Cursussen Privacy

Bent u op zoek naar een cursus op het gebied van privacy? Berghauser Pont Academy (BPA) biedt een divers cursuspakket om uw kennis volledig up-to-date te brengen. U kunt kiezen uit verschillende privacy cursussen, toegespitst op functies, doelgroepen en thema’s. In dit diverse cursusaanbod vindt u basis- en verdiepingscursussen. Op deze pagina ziet u het volledige overzicht dat wij momenteel aanbieden. Iedere cursus is ook als incompany cursus te realiseren.

AVG voor griffiers
17 september 2019
Utrecht
Deze cursus AVG voor griffiers behandelt de nieuwe regelgeving omtrent privacy, in het bijzonder de situaties waar griffiers mee te maken hebben.
Meer informatie >
Privacy in het sociaal domein - 3 daags
10 oktober 2019
Utrecht
Met deze opleiding wordt u opgeleid tot privacy professional in het sociaal domein. U verwerft kennis van de wet, kunt adviseren over de werkprocessen, de samenwerking, het uitwisselen van gegevens en de toepassing van de wet in concrete situaties. Ook bent u in staat misverstanden en valkuilen te herkennen.
Meer informatie >
Privacy in de HR-praktijk
29 oktober 2019
Utrecht
In deze workshop Privacy op de werkvloer wordt uiteengezet waar een werkgever aan gebonden is als het gaat om privacy van werknemers.
Meer informatie >
Masterclass Privacy: the next step
30 oktober 2019
Amsterdam
Privacy bekeken vanuit een juridisch, psychologisch, technologisch, economisch en ethisch perspectief.
Meer informatie >
Werken aan een privacybewuste organisatie
31 oktober 2019
Utrecht
Technisch en procedureel heb je heel wat op orde voor de implementatie van de AVG en de bijbehorende informatiebeveiliging. Hoe frustrerend is het dan dat collega’s, meestal onbedoeld, slordig omgaan met vertrouwelijke gegevens. Er spelen al zo veel nieuwe ontwikkelingen en er zijn veel eisen van cliënten, opdrachtgevers, ketenpartners en overheden. Bestuur en management hebben daar hun handen aan vol dus de aandacht voor privacy zakt weg, na aanvankelijke interesse bij de invoering van de AVG. Je kunt een posteractie of presentatie organiseren maar dat heeft geen blijvend effect. Het onderwerp levend houden is niet eenvoudig. In deze cursus leer je hoe je een privacybewuste organisatiecultuur creëert en vasthoudt.
Meer informatie >
Datalekken en cybersecurity
Locatie nader te bepalen
Op 1 januari 2016 is de Meldplicht Datalekken in werking getreden. Beoogd doel van deze wetswijziging en de meldplicht is om organisaties zorgvuldiger om te laten gaan met persoonsgegevens. In deze cursus 'Datalekken en cybersecurity' leert u een datalek te voorkomen en bent u in één dag weer helemaal up-to-date.
Meer informatie >
Basiscursus Privacy in het sociaal domein - Alleen als incompany
Locatie nader te bepalen
Deze cursus neemt u mee langs de dilemma’s en vragen die opdoemen in het sociaal domein. Geeft inzicht in de privacy principes, bespreekt de misverstanden zoals ‘toestemming’ en biedt houvast bij de dagelijkse taakuitvoering.
Meer informatie >
Bestuursrechtelijke handhaving in het privacyrecht
Locatie nader te bepalen
Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. In deze cursus komt aan de orde welke handhavingsinstrumenten de Autoriteit Persoonsgegevens onder de AVG heeft, hoe deze kunnen worden ingezet, en ook op welke manier daartegen verweer kan worden gevoerd.
Meer informatie >

Inleiding Privacy

Een van de meest actuele rechtsgebieden op dit moment is Privacy. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is per 25 mei 2018 in werking getreden. Deze verordening heeft de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) daarmee vervangen. Welke consequenties heeft dit met zich meegebracht? Dit zal verschillen per doelgroep en thema. Genoeg mogelijkheden en invalshoeken om u gericht te laten bijscholen.

Waarom een cursus Privacy?

Om volledig aan de slag te kunnen als privacy-expert is een uitgebreide kennis over het onderwerp noodzakelijk. Waar dient een deugdelijke privacy policy aan te voldoen? Hoe beveiligt u de verwerking van persoonsgegevens? Hoe zorgt u voor awareness bij uw medewerkers? Hoe gaat u om met de meldplicht datalekken? Hoe streng zal de Autoriteit voor Persoonsgegevens (AP) gaan handhaven? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens een van onze Privacy cursussen. Voor alle verschillende doelgroepen, thema’s en niveaus bieden wij cursussen aan, zodat u aan de slag kunt als privacy-expert.

Waarom een cursus bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van privacy. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met uw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ruimte voor de inbreng van uw eigen casus.Tijdens iedere cursus ontvangt u een map met de handouts en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Groei verder in uw vakgebied.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze privacy cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met mr. dr. Caroline Raat (zelfstandig adviseur), mr. Corrie Ebbert (privacy jurist), mw. mr. A.C. (Melanie) Hermes (advocaat), Martine van de Merwe (oprichter van PrivacyLab). Daarnaast geven wij ook cursussen met mr. Thomas van Essen (SOLV), Anke van de Laar (advocaat/associate partner bij La Gro Geelkerken Advocaten) en Michael Reker (advocaat bij Pot Jonker Advocaten N.V. in Haarlem).

Incompany

Elke cursus die wij aanbieden, is ook als incompany cursus te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden bij programmamanager Paula Vrolijk-de Vries via paula@berghauserpont.nl.

Privacyweb

Privacyweb, onderdeel van Berghauser Pont Mediagroep, is een kennisportal dat zich specifiek richt op het meest relevante nieuws over privacyregelgeving, cybersecurity en data. Privacyweb biedt u juridische en praktische vakinformatie die voor de uitvoering van uw dagelijkse werkzaamheden relevant is. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over privacy en bescherming van data? Abonneer dan op het ochtendnieuws van Privacyweb.