Cursussen Wwft

Bent u op zoek naar een cursus op het gebied van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) om uw kennis up-to-date te brengen? Dan bent u bij Berghauser Pont Academy aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u voor de verschillende meldingsplichtige instellingen een Wwft cursus. Denk hierbij aan een cursus Wwft speciaal voor advocaten en notarissen. Werkt u in de financiële sector, dan hebben wij ook voor u een speciaal ontwikkelde Wwft cursus. Dit geldt ook voor de vastgoedsector.

Wwft: toepassing in de praktijk - advocaten/notaris
3 oktober 2019
Utrecht
Deze middagcursus speciaal voor advocaten en notarissen gaat in op de ontwikkelingen en praktische toepassing van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).
Meer informatie >
Verdieping Wwft
10 oktober 2019
Utrecht
Met deze verdiepingscursus Wwft krijgt u dieper inzicht in de mogelijke risico’s die een instelling loopt voor witwassen en terrorismefinanciering en de wijze waarop u deze kunt beoordelen en beheersen
Meer informatie >
Wwft: toepassing in de praktijk - financiële sector
5 november 2019
Utrecht
Deze middagcursus speciaal voor de financiële sector gaat in op de ontwikkelingen en praktische toepassing van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).
Meer informatie >
Wwft: voor makelaars en taxateurs van onroerende zaken
Locatie nader te bepalen
Deze middagcursus Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) geeft inzicht in de praktische toepassing van de Wwft speciaal ontwikkeld voor de vastgoedwereld.
Meer informatie >

Inleiding cursussen Wwft

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is al weer enige jaren in werking. Belangrijkste pijlers van de Wwft zijn het verrichten van cliëntenonderzoek en het melden van ongebruikelijke transacties. De nieuwe aangescherpte Wwft (vierde anti-witwasrichtlijn) zal begin 2018 in werking treden. De nieuwe Wwft regelt onder meer een aanscherping van het cliëntenonderzoek. Ook zal het UBO-register openbaar worden. Genoeg ontwikkelingen om eens te worden bijgepraat op dit onderwerp. Daarnaast voldoet u met het volgen van een Wwft cursus aan de opleidingsverplichting van art. 35 Wwft.

Waarom een cursus Wwft?

Wanneer kan ik volstaan met een vereenvoudigd cliëntenonderzoek? Welke stappen moet ik doorlopen bij identificatie? Wie is cliënt voor de Wwft? Bij welke cliënten moet je opletten? Wat is een ongebruikelijke transacties? Hoe ziet het UBO-register eruit? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens een van onze Wwft cursussen. Wij bieden voor de diverse meldingsplichtige instellingen cursussen aan, zo hebben we een cursus Wwft in de praktijk: advocaten en notarissen. Daarnaast bieden wij deze cursus ook aan voor de financiële sector en voor makelaars en taxateurs.

Waarom een cursus Wwft bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van de Wwft. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met uw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ook ruimte om alvast een eigen casus in te brengen. Tijdens iedere cursus ontvangt u altijd een map met de handouts en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Elke cursus die wij aanbieden, is ook als in company cursus aan te realiseren.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze Wwft cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers (kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek) en mr. Jurjan Geertsma (advocaat bij JahaeRaymakers).