Caren Velink

Gepubliceerd door op 24 juni 2020 in

mr. Caren Velink
Advocaat bij Velink & de Die advocaten

 

Caren Velink (1973) is in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en heeft zich van meet af aan gericht op het gezondheidsrecht. Zij startte in 2001 haar loopbaan binnen de sectie gezondheidszorg bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag.
Vanaf 2008 heeft Caren als zelfstandig interim-jurist verschillende opdrachten gedaan waarbij haar ervaring met het gezondheidsrecht goed van pas kwam. Daarnaast was zij docent aansprakelijkheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.
Einde 2010 besloot Caren terug te keren naar de advocatuur om vervolgens in maart 2011 samen met Mieke de Die een kantoor op te richten in Amsterdam: Velink & De Die advocaten. In 2017 sloot ook Melita van der Mersch bij het kantoor aan. Velink & De Die advocaten richt zich uitsluitend op de gezondheidszorg en staat zorgprofessionals bij in alle sectoren van de zorg.
Caren heeft veel ervaring met het contractenrecht, uiteenlopend van maatschapsgeschillen tot geschillen met zorgverzekeraars. Maar ook op het gebied van de regulering in de zorg, het zorgverzekeringsrecht en het tuchtrecht weet zij haar weg goed te vinden.
Regelmatig publiceert Caren op haar vakgebied en is zij spreker op symposia en congressen. Zij is lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en heeft zitting in de bezwaarschriftenadviescommissie van het College sanering zorginstellingen. Ook is zij redactielid van GZR updates.

Bekijk LinkedIn profiel