaat op alle nieuwe ontwikkelingen binnen de AVG. Een must voor iedereen die zich bezighoudt met het privacyrecht.
Meer informatie >
Privacywetgeving in de opsporing: de Wpg voor BOA's
18 november 2020
Utrecht
De cursus Privacywetgeving in de opsporing: de Wpg voor BOA’s leert privacydeskundigen de belangrijkste verschillen tussen de AVG en Wpg en welke gegevens gedeeld en gebruikt kunnen worden in de praktijk.
Meer informatie >
Privacy voor Finance Professionals
26 november 2020
Utrecht
In deze interactieve cursus behandelen wij een aantal belangrijke vraagstukken die de AVG met zich brengt binnen de financiële sector.
Meer informatie >
Creëren van privacybewustzijn in organisaties - alleen als incompany
Onbekend
Technisch en procedureel heb je heel wat op orde voor de implementatie van de AVG en de bijbehorende informatiebeveiliging. Hoe frustrerend is het dan dat collega’s, meestal onbedoeld, slordig omgaan met vertrouwelijke gegevens. Er spelen al zo veel nieuwe ontwikkelingen en er zijn veel eisen van cliënten, opdrachtgevers, ketenpartners en overheden. Bestuur en management hebben daar hun handen aan vol dus de aandacht voor privacy zakt weg, na aanvankelijke interesse bij de invoering van de AVG. Je kunt een posteractie of presentatie organiseren maar dat heeft geen blijvend effect. Het onderwerp levend houden is niet eenvoudig. In deze cursus leer je hoe je een privacybewuste organisatiecultuur creëert en vasthoudt.
Meer informatie >
CIPP / E
Onbekend
Tijdens deze praktische 2-daagse training leert u alles over de Europese privacywetgeving (GDPR / AVG) en bereidt u zich voor op het Engelstalige CIPP/E certificeringsexamen.
Meer informatie >
CIPM / Certified Information Privacy Manager
Onbekend
Tijdens deze praktische 2-daagse training leert u alles over de Europese privacywetgeving (GDPR / AVG) en bereidt u zich voor op het Engelstalige CIPP/E certificeringsexamen.
Meer informatie >
Privacydilemma’s in het publieke domein
Onbekend
Met de cursus Privacydilemma's in het publieke domein krijgt u handvatten aangereikt om op een praktische wijze om te gaan met persoonsgegevens in het publieke domein.
Meer informatie >
Handhaving en privacy
Onbekend
Tijdens de interactieve cursus Handhaving en privacy wordt inzicht gegeven in de verschillende bevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens en besteden wij aandacht aan actuele rechtspraak en andere belangrijke ontwikkelingen binnen dit kader.
Meer informatie >
Privacy in het sociaal domein - 3 daags
Onbekend
Met deze 3-daagse cursus Privacy in het sociaal domein wordt u opgeleid tot privacy professional in het sociaal domein. U verwerft kennis van de wet, kunt adviseren over de werkprocessen en weet op welke manier gegevens uitgewisseld kunnen worden.
Meer informatie >
Mindset van een hacker
Onbekend
De online cursus Mindset van een hacker leert CISO’s, Privacy Officers en FG’ers de tools en skills om te denken en te werken als een hacker. Daarnaast leert aan de hand van een kwetsbare omgeving hoe u deze kennis in de praktijk kan gebruiken.
Meer informatie >
Opsporing door BOA’s: de Wet politiegegevens
Onbekend
Deze 1-daagse cursus Opsporing door BOA’s: de Wet politiegegevens leert u de belangrijkste verschillen tussen de Wpg en AVG en in welke situaties u aan deze wetten moet houden.
Meer informatie >
Basiscursus Privacy in het sociaal domein - Alleen als incompany
Onbekend
Deze cursus neemt u mee langs de dilemma’s en vragen die opdoemen in het sociaal domein. Geeft inzicht in de privacy principes, bespreekt de misverstanden zoals ‘toestemming’ en biedt houvast bij de dagelijkse taakuitvoering.
Meer informatie >

Inleiding Privacy

Een van de meest actuele rechtsgebieden op dit moment is Privacy. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is per 25 mei 2018 in werking getreden. Deze verordening heeft de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) daarmee vervangen. Welke consequenties heeft dit met zich meegebracht? Dit zal verschillen per doelgroep en thema. Genoeg mogelijkheden en invalshoeken om u gericht te laten bijscholen.

Waarom een cursus Privacy?

Om volledig aan de slag te kunnen als privacy-expert is een uitgebreide kennis over het onderwerp noodzakelijk. Waar dient een deugdelijke privacy policy aan te voldoen? Hoe beveiligt u de verwerking van persoonsgegevens? Hoe zorgt u voor awareness bij uw medewerkers? Hoe gaat u om met de meldplicht datalekken? Hoe streng zal de Autoriteit voor Persoonsgegevens (AP) gaan handhaven? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens een van onze Privacy cursussen. Voor alle verschillende doelgroepen, thema’s en niveaus bieden wij cursussen aan, zodat u aan de slag kunt als privacy-expert.

Waarom een cursus bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van privacy. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met uw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ruimte voor de inbreng van uw eigen casus.Tijdens iedere cursus ontvangt u een map met de handouts en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Groei verder in uw vakgebied.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze privacy cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met mr. dr. Caroline Raat (zelfstandig adviseur), mr. Corrie Ebbers (privacy jurist), mw. mr. A.C. (Melanie) Hermes (advocaat), mr. I Chu Chao (zelfstandig jurist), mr. Martine van de Merwe (oprichter van PrivacyLab). Daarnaast geven wij ook cursussen met mr. Thomas van Essen (partner bij SOLV).

Incompany

Elke cursus die wij aanbieden, is ook als incompany cursus te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden bij junior uitgever Hanna Rab via telefoonnummer 020 8200 908 of e-mail hanna@berghauserpont.nl.

Privacyweb

Privacyweb, onderdeel van Berghauser Pont Mediagroep, is een kennisportal dat zich specifiek richt op het meest relevante nieuws over privacyregelgeving, cybersecurity en data. Privacyweb biedt u juridische en praktische vakinformatie die voor de uitvoering van uw dagelijkse werkzaamheden relevant is. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over privacy en bescherming van data? Abonneer dan op het ochtendnieuws van Privacyweb.