E-college

€ 75,-

E-college Reële Tarieven


 • Het vaststellen van reële tarieven voor maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp
 • Nadere duiding van spelregels in uitspraken van de rechter
 • Praktische handvatten voor gemeenten bij het hanteren van tarieven

Inleiding

Het vaststellen van reële tarieven voor maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp is en blijft een grote uitdaging voor gemeenten. Want wanneer is sprake van een reëel tarief en hoe stel je zo’n tarief vast? Tijdens dit actualiteitencollege bespreken Sanne Groenwold en Giulia van den Beuken met welke spelregels uit wet- en regelgeving gemeenten bij de vaststelling van tarieven rekening moeten houden. Daarnaast bespreken zij de nadere duiding van die spelregels in uitspraken van de rechter en geven zij gemeenten de nodige praktische handvatten mee.

Inhoud en resultaat

Na het volgen van dit actualiteitencollege heeft u een compleet en helder overzicht van wet- en regelgeving waar gemeenten bij de vaststelling van tarieven rekening mee moeten houden. En bent u op de hoogte van de nadere duiding van de spelregels in uitspraken van de rechter

Doelgroep

inkopers, aanbesteders, adviseurs, juristen, tendermanagers en beleidsambtenaren bij gemeenten. De cursus is ook interessant voor zorgaanbieders

Programma

Docenten

Sanne Groenwold
Advocaat
Sanne Groenwold is gespecialiseerd in het bouw- en aanbestedingsrecht. Zij adviseert en procedeert over uiteenlopende aanbestedingsrechtelijke onderwerpen en heeft veel ervaring met het opzetten en begeleiden van (complexe) inkoop- en aanbestedingsprocedures, waaronder in de zorg en het sociaal domein. Ook behandelt Sanne bouwrechtelijke en contractenrechtelijke zaken en adviseert zij opdrachtgevers bij de beoordeling van wijzigingen en (potentiele) conflicten gedurende de realisatie van grote (infrastructurele) bouwprojecten.
Giulia van den Beuken
Advocaat
Giulia is gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht en bouwrecht. Zij adviseert bij (bouw)projecten over het opstellen en de uitleg van aanbestedingsstukken, contracten en algemene voorwaarden en staat daarnaast cliënten bij in juridische conflicten, waaronder geschillen omtrent vertragingsschade, meerwerk en gebreken aan het werk. Ook heeft Giulia veel ervaring met de opzet en uitvoering van inkoop- en aanbestedingstrajecten in de zorg. Gedurende de uitvoering van zorgcontracten adviseert zij over uitvoeringsvragen en (dreigende) geschillen.

Materiaal

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kun je 1 studie-uren rekenen.

BP Studieuren11

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

 • € 75,-
  • Genoemd bedrag is excl. btw 21%
Aanmelden

Referenties
Voor dit actualiteitencollege zijn nog geen referenties beschikbaar

ook interessant voor jou

Incompany

Deze cursus liever met jouw eigen team en op maat bij jou op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

 • De training is altijd maatwerk
 • Je bereikt als team hetzelfde niveau
 • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
 • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
 • Je bepaalt de data van de training

Ook interessant voor jou

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je deze cursus incompany volgen?

Of wilt je persoonlijk studieadvies? We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Via onderstaand contactformulier kun je contact opnemen met onze klantenservice of ons salesteam. Wil je direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.

Crescens Akkermans
Programmamanager, Berghauser Pont Academy
 
U kunt contact opnemen met Crescens via 06 107 190 78 of via crescens@berghauserpont.nl