Expert – actualiteitencolleges

Berghauser Pont Academy biedt diverse actualiteitencolleges aan over onderwerpen die verband houden met de fysieke leefomgeving en duurzaamheid. Binnen één tot twee uur brengen onze experts u online op de hoogte over een actueel (juridisch) onderwerp. Na afloop van een college weet u weer wat de laatste stand van zaken is binnen een specifieke thema.

Wilt u als advocaat uw PO-punten behalen, dan kan dat met de actualiteitencolleges. Aan het eind van elk college kunt u een aantal meerkeuzevragen beantwoorden om uw kennis te toetsen.

Actualiteitencolleges

Hieronder vindt u een overzicht van alle actualiteitencolleges die u kunt volgen.

Kernenergie: controversieel, maar ook een -zo goed als- uitstootvrije manier van energieopwekking. In het actualiteitencollege Kernenergie in de energievoorziening bespreekt hoogleraar Wim Turkenburg (Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, Universiteit Utrecht) alle ins en outs van de kernenergie.
In dit actualiteitencollege op het gebied van waterstof gaan Simone van Dijk, Bastian Knoors en Jeanine Zwalve (Royal HaskoningDHV) in gesprek over de ontwikkeling van waterstoftankstations.
Wilt u bijgepraat worden over wat er speelt op het gebied van kwaliteitsborging bouwen en wat dit betekent voor de overheid en de markt? Schrijf u dan in voor dit actualiteitencollege!

In dit actualiteitencollege staat de discussie rondom het gebruik van restwarmte centraal en gaan wij met elkaar in gesprek over het energieverbruik en de inzet van restwarmte van datacenters.

In dit actualiteitencollege komen wetswijzigingen, ontwikkelingen en relevante uitspraken van het laatste anderhalve jaar op het gebied van natuurwetgeving aan bod.

Expert lidmaatschap

Bovenstaande actualiteitencolleges zijn onderdeel van het Expert lidmaatschap. Met het Expert lidmaatschap kunt u een jaar lang continu leren. Stel zelf uw opleiding samen en verbreed uw kennis met algemene thema’s of duik dieper in op een specifiek onderwerp, met het Expert lidmaatschap is het allebei mogelijk.

Omgevingsweb Expert

Het Omgevingsweb lidmaatschap biedt u een jaar lang toegang tot vijf actualiteitencolleges, drie e-cursussen, één 1-daagse cursus en krijgt u volledig toegang tot de Omgevingsweb Kennisbank met daarin alle digitale boeken van Berghauser Pont Publishing en het gehele jurisprudentie archief. Benieuwd naar de overige voordelen?

Klimaatweb Expert

Het Klimaatweb Expert lidmaatschap biedt u een jaar lang toegang tot drie actualiteitencolleges, één e-cursus, één 1-daagse cursus en krijgt u volledig toegang tot de Klimaatweb Kennisbank met daarin digitale boeken van Berghauser Pont Publishing en het jurisprudentie archief. Benieuwd naar de overige voordelen?