Victor van Ahee

Gepubliceerd door op 21 september 2022 in
Victor van Ahee
Advocaat / Counsel Energy & Industry bij Van Doorne

Victor is expert op het gebied van regulatoire vraagstukken op het gebied van energie en industrie. Met zijn brede kennis van de regulering van activiteiten, producten en stoffen staat hij bedrijven in de energie-, chemische- en producerende industrieën bij door middel van advies en vertegenwoordiging bij de bestuursrechters.

Bedrijven worden geconfronteerd door de energietransitie met steeds complexere (Europese) regelgeving waarbij juridisch en praktisch advies nodig zal zijn. Als onderdeel van het Energy, Industry & Renewables-team richt Victor zich op de energie- en milieurechtelijke vraagstukken van industriële bedrijven.

Victor is betrokken geweest bij verschillende zaken die betrekking hebben op CO2-uitstoot; van milieuvergunningen tot emissievergunningen en van handhavingstrajecten tot subsidieprocedures. Ook heeft hij veel geadviseerd over de invoering en implementatie van nieuwe wetgeving, CC(U)S-projecten, ETS-handel en CO2-heffing.
Victor heeft meer dan 10 jaar ervaring in allerlei facetten van het energie- en milieurecht en heeft een breed scala aan bedrijven bijgestaan, zowel adviserend als in procedures tot aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook heeft Victor vanuit energie- en/of milieuperspectief meegewerkt aan enkele van de grootste overnames in de industrie.