1-daagse cursus


Inleiding Omgevingswet en werking Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) - alleen als incompany


Voor medewerkers geo-informatie en digitalisering
 • Specifiek gericht
 • Werking van het DSO
 • Consequenties voor medewerkers geo-informatie en digitalisering
 • Inzicht krijgen in het grotere plaatje: DSO en Omgevingswet
 • In één dag helemaal bij

Inleiding


De Omgevingswet brengt de nodige veranderingen met zich mee. Er komen nieuwe instrumenten en overheden krijgen meer ruimte om maatwerk te kunnen verlenen. De Omgevingswet is gericht op een goede fysieke leefomgeving, maar daarbij ook op het verbeteren van de dienstverlening, op het meer digitaal werken en op het meer gebruik maken van geo-infomatie. Het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) speelt hierbij een belangrijke rol. Alleen met de juiste informatie kunnen de vereiste integrale afwegingen worden gemaakt.

Voor een goede implementatie van de Omgevingswet en het DSO is het voor alle betrokkenen van belang om inzicht te hebben in de diverse aspecten van de Omgevingswet. Dus óók voor medewerkers geo-informatie en digitalisering. Zij dienen immers in nauw overleg met andere collega’s te werken aan de Omgevingswet en zorgen dat de digitale randvoorwaarden in orde zijn. Zonder hen geen geslaagde implementatie van de wet.

Inhoud en resultaat

Om de komende jaren succesvol in uw werk te zijn en om een succesvolle bijdrage te leveren aan de implementatie en uitvoering van de Omgevingswet, is het goed om te beschikken over dit inzicht en over de vereiste kennis. Dan kan optimaal worden aangesloten bij lopende implementatietrajecten en kan de digitalisering en het gebruik van geo-informatie de plaats krijgen die de Omgevingswet graag ziet.
Wij ondersteunen u hierbij door het verzorgen van een 1-daagse specifieke cursus voor uw doelgroep.
Tijdens deze cursus sluiten wij aan bij eventuele programma’s die bij u lopen in het kader van de implementatie van de Omgevingswet.

Programma

De inhoud van deze cursus is:
 • Doelen en instrumenten Omgevingswet
 • Veranderingen Omgevingswet
 • Rol van de digitalisering/geo-informatie in de Omgevingswet
 • Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO)
 • Nieuwe standaarden
 • Toepassingen en gebruik geo-informatie
 • Cultuur, houding en gedrag
 • Praktijkvoorbeelden
 • Tips voor een succesvolle implementatie


Incompany


Deze cursus is zeer geschikt voor incompany. Indien u interesse heeft, bel 020 8200908 of mail naar academy@berghauserpont.nl

Docenten

Aart de Boon
Zelfstandig adviseur, Boon-uscoaching
 
Aart is adviseur houding en gedrag Omgevingswet. In die rol is hij actief betrokken bij het ontwikkelen van voor de organisatie belangrijke vaardigheden bij medewerkers. Zijn overtuiging dat naast veronderstelde inhoudelijke kennis het ontwikkelen van vaardigheden en competenties “HET” verschil kan maken voor mensen en organisaties geeft hij vorm in Boonus-coaching. Vanuit dit bedrijf is hij betrokken bij organisatie vraagstukken waarvan de ontwikkeling van vaardigheden steevast deel uitmaakt. Hij heeft inmiddels een groot aantal workshops en trainingen verzorgd bij gemeenten over de implementatie van de Omgevingswet.
 
Jur van der Velde
Partner/vennoot, Adviesbureau Interra
 
Jur is als adviseur Omgevingswet nauw betrokken bij de wet- en regelgeving en de werkwijzen binnen de fysieke leefomgeving. Hij kent de gemeentelijke praktijk goed en kent de uitdagingen waarvoor de gemeenten met de Omgevingswet staan. Momenteel is hij nauw betrokken bij de Omgevingswet door het opstellen van meerdere plannen van aanpak, impactanalyses, ambitiedocumenten en het opstellen van omgevingsplannen. Hij is auteur van het boek ‘Werken met de Omgevingswet’ en van het Casco voor het omgevingsplan van de VNG. .
 
Fokke Plantinga
Adviseur geo-informatie en digitalisering, Rho - Adviseurs voor leefruimte
 
Fokke Plantinga is sinds april 1994 werkzaam als adviseur digitalisering bij Buro Vijn bv, hij heeft een bouwkundige en een CAD/GIS-technische achtergrond. Hij is in 1994 begonnen met de implementatie van AutoCAD binnen buro Vijn en heeft vanaf 2000 de implementatie van de digitale instrumenten begeleid. Fokke Plantinga geldt als een deskundige op het gebied van de technische aspecten van digitale ruimtelijke instrumenten en de toepassing van het IMRO.
 
Irina Entrop
Adviseur digitalisering Omgevingswet bij Viewpoint
Irina is als adviseur digitalisering Omgevingswet goed op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom digitalisering bij het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO). Irina werkt tevens bij de gemeente Eindhoven als specialist digitalisering Ruimtelijke ordening en Omgevingswet en heeft een juridische achtergrond. Hierdoor is zij goed instaat om de praktijk te betrekken bij haar advies. Ook is zij jarenlang onderdeel geweest van het beheerteam RO Standaarden bij Geonovum.

Materiaal

Als onderdeel van deze cursus wordt u gratis lid van Omgevingsweb Pro. Hiermee krijgt u toegang tot de kennisbank waar u een dossier vindt met alle relevante achtergrondinformatie rondom deze cursus. Zo kunt u voor, tijdens en na de cursus continu leren over dit onderwerp.

Ook krijgt u met Omgevingsweb Pro gratis toegang tot 60 andere dossiers, 40 digitale boeken van Berghauser Pont Publishing, waaronder commentaar en naslag, en het gehele jurisprudentie archief.

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kunt u 5 studie-uren rekenen.

BP Studieuren55

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

 • Prijs op aanvraag.
Aanmelden

Referenties
Dit is een nieuwe cursus, nog geen referenties beschikbaar.

ook interessant voor u

Incompany

Deze cursus liever met uw eigen team en op maat bij u op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

 • De training is altijd maatwerk
 • U bereikt als team hetzelfde niveau
 • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
 • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
 • U bepaalt de data van de training

Ook interessant voor u

Vragen over de Cursus?

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk studieadvies? We staan u graag te woord over de mogelijkheden. Via onderstaand contactformulier kunt u contact opnemen met de klantenservice. Wilt u direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.

Lotte Stapper
Programmamanager, Berghauser Pont Academy
 
U kunt contact opnemen met Lotte via 06 25 32 71 03 of via lotte@berghauserpont.nl