Laura Poolman

Gepubliceerd door op 28 november 2023 in
Laura Poolman

Laura is senior medewerker op de sectie Privacy van Kennedy . Zij is gespecialiseerd in Europees en Nederlands (e)privacy- en gegevensbeschermingsrecht, en adviseert onder meer over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), ePrivacyrichtlijn en nationale regelgeving.

Laura is zeer ervaren in het coördineren en uitvoeren van AVG compliance projecten en verricht in dat kader met grote regelmaat omvangrijke Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) voor organisaties in uiteenlopende branches. Zij staat bekend om haar uitmuntende kennis van het recht dat op pragmatische wijze wordt toegepast in haar advisering naar klanten.

Laura is een bekende publieke spreker en docent op het gebied van privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Zo heeft zij bijvoorbeeld op het internationale IAPP Europe Data Protection Congress in Brussel een sessie mogen verzorgen over de verhouding tussen Non-Fungible Tokens (NFTs) en de AVG, en is zij in 2023 gastdocent aan de Universiteit Leiden in verband met de postacademische VPR-A opleiding privacy- en gegevensbeschermingsrecht.

Naast adviseren procedeert Laura ook met enige regelmaat.

Laura is lid van de Nederlandse Vereniging Privacyrecht Advocaten (VPR-A) en Vereniging Privacy Recht (VPR).