1-daagse cursus

€ 895,-

CSRD in a day

20 november 2024

Amsterdam

Waarom kies je voor 'CSRD in a Day'?

 • Snelle Resultaten: In slechts één dag krijg je een volledige en diepgaande kennis van de CSRD. Dit bespaart je tijd en zorgt ervoor dat je snel aan de slag kunt met het implementeren van de vereisten.
 • Experts aan het Woord: Toonaangevende experts met uitgebreide ervaring in de CSRD en duurzaamheidsrapportage. Profiteer van hun kennis en praktische tips.
 • Praktische Toepassing: Naast theorie ga je direct met rollenspellen en casus aan de slag zodat je direct kan beginnen met de implementatie van CSRD-richtlijnen in uw organisatie.
 • Certificering: Aan het einde van de cursus ontvang je  een certificaat dat aantoont dat je de CSRD-richtlijnen begrijpt en kunt toepassen. Dit certificaat is een waardevolle aanvulling op jouw professionele profiel.


Inleiding 

In één dag op de hoogte van de in’s en out’s van de CSRD

Tijdens deze praktijkdag leer je snel en praktisch alles over de CSRD. Twee ESG-experts geven je inzicht in een essentieel onderdeel de complexe Europese wetgeving; de CSRD inclusief het opstellen van de dubbele materialiteitsanalyse (DMA). Aan de hand van een rollenspel en casuïstiek leer je alles over deze nieuwe regelgeving: voor wie is de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) van toepassing, welke verplichtingen er onder de CSRD gelden, en hoe je je organisatie kunt voorbereiden en snel compliant kunt worden en blijven. Aan de orde komen:

 • De wettelijke vereisten van de CSRD;
 • De methodiek en uitvoering van de dubbele materialiteitsanalyse;
 • Betrokkenheid van stakeholders;
 • Opzet voor een roadmap met stappen tot aan publicatie van het rapport

Inhoud en resultaat

Na deze dag heb je een diepgaande kennis van de CSRD én kun je direct met jouw kennis aan de slag

Doelgroep

compliance officers, bedrijfsjuristen, legal counsels

Programma

09:00-09:30 Introductie en voorstelronde
09:30-10:15 Legal landscape deel 1
10:15-10:30 Pauze
10:30-12:00 Legal landscape deel 2
12:00-13:00 Lunch
13:00-15:00 Rollenspel DMA
15:00-15:15 Pauze
15:15-16:30 Casussen in groepen bespreken en uitwerken
16:30-17:00 Afsluiting en ruimte voor vragen

Docenten

Alexandra Jurgens-Boot
Alexandra Jurgens-Boot is al ruim dertig jaar betrokken vastgoedrecht advocaat en ondernemer. Sinds de oprichting van haar eigen nichekantoor Boot Advocaten in 2002, is Alexandra naast advocaat ook actief als schrijver, docent, spreker en verbinder. In 2016 heeft Alexandra naast de advocatenpraktijk het vastgoed-kenniscentrum Blue Building Institute opgericht. Bij deze netwerkorganisatie kunnen vastgoedpartijen uit de gehele keten terecht voor kennis over duurzaam en gezond vastgoed (ontwikkelen). Met deze kennispartner loopt Boot Advocaten al jaren voorop als ESG-specialist met diepgaande kennis van zowel de uitdagingen en oplossingen van de praktijk alsook van de Europese duurzaamheidswetgeving.
Tristan Nieuwenhuis
Tristan Nieuwenhuis is de technisch directeur van Stainable, het eerste Legal/Tech softwarebedrijf dat de complexe Europese ESG wetgevingen heeft geautomatiseerd. Hij adviseert en begeleidt bedrijven bij het voldoen aan de SFDR, de CSRD en de EU Taxonomie, vanaf de eerste stappen tot en met de reporting. Door zijn technische inzicht aangevuld met de juridische kennis is hij een uiterst waardevolle sparringpartner voor zijn klanten en partners. Ook geeft Tristan lezingen, praktische workshops en trainingen op alle niveaus binnen de organisaties van onze eigen cliënten, maar ook aan accountants en taxateurs.

Materiaal

 •  Digitale hand-outs en eventueel aanvullend digitaal materiaal

Verder krijg je 1 maand gratis toegang tot de gehele digitale kennisbank PONT | Data & Privacy. Onze Kennisbank biedt continu bijgewerkte informatie over wetgeving en jurisprudentie, waardoor gebruikers altijd actueel blijven. Het zorgt voor efficiëntie door snelle toegang tot relevante juridische bronnen te bieden. De informatie is betrouwbaar, afkomstig van gerenommeerde experts uit ons netwerk. Bovendien biedt de kennisbank praktische hulpmiddelen zoals sjablonen en handleidingen die het dagelijks werk vergemakkelijken.

Ook krijg je met PONT | Data & Privacy toegang tot de overige dossiers, digitale boeken van Berghauser Pont Publishing en het gehele jurisprudentie archief.

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kun je 6 studie-uren rekenen.

BP Studieuren66

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

 • 20 november 2024
 • 09:30 - 16:45
 • Amsterdam
 • € 895,-
Aanmelden

Referenties

 Voor deze nieuwe cursus zijn nog geen referenties beschikbaar

ook interessant voor jou

Incompany

Deze cursus liever met jouw eigen team en op maat bij jou op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

 • De training is altijd maatwerk
 • Je bereikt als team hetzelfde niveau
 • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
 • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
 • Je bepaalt de data van de training

Ook interessant voor jou

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je deze cursus incompany volgen?

Of wilt je persoonlijk studieadvies? We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Via onderstaand contactformulier kun je contact opnemen met onze klantenservice of ons salesteam. Wil je direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.

Daniëlle Weisz
Adjunct-uitgever Data&Privacyweb, Berghauser Pont Academy
U kunt contact opnemen met Daniëlle via danielle.weisz@berghauserpont.nl