In Company

€ 0,-

Klantcontact in het sociaal domein: do’s en don’t’s - alleen als incompany


  • Tijdens deze workshops worden de geschreven, maar ook de ongeschreven regels voor het handelen van het bestuur besproken.
  • De algemene beginselen van behoorlijk bestuur
  • (Recente) rechtspraak over deze beginselen
  • Speciaal voor medewerkers in het sociaal domein

Inleiding

U heeft dagelijks contact met burgers / cliënten. Gelukkig verlopen deze contacten meestal zonder problemen, maar helaas gaat het soms mis. Aan welke regels bent u als vertegenwoordiger van de overheid gebonden en wat zijn de rechten van de burger die u te allen tijde moet respecteren? Goed inzicht in de normen voor het bestuurshandelen, in het bijzonder de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, is een must voor een ieder die regelmatig gesprekken voert met burgers. Niet alleen omdat de burger steeds mondiger wordt, maar ook omdat voor een juiste uitvoering van wet- en regelgeving in het sociaal domein veel overleg met de burger nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het zogenaamde keukentafelgesprek in de Wmo 2015.

Inhoud en resultaat

 
Tijdens deze workshops worden de geschreven, maar ook de ongeschreven regels voor het handelen van het bestuur – en dus ook voor de ambtenaar die het bestuur vertegenwoordigt – besproken. Daarbij wordt speciale aandacht besteed aan de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Er wordt een directe link met de praktijk gelegd door de (recente) rechtspraak over deze beginselen te bespreken. Dit geeft niet alleen inzicht in de mogelijke valkuilen bij het handelen maar maakt ook duidelijk hoe u deze valkuilen in de praktijk van alledag kunt omzeilen.
 

Doelgroep

De workshop in primair bestemd voor medewerkers in het sociaal domein, bijvoorbeeld bijstandsconsulenten en juridisch medewerkers bezwaar, die regelmatig contact hebben met burgers. Zij kunnen werkzaam zijn bij gemeenten en uitvoeringsorganen zoals het Uwv.

Programma

  • Bevoegdheden van en plichten voor bestuur / overheid
  • Regels voor bestuurshandelen  
  • Algemene beginselen van behoorlijk bestuur   


Docenten

Joke de Wit
Docent Staats-, bestuurs- en sociaal zekerheidsrecht
 
Joke is een zeer ervaren docent en trainer op het gebied van het Staats-, bestuurs- en sociaal zekerheidsrecht. Na een lange carrière als universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkt zij nu als zelfstandige vanuit haar eigen bedrijf ‘Recht op bewegen’. Zij is rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Noord-Holland en voorzitter van het college van beroep voor de examens van de Universiteit Tilburg en de Hogeschool Rotterdam en van een aantal gemeentelijke bezwaarschriftencommissies. Ook publiceert zij regelmatig over de Participatiewet en annoteert zij rechterlijke uitspraken op het gebied van het sociaal domein. Op deze manier combineert zij de (wetenschappelijke) theorie met de praktijk van alledag. ​
 
Bekijk LinkedIn profiel

Materiaal

Op de workshop ontvangt u de handouts van de presentatie.

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kun je 3 studie-uren rekenen.

BP Studieuren33

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

  • € 0,-
  • Prijs op aanvraag
Aanmelden

Referenties
Voor deze cursus zijn geen referenties beschikbaar.

ook interessant voor jou

Incompany

Deze cursus liever met jouw eigen team en op maat bij jou op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

  • De training is altijd maatwerk
  • Je bereikt als team hetzelfde niveau
  • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
  • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
  • Je bepaalt de data van de training

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je deze cursus incompany volgen?

Of wilt je persoonlijk studieadvies? We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Via onderstaand contactformulier kun je contact opnemen met onze klantenservice of ons salesteam. Wil je direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.

Crescens Akkermans
Programmamanager, Berghauser Pont Academy
 
U kunt contact opnemen met Crescens via 06 107 190 78 of via crescens@berghauserpont.nl