Cursussen Data&Privacy

Bent u op zoek naar een cursus op het gebied van data en privacy? Berghauser Pont Academy (BPA) biedt een divers cursuspakket om uw kennis volledig up-to-date te brengen. U kunt kiezen uit verschillende data- en privacycursussen en opleidingen, toegespitst op functies, doelgroepen en thema’s. In dit diverse cursusaanbod vindt u basis- en verdiepingscursussen. Op deze pagina ziet u het volledige overzicht dat wij momenteel aanbieden. Iedere cursus is ook als incompany cursus te realiseren.

Privacy in het sociaal domein - 3 daags
15 juni 2021
Online
Met deze 3-daagse cursus Privacy in het sociaal domein wordt u opgeleid tot privacy professional in het sociaal domein. U verwerft kennis van de wet, kunt adviseren over de werkprocessen en weet op welke manier gegevens uitgewisseld kunnen worden.
Meer informatie >
DPIA
22 juni 2021
Online
In deze 1-daagse cursus DPIA wordt de theorie en de praktijk van DPIA’s behandelt en komen de belangrijkste wettelijke bepalingen aan bod.
Meer informatie >
Verhouding Wwft en AVG: de grenzen van het cliëntenonderzoek
16 september 2021
Utrecht
Deze middagcursus biedt inzicht in de privacy-rechtelijke aspecten waar financiële instellingen op dienen te letten bij het uitvoeren van een cliëntenonderzoek op basis van de Wwft
Meer informatie >
Internationale doorgifte van persoonsgegevens: hoe regel je dat in de praktijk?
4 oktober 2021
Utrecht
In de cursus ‘Internationale doorgifte van persoonsgegevens: hoe regel je dat in de praktijk?’ wordt de huidige stand van zaken besproken met betrekking tot de internationale doorgifte van (persoons)gegevens en wordt besproken hoe doorgifte is te regelen in de praktijk.
Meer informatie >
AVG voor griffiers
5 oktober 2021
Utrecht
Deze cursus AVG voor griffiers behandelt de nieuwe regelgeving omtrent privacy, in het bijzonder de situaties waar griffiers mee te maken hebben.
Meer informatie >
Privacywetgeving in de opsporing: de Wpg voor BOA's
12 oktober 2021
Utrecht
De cursus Privacywetgeving in de opsporing: de Wpg voor BOA’s leert privacydeskundigen de belangrijkste verschillen tussen de AVG en Wpg en welke gegevens gedeeld en gebruikt kunnen worden in de praktijk.
Meer informatie >
Cameratoezicht & Privacy: Hoe richt ik mijn camerabeleid in?
4 november 2021
Utrecht
Tijdens de cursus Cameratoezicht & Privacy besteden we aandacht aan de privacyregels die gelden voor de inzet van camera’s. Met behulp van de casuïstiek leert u hoe u een camerabeleid inricht.
Meer informatie >
Vergadersoftware: Beveiliging en Privacy
9 november 2021
Online
In deze online cursus ‘Vergadersoftware – beveiliging en privacy’ verteld privacy expert Mr. Ruben Tienhooven wat de privacy- en informatiebeveiligingsrisico’s zijn bij vergadersoftware en hoe organisaties deze risico’s in de praktijk kunnen verkleinen.
Meer informatie >
Inkoop Software (diensten)
9 november 2021
Utrecht
Tijdens de cursus Inkoop Software(diensten) leert u relevante privacy- en informatiebeveiligingsrisico’s en krijgt u inzicht in de verschillende fases van het inkooptraject
Meer informatie >
Actualiteitencursus AVG
11 november 2021
Utrecht
Deze actualiteitencursus AVG is een informatieve cursus die ingaat op alle nieuwe ontwikkelingen binnen de AVG. Een must voor iedereen die zich bezighoudt met het privacyrecht.
Meer informatie >
Inzage- en verwijderingsverzoeken onder de AVG
25 november 2021
Utrecht
In de cursus ‘Inzage- en verwijderingsverzoeken onder de AVG’ wordt u bijgepraat over de do’s and don’ts bij het behandelen van inzage- en verwijderingsverzoeken.
Meer informatie >
Datalekken voor bedrijfsjuristen
2 december 2021
Utrecht
Tijdens de cursus Datalekken voor bedrijfsjuristen worden de Welke wettelijke verplichtingen besproken en welke aanvullende verplichtingen volgen uit de beleidsregels
Meer informatie >
Creëren van privacybewustzijn in organisaties - alleen als incompany
Onbekend
Technisch en procedureel heb je heel wat op orde voor de implementatie van de AVG en de bijbehorende informatiebeveiliging. Hoe frustrerend is het dan dat collega’s, meestal onbedoeld, slordig omgaan met vertrouwelijke gegevens. Er spelen al zo veel nieuwe ontwikkelingen en er zijn veel eisen van cliënten, opdrachtgevers, ketenpartners en overheden. Bestuur en management hebben daar hun handen aan vol dus de aandacht voor privacy zakt weg, na aanvankelijke interesse bij de invoering van de AVG. Je kunt een posteractie of presentatie organiseren maar dat heeft geen blijvend effect. Het onderwerp levend houden is niet eenvoudig. In deze cursus leer je hoe je een privacybewuste organisatiecultuur creëert en vasthoudt.
Meer informatie >
Privacydilemma’s in het publieke domein - alleen als incompany
Onbekend
Met de cursus Privacydilemma's in het publieke domein krijgt u handvatten aangereikt om op een praktische wijze om te gaan met persoonsgegevens in het publieke domein.
Meer informatie >
Privacy op de werkvloer
Onbekend
Deze workshop Privacy op de werkvloer behandelt de meest voorkomende wet- en regelgeving achter privacy-issues op de werkvloer. Na de workshop kent u de meest voorkomende zaken binnen de arbeids(recht)praktijk.
Meer informatie >
Persoonsgegevens in faillissement
Onbekend
In deze online cursus wordt u meegenomen in de privacyregels en de belangenafweging om een klantbestand te kunnen overdragen in faillissement.
Meer informatie >
De AVG en de basisregistraties van de publieke sector: eenmalige verstrekking, meervoudig gebruik
Onbekend
De cursus AVG en de basisregistraties van de publieke sector geeft inzicht in het stelsel van de basisregistraties en de verhouding met de AVG.
Meer informatie >
Basiscursus Privacy in het sociaal domein - alleen als incompany
Onbekend
Deze cursus neemt u mee langs de dilemma’s en vragen die opdoemen in het sociaal domein. Geeft inzicht in de privacy principes, bespreekt de misverstanden zoals ‘toestemming’ en biedt houvast bij de dagelijkse taakuitvoering.
Meer informatie >

Inleiding Data en Privacy

Een van de meest actuele rechtsgebieden op dit moment is Privacy. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is per 25 mei 2018 in werking getreden. Deze verordening heeft de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) daarmee vervangen. Welke consequenties heeft dit met zich meegebracht? Dit zal verschillen per doelgroep en thema. Genoeg mogelijkheden en invalshoeken om u gericht te laten bijscholen.

Waarom een cursus Data en Privacy?

Om volledig aan de slag te kunnen als privacy-expert is een uitgebreide kennis over het onderwerp noodzakelijk. Waar dient een deugdelijke privacy policy aan te voldoen? Hoe beveiligt u de verwerking van persoonsgegevens? Hoe zorgt u voor awareness bij uw medewerkers? Hoe gaat u om met de meldplicht datalekken? Hoe streng zal de Autoriteit voor Persoonsgegevens (AP) gaan handhaven? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens een van onze Data&Privacy cursussen. Voor alle verschillende doelgroepen, thema’s en niveaus bieden wij cursussen aan, zodat u aan de slag kunt als privacy-expert.

Waarom een cursus bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van data en privacy. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met uw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ruimte voor de inbreng van uw eigen casus. Tijdens iedere cursus ontvangt u een map met de hand-outs en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Groei verder in uw vakgebied.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze privacy cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met mr. dr. Caroline Raat (zelfstandig adviseur), mr. Corrie Ebbers (privacy jurist), mw. mr. A.C. (Melanie) Hermes (advocaat), mr. I Chu Chao (zelfstandig jurist), mr. Martine van de Merwe (oprichter van PrivacyLab). Daarnaast geven wij ook cursussen met mr. Thomas van Essen (partner bij SOLV).

Incompany

Elke cursus die wij aanbieden, is ook als incompany cursus te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden bij junior uitgever Hanna Rab via telefoonnummer 020 8200 908 of e-mail hanna@berghauserpont.nl.

Data&Privacyweb

Data&Privacyweb, onderdeel van Berghauser Pont Mediagroep, is een kennisportal dat zich specifiek richt op het meest relevante nieuws over privacyregelgeving, cybersecurity en data. Data&Privacyweb biedt u juridische en praktische vakinformatie die voor de uitvoering van uw dagelijkse werkzaamheden relevant is. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over privacy en bescherming van data? Abonneer dan op het ochtendnieuws van Data&Privacyweb.