Incompany cursus


Horecabedrijven: vergunningverlening en beleid - alleen als incompany


  • Gericht op vergunningverlening en beleid
  • DHW, APV, WOK, terrassen, BIBOB, etc.
  • Complete update, inclusief nieuwe trends en ontwikkelingen
  • Invulling geven aan je functie
  • Regeling in de Omgevingswet

Inleiding


Het afhandelen van vergunningaanvragen is de belangrijkste taak van de medewerker Bijzondere wetten en APV. Daarnaast heeft hij/zij ook een vraagbaakfunctie op het vakgebied en geeft input aan nieuw beleid. Een deel van het werk bestaat uit uitvoeringstaken, maar ook klantvragen, handhavingsvragen en overige juridische zaken zijn onderdeel van het werk.

Inhoud en resultaat


Doel van de cursus is om de medewerker integraal kennis aan te reiken om haar functie verder invulling te geven. De medewerker moet weer helemaal up to date zijn en relevante kennis opdoen met betrekking tot het vergunningenproces om zodoende goede producten te kunnen blijven leveren.

Adequate kennis over de APV, Drank- en Horecawet, rechtspersonen en de belangrijkste andere wetten is daarbij cruciaal. Daarnaast krijgt u de nodige tips over het intakegesprek en het vragen en beoordelen van de documenten.

Daarnaast biedt de persoonlijke aanpak van de docenten veel ruimte voor vragen en is het mogelijk om specifieke casuïstiek te behandelen. Zelfs een stukje productie kan verder gebracht worden als er praktijkaanvragen behandeld worden.

Doelgroep


De cursus is bedoeld voor (beleids)medewerkers en vergunningverleners bijzondere wetten, werkzaam bij gemeenten. Daarnaast is de cursus ook interessant voor adviseurs en advocaten.

Programma

Dag 1
  • Korte introductie
  • Hoe werkt een gemeente (i.r.t. DHW velden)
  • Ontstaan, historie en reikwijdte van de Drank- en Horecawet
  • Drank- en Horecawet; de theorie
  • Beleid formuleren
  • Rechtspersonen
  • Paracommercie
  • Artikel 35 ontheffing
  • De vergunningverlening, het proces
  • Ruimte voor (praktijk)vragen, behandelen aanvragen


Dag 2
  • APV – exploitatievergunning
  • Terrasvergunning
  • Wet Bibob
  • Overige relevante wet- en regelgeving in het kort
  • Trends en ontwikkelingen
  • Omgevingswet: hoe gaat het met horecabedrijven?
  • Relatie handhaving en vergunningverlening/beleid
  • Inrichtingseisen
  • Jurisprudentie
  • Ruimte voor (praktijk)vragen

Docenten

Peter Roumen
Directeur, Bureau Horeca Bijzondere Wetten
 
Peter heeft al meer dan twintig jaar als manager, project- of procesleider en interim adviseur in diverse projecten gewerkt. Hij is een gedreven creatieveling die graag resultaatgericht werkt en zeer stressbestendig is. Oplossingsgericht waar het kan met een heldere analyse van risico’s en scenario’s. Momenteel is hij veel bezig met horeca en het regelen van evenementen in de APV.
 

Materiaal

Als onderdeel van deze cursus wordt u gratis lid van Omgevingsweb Pro. Hiermee krijgt u toegang tot de kennisbank waar u een dossier vindt met alle relevante achtergrondinformatie rondom deze cursus. Zo kunt u voor, tijdens en na de cursus continu leren over dit onderwerp.

Ook krijgt u met Omgevingsweb Pro gratis toegang tot 60 andere dossiers, 40 digitale boeken van Berghauser Pont Publishing, waaronder commentaar en naslag, en het gehele jurisprudentie archief.

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kunt u 10 studie-uren rekenen.

BP Studieuren1010

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

  • Prijs op aanvraag.
Aanmelden

Referenties
Voor deze cursus zijn er nog geen referenties beschikbaar

ook interessant voor u

Incompany

Deze cursus liever met uw eigen team en op maat bij u op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

  • De training is altijd maatwerk
  • U bereikt als team hetzelfde niveau
  • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
  • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
  • U bepaalt de data van de training

Vragen over de Cursus?

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk studieadvies? We staan u graag te woord over de mogelijkheden. Via onderstaand contactformulier kunt u contact opnemen met de klantenservice. Wilt u direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.

Ronald Koppers
Ronald Koppers
Programmamanager, Berghauser Pont Academy
 
U kunt contact opnemen met Ronald Koppers via 06 11 880 859 of via ronald@berghauserpont.nl