Cursussen Privacyrecht

Bent u op zoek naar een cursus op het gebied van Privacyrecht om uw kennis up-to-date te brengen? Dan bent u bij Berghauser Pont Academy aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u diverse cursussen Privacyrecht die wij op dit moment aanbieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de cursus Privacy in de praktijk, een cursus Datalekken of een Verdiepingscursus privacy voor o.a. data protection officers (DPO’s), functionarissen voor de gegevensbescherming (FG’s) en privacy juristen/advocaten.

Privacy in het arbeidsrecht
29 november 2018
Utrecht
De urgentie van het privacyrecht neemt enorm toe, achter de meest dagelijkse bezigheden op de werkvloer, kan er flinke wetgeving schuilgaan. In deze workshop leert u de wet- en regelgeving achter de meest voorkomende privacy-issues op de werkvloer en kent u de meest voorkomende zaken binnen de arbeidsrechtpraktijk.
Meer informatie >
Datalekken en cybersecurity
10 december 2018
Utrecht
Op 1 januari 2016 is de Meldplicht Datalekken in werking getreden. Beoogd doel van deze wetswijziging en de meldplicht is om organisaties zorgvuldiger om te laten gaan met persoonsgegevens. In deze cursus Meldplicht datalekken in de praktijk leert u een datalek te voorkomen en bent u in één dag weer helemaal up-to-date
Meer informatie >
Privacy-diner
10 december 2018
Amsterdam
In deze 2e editie van het Privacy dinercongres geven wij u in een speciale setting inzicht in de problematiek van de privacy wetgeving.
Meer informatie >
Privacyrecht in vogelvlucht: een intro, ontwikkelingen en jurisprudentie
11 december 2018
Utrecht
Tijdens deze cursus Privacyrecht in vogelvlucht wordt u o.a. uitvoerig bijgepraat over de nieuwe wetgeving, huidige ontwikkelingen, jurisprudentie en recente onderzoeken.
Meer informatie >
Privacy in het sociale domein
18 maart 2019
Utrecht
Deze cursus neemt u mee langs de dilemma’s en vragen die opdoemen in het sociaal domein. Geeft inzicht in de privacy principes, bespreekt de misverstanden zoals ‘toestemming’ en biedt houvast bij de dagelijkse taakuitvoering.
Meer informatie >
AVG voor griffiers
2 april 2019
Utrecht
Deze cursus AVG voor griffiers behandelt de nieuwe regelgeving omtrent privacy, in het bijzonder de situaties waar griffiers mee te maken hebben.
Meer informatie >

Inleiding cursussen Privacyrecht

Een van de meest actuele rechtsgebieden op dit moment is Privacyrecht. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is per 25 mei 2018 in werking getreden, deze verordening heeft de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) daarmee vervangen. Maar waar dient een deugdelijke privacy policy aan te voldoen? Hoe beveiligd u persoonsgegevens? Hoe zorgt u voor awareness bij uw medewerkers? En hoe streng zal de Autoriteit voor Persoonsgegevens (AP) gaan handhaven? Antwoord op deze vragen krijgt u tijdens een van onze cursussen. Berghauser Pont Academy biedt een cursuspakket aan met niche-cursussen. Dit doen wij met onze samenwerkingspartner www.privacy-web.nl

Waarom een cursus Privacy?

In de praktijk worstelen veel organisaties met de vraag of zij (nog) voldoen aan de vele eisen die de privacywetgeving aan hen stelt, welke risico’s zij lopen als zij niet (meer) compliant zijn en wat zij moeten doen om alsnog compliant te worden. Wilt u weten waar u rekening mee dient te houden bij het opstellen van uw privacy policy. Dan is de cursus Privacy in de praktijk – uw organisatie privacy proof? erg geschikt. In deze 1-daagse cursus krijgt u o.a. een inleiding in het privacyrecht, hoort u meer over gegevensverwerking, het in kaart brengen van privacy risico’s en de privacy van uw werknemers.

Waarom een cursus Privacy bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van Privacy. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met uw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ook ruimte om alvast een eigen casus in te brengen. Tijdens iedere cursus ontvangt u altijd een map met de handouts en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Elke cursus die wij aanbieden, is ook als in company cursus aan te realiseren.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze Arbeidsrecht cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met prof. mr. Jan Berkvens, mr. Silvia Vinken CIPP/E, mr. Suzan Wolters (allen werkzaam bij BANNING) en Hans Reijner (forensisch IT onderzoeker bij IRSNL).

Laatste nieuws over Privacy

Privacyweb, een onderdeel van Berghauser Pont, is een kennisportal dat zicht specifiek richt op het meest relevante nieuws over privacyregelgeving, cybersecurity en data. Privacyweb biedt u juridische en praktische vakinformatie die voor de uitvoering van uw dagelijkse werkzaamheden relevant is. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over privacy en bescherming van data? Abonneer dan gratis op de nieuwsbrief: Privacyweb nieuwsbrief.