Cursussen Grond en vastgoed

Ben je op zoek naar een cursus op het gebied van Grond en vastgoed? Berghauser Pont Academy (BPA) biedt een divers cursuspakket om jouw kennis volledig up-to-date te brengen. Je kunt kiezen uit meer dan 20 Grond en vastgoed cursussen, toegespitst op functies, doelgroepen en thema’s. In dit diverse cursusaanbod vindt je basis- en verdiepingscursussen. Op deze pagina zie je het volledige overzicht dat wij momenteel aanbieden. Iedere cursus is ook als incompany cursus te realiseren.

Onze cursussen zijn terug te vinden in de hercertificeringsoverzichten van NRVT, Vastgoedcert en NVR. Je kunt op onze website precies zien welke cursussen aan welke hercertificering voldoen. Meer informatie over de hercertificeringsoverzichten vind je hier.

geen gegevens

Inleiding Grond en vastgoed

Erfpacht blijft een onderwerp dat flink in de belangstelling staat. Behalve de politieke discussie over erfpacht en de bancaire richtlijn, zijn op objectniveau de herziening van de canon en de waarde van het erfpachtrecht terugkerende aandachtspunten. Daarbij gonst het weer van de ruimtelijke ontwikkelingen, nu de crisis over is. Er wordt weer onteigend, de vraag naar bouwgrond stijgt, de huizenmarkt is oververhit. Dit betekent weer veel vraag naar kennis over zaken die spelen in het vastgoed-domein. Welke consequenties zal dit voor u met zich meebrengen? Dat zal verschillen per doelgroep. Genoeg mogelijkheden en invalshoeken om u gericht te laten bijscholen.

Waarom een cursus Grond en vastgoed?

Om volledig aan de slag te kunnen op het gebied van Vastgoed of Grondzaken is een uitgebreide kennis over het onderwerp noodzakelijk. Wat zijn de consequenties van de Omgevingswet op het grondbeleid? Hoe werkt de kostenverhaalregeling? Hoe ontwikkel en voer je een recreatiebeleid uit? Wat wordt in de erfpachtakte opgenomen? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens een van onze Grond en vastgoed cursussen. Voor alle verschillende doelgroepen, thema’s en niveaus bieden wij cursussen aan, zodat u aan de slag kunt.

Waarom een cursus bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van Vastgoed/Grondzaken. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met jouw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ruimte voor de inbreng van jouw eigen casus. Tijdens iedere cursus ontvangt u een map met de hand-outs en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Groei verder in jouw vakgebied.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze Vastgoed cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met Hendrik van Sandick (adviseur bij Sandick Advies), Joop van den Brand (adviseur bij diverse overheden), Theo van der Heijde (directeur Van der Heijden Grondbeleid), ir. Michiel de Koe RICS (rentmeester bij Noorderstaete), mr. Willem Bosma (advocaat bij Van der Feltz Advocaten), mr. en Allard Knook (advocaat bij Pels Rijcken).

Incompany

Elke cursus die wij aanbieden, is ook als incompany cursus te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden bij programmamanager Ronald Koppers via ronald@berghauserpont.nl.