Zet de volgende stap in je carrière met een cursus via het STAP-budget!

Als je in aanmerking komt krijg je tot €1.000,- vergoed om jezelf bij- of om te scholen.

Besteed je STAP-budget bij Berghauser Pont

Vanaf 1 maart 2022 is het STAP-budget geïntroduceerd. Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal €1.000 aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Via het budget kan je jouw positie op de arbeidsmarkt sterk verbeteren. 

Berghauser Pont leidt professionals op die zich willen inzetten voor de prangende maatschappelijke issues die spelen in onze samenleving. Of het nu duurzaamheid, klimaat, informatiebescherming, veiligheid of de zorg is,  via jouw werk kun je een bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals (SDG) door praktijkgerichte, juridische of beleidsmatige kennis op te doen in één van onze cursussen. Zodat ook jij een bijdrage kunt leveren aan een duurzame, eerlijke en veilige samenleving!

Let op! Het STAP-budget dat op 1 juli 2022 werd uitgegeven is op. Op 1 september 2022 start de eerstvolgende aanmelding. 

Hoe werkt het?

Kies een cursus en meld je aan

Registreer jezelf op deze pagina, na je aanmelding ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. 

Bevestig je aanmelding bij het UWV

Op 1 september kun je met je DigiD inloggen op het STAP-portaal om je aanmelding te voltooien.  

Start met leren

Wanneer je van UWV de bevestiging krijgt dat je in aanmerking komt voor onze scholing kun je starten met leren.  

VRAAG HET STAP-BUDGET AAN

Ons cursusaanbod

Vanaf 1 september is er weer STAP-budget beschikbaar. Je kan je wel alvast aanmelden voor cursussen die na 4 weken en binnen 3 maanden na uitgifte van het budget starten. Dit zijn cursussen met startdatum van 1 oktober tot en met 31 januari 2023.   

Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van onze cursussen en opleidingen. Bekijk het hele aanbod op berghauserpontacademy.nl en meld je aan via de STAP-budget knop.

Circulair en natuurinclusief bouwen

In deze 2-daagse cursus verkennen we de wereld van circulair en natuurinclusief bouwen. In de eerste cursusdag wordt het proces van circulair bouwen besproken. Hoe meet je circulariteit, welke verdienmodellen zijn er en welke juridische kaders?

1.000,-

0,-

Water in de Omgevingswet (basis + verdieping)

Deze hybride cursus biedt je een inleiding in de Omgevingswet (online te volgen in eigen tijd en tempo) en de nieuwe regels voor water in de Omgevingswet tijdens een 1-daagse cursus op locatie.

Inschrijven

0,-

1.000,-

Natuur in de Omgevingswet (basis + verdieping)

Inschrijven

0,-

1.000,-

Deze hybride cursus biedt je een inleiding in de Omgevingswet (online te volgen in eigen tijd en tempo) en de nieuwe regels voor natuurbescherming in de Omgevingswet tijdens een 1-daagse cursus op locatie.

930,-

Inschrijven

Basiscursus Duurzaamheid en energie

De 3-daagse basiscursus Duurzaamheid en energie geeft inzicht in verschillende facetten van duurzaamheid en energie met veel praktische tips hoe je in de praktijk tot resultaten komt in een gemeente of andere organisatie.

1.930,-

Inkoop van software en informatiebeveiliging

0,-

1.000,-

In 2 lesdagen leer je hoe je jouw organisatie kunt wapenen tegen een aanval van cybercriminaliteit.  Daarnaast krijg je praktische handvatten voor compliance en risicovraagstukken bij de inkoop van software.

Jeugdwet

208,-

1.208,-

In 2 dagen krijg je een uitgebreide uitleg vanuit een juridisch perspectief vanuit de Jeugdwet en de Algemene wet bestuursrecht. Daarnaast krijg je handvatten om beleid te voeren. 

Inschrijven
InschrijvenInschrijven

De voorwaarden

Het UWV stelt een aantal voorwaarden voor het STAP-budget, let op dat je hieraan voldoet.  

je bent 18 jaar of ouder  

je hebt in 2022 nog geen scholing gevolgd met STAP-budget  

je ontvangt geen AOW  

jij of je partner heeft de Nederlandse of een Europese nationaliteit  

Je komt jaarlijks in aanmerking voor een budget van €1.000,00. Wanneer je een scholing kiest die meer dan €1.000,00 bedraagt, dan ben je zelf financieel verantwoordelijk voor het overgebleven bedrag (inclusief btw). Op het moment dat UWV je aanvraag voor het STAP-budget accepteert dan committeer jij je aan de gekozen cursus, onder voorbehoud van de standaard annuleringsvoorwaarden van Berghauser Pont Academy. Dit betekent ook dat je zelf zorgdraagt voor het afronden van de cursus, UWV kan je namelijk verantwoordelijk stellen om de STAP financiering terug te betalen wanneer je de cursus niet minstens met 80% afrond.   

START JOUW AANVRAAG VOOR HET STAP-BUDGET

Vragen?

Heb je nog vragen over het STAP-budget of wil je persoonlijk studieadvies? We staan je graag te woord. Via onderstaande contactgegevens kun je contact opnemen met onze klantenservice.   

Alle genoemde bedragen zijn incl. btw