Zet jouw talent in voor een duurzame, eerlijke en veilige samenleving

Volg één van onze cursussen met het STAP-budget. Kies een cursus uit ons aanbod en doe voor 28 februari je vooraanmelding. 

Besteed je STAP-budget bij Berghauser Pont

Berghauser Pont leidt professionals op die zich willen inzetten voor de prangende maatschappelijke issues die spelen in onze samenleving. Of het nu duurzaamheid, klimaat, informatiebescherming, veiligheid of de zorg is,  via jouw werk kun je een bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals (SDG) door praktijkgerichte, juridische of beleidsmatige kennis op te doen in één van onze cursussen. Zodat ook jij een bijdrage kunt leveren aan een duurzame, eerlijke en veilige samenleving! Al onze cursussen komen in aanmerking voor het STAP-budget (let er wel op of de startdatum in de juiste periode valt).

Wat is het STAP-budget?
Alle werkenden en werkzoekenden kunnen per jaar een STAP-budget van maximaal €1.000 aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Via het budget kan je jouw positie op de arbeidsmarkt sterk verbeteren en sturen in de richting die jij voor ogen hebt. Let op! Op 28 februari 2023 start de eerstvolgende aanmeldronde. Meld je dus vóór 28 februari 2023 aan voor de cursus. Na je aanmelding ontvang je van ons een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs. Dat STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV.


Hoe werkt het?

Kies een cursus en meld je aan

Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestiging per e-mail.  

Bevestig je aanmelding bij het UWV

Op 28 februari kun je met je DigiD inloggen op het STAP-portaal om je aanmelding te voltooien.  

Start met leren

Wanneer je van UWV de bevestiging krijgt dat je in aanmerking komt voor onze scholing kun je starten met leren.  

KIES JE CURSUS

De voorwaarden

Het UWV stelt een aantal voorwaarden voor het STAP-budget, let op dat je hieraan voldoet.  

je bent 18 jaar of ouder  

je hebt in 2023 nog geen scholing gevolgd met STAP-budget  

je ontvangt geen AOW  

jij of je partner heeft de Nederlandse of een Europese nationaliteit  

Je komt jaarlijks in aanmerking voor een budget van €1.000,00. Wanneer je een scholing kiest die meer dan €1.000,00 bedraagt, dan ben je zelf financieel verantwoordelijk voor het overgebleven bedrag (inclusief btw). Op het moment dat UWV je aanvraag voor het STAP-budget accepteert dan committeer jij je aan de gekozen cursus, onder voorbehoud van de standaard annuleringsvoorwaarden van Berghauser Pont Academy. Dit betekent ook dat je zelf zorgdraagt voor het afronden van de cursus, UWV kan je namelijk verantwoordelijk stellen om de STAP financiering terug te betalen wanneer je de cursus niet minstens met 80% afrond.   

CURSUS UITGEKOZEN? START HIER JOUW AANVRAAG VOOR HET STAP-BUDGET

Vragen?

Heb je nog vragen over het STAP-budget of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord. Via onderstaande contactgegevens kun je contact opnemen met onze klantenservice.   

LET OP: Het aanmeldingsmoment van 28 februari 2023 is verplaatst. Deze aanvraag geldt voor de nieuwe ronde van het STAP-budget, die op 17 maart 2023 start. De cursus waarvoor je je aanmeldt dient 4 weken na de uitgifte van het STAP-budget te starten.