Cursussen Water

Ben je op zoek naar een cursus op het gebied van Water? Berghauser Pont Academy (BPA) biedt een divers cursuspakket om jouw kennis volledig up-to-date te brengen. Je kunt kiezen uit verschillende Water cursussen, toegespitst op functies, doelgroepen en thema’s. In dit diverse cursusaanbod vindt je basis- en verdiepingscursussen. Op deze pagina zie je het volledige overzicht dat wij momenteel aanbieden. Iedere cursus is ook als incompany cursus te realiseren. Ben je werkzaam bij een waterschap? Bekijk dan het overzicht van Opleidingen Omgevingswet voor waterschappen.

Water in de Omgevingswet
12 november 2024
Utrecht
Deze 2-daagse cursus Water in de Omgevingswet biedt inzicht in de specifieke consequenties van de Omgevingswet voor wateraspecten als lozingen, watertoets, etc.
Meer informatie >
Klimaatbestendige ruimtelijke inrichting
21 november 2024
Utrecht
In deze tweedaagse cursus Klimaatbestendige ruimtelijke inrichting leer je hoe je vanaf het prille begin tot aan de realisatie van een ruimtelijk plan kunt zorgen dat op een kansgerichte wijze met klimaataspecten wordt omgegaan. Ook kijken we naar de betekenis van de Omgevingswet voor een klimaatbestendige inrichting.
Meer informatie >
Bodemdaling: oorzaken, gevolgen en aanpak - alleen als incompany
Onbekend
Deze 1-daagse cursus Bodemdaling bespreekt de oorzaken, gevolgen en aanpak van dit probleem. Daarnaast wordt naar de mogelijke oplossingen gekeken.
Meer informatie >
Grondwaterkwaliteit onder de Omgevingswet - alleen als incompany
Onbekend
Deze 1-daagse cursus Grondwaterkwaliteit onder de Omgevingswet maakt duidelijk welke rollen en taken de Omgevingswet kent voor het beheer van grondwaterkwaliteit en hoe overheden samen werk hiervan kunnen maken.
Meer informatie >
Praktijkdag: Risicoanalyse en beheersplan zwembaden
Utrecht
In deze Praktijkdag Risicoanalyse en beheersplan zwembaden, gaat u oefenen met medecursisten om een eerste aanzet te maken voor uw eigen risicoanalyse en beheersplan waar u zelfstandig verder mee aan de slag kan gaan.
Meer informatie >
E-cursus Basis Klimaatadaptatie
Onbekend
Word een pionier in klimaatadaptatie en leer effectieve strategieën om jezelf en omgeving te beschermen tegen een veranderend klimaat. De weg naar een klimaatbestendige toekomst begint hier.
Meer informatie >
GRP in de Omgevingswet - alleen als Incompany
Onbekend
Met deze 2-daagse cursus GRP in de Omgevingswet willen wij u inzicht en inspiratie bieden over hoe u als beleidsmedewerker riolering kunt omgaan met de veranderingen door de Omgevingswet.
Meer informatie >
Projectbesluit in de Omgevingswet - alleen als incompany
Onbekend
Met deze middagcursus willen wij u inzicht bieden in diverse aspecten bij de voorbereiding van het Projectbesluit.
Meer informatie >

Inleiding Water

Het vakgebied Water is in ontwikkeling. De regelgeving voor water wordt voor een groot gedeelte opgenomen in de nieuwe Omgevingswet. Hierdoor zal water meer integreren met andere aspecten van de fysieke leefomgeving. Daarnaast gaat klimaatadaptatie ook een grotere rol spelen bij gemeenten. Welke consequenties zal dit voor jou met zich meebrengen? Dat zal verschillen per doelgroep. Genoeg mogelijkheden en invalshoeken om je gericht te laten bijscholen.

Waarom een cursus Water?

Om volledig aan de slag te kunnen als op het gebied van Water is een uitgebreide kennis over het onderwerp noodzakelijk. Welke rol heeft water in de implementatie? Wat zijn de consequenties van de Omgevingswet voor Water? Wat verandert er op het gebied van riolering en stedelijk water? Wat is een Gemeentelijk Rioleringsprogramma? Hoe ziet de planstructuur er uit? Hoe werkt de wet en regelgeving met betrekking tot Water in de Omgevingswet? Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens een van onze Water cursussen. Voor alle verschillende onderwerpen, thema’s en niveaus bieden wij cursussen aan, zodat je aan de slag kan.

Waarom een cursus bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van Water. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met je medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ruimte voor de inbreng van jouw eigen casus. Tijdens iedere cursus ontvang je een map met de hand-outs en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Groei verder in jouw vakgebied.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze cursussen Water werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met ir. Karst Jan van Esch (Senioradviseur Riolering en Stedelijk Water bij Sweco), Simon Handgraaf (jurist omgevingsrecht bij FLO Legal, Colibri Advies BV), mr. Ineke Noordhoek (jurist Omgevingsrecht/planjurist bij Arcadis Nederland BV), Hendrik van Sandick (zelfstandig adviseur bij Van Sandick Advies) en Michiel Brouwer (zelfstandig stedenbouwkundige bij MBDSO Michiel Brouwer Duurzame Stedelijke Ontwikkeling).

Incompany

Elke cursus die wij aanbieden, is ook als incompany cursus te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden bij programmamanager Ronald Koppers via ronald@berghauserpont.nl.