Cursussen Geluid

Ben je op zoek naar een cursus op het gebied van Geluid om uw kennis up-to-date te brengen? Dan ben je bij Berghauser Pont Academy aan het juiste adres. Op deze pagina vind je diverse cursussen Geluid die wij op dit moment aanbieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Basiscursus Geluid IL of een cursus Geluid in de Omgevingswet.

Naast verschillende cursussen over geluid, heeft Berghauser Pont Publishing ook het Handboek Geluid gepubliceerd. De nieuwe publicatie Handboek Geluid geef je een uiteenzetting van het dynamische en rijke veld van geluidwetgeving, met als doel gedegen kennis te bieden dat van waarde is voor iedereen die professioneel met geluidwetgeving te maken heeft.

Daarnaast biedt onze Kennisportal Omgevingsweb ook het gratis dossier Geluid aan. In dit dossier vind je al het relevante nieuws, publicaties en achtergrondinformatie met betrekking tot het onderwerp geluid. Klik hier voor meer informatie!

Geluid bij evenementen
8 oktober 2024
Utrecht
In deze middagcursus Geluid bij evenementen wordt u geleerd hoe u onaanvaardbare geluidhinder rondom grootschalige evenementen kunt voorkomen, juiste regels kunt stellen en deze handhaven.
Meer informatie >
Basiscursus Geluid
6 november 2024
Utrecht
In deze tweedaagse basiscursus Geluid leert u wat geluid is, hoe de wetgeving in elkaar zit, hoe geluidsoverdracht werkt en welk effect geluid heeft op de gezondheid. KWALITEITSCRITERIA 2.3
Meer informatie >
Geluid in de Omgevingswet
13 november 2024
Utrecht
Deze 1-daagse cursus Geluid in de Omgevingswet biedt u inzicht in de consequenties van de nieuwe Omgevingswet voor geluid. KWALITEITSCRITERIA 2.3
Meer informatie >
Geluid in de Omgevingswet (basis + verdieping)
Onbekend
Deze hybride cursus biedt je een inleiding in de Omgevingswet (online te volgen in eigen tijd en tempo) en de nieuwe regels voor geluid in de Omgevingswet tijdens een 1-daagse cursus op locatie.
Meer informatie >
Basiscursus Geluid industrielawaai
Onbekend
Deze 2-daagse cursus brengt u op praktische wijze de basisbegrippen en het wettelijk systeem van industrielawaai. KWALITEITSCRITERIA 2.3
Meer informatie >

Inleiding cursussen Geluid

Geluid is een aspect dat altijd speelt bij ruimtelijke plannen en ontwikkelingen. Omdat het een complexe materie is, is het van belang hier tot op zekere hoogte ook technisch van op de hoogte te zijn. Bijvoorbeeld bij industrielawaai of geluid bij evenementen. Maar ook de nieuwe Omgevingswet is van belang. Hoe gaan de geluidregels veranderen onder Omgevingswet? Genoeg redenen om je weer eens te laten bijpraten op een van deze onderwerpen.

Waarom een cursus Geluid?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een cursus geluid te volgen. Wil je een inleiding in geluid en dan met name industrielawaai, dan je de Basiscursus geluid IL volgen. Bent u al ervaren en wil je weten wat er verandert door de nieuwe Omgevingswet, volg dan de cursus Geluid in de Omgevingswet.

Waarom een cursus Geluid bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van geluid. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met je medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intakeformulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ook ruimte om alvast een eigen casus in te brengen. Tijdens iedere cursus ontvangt je altijd een map met de hand-outs en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Je krijgt een maand toegang tot de Kennisbank Omgevingsweb Professional, waardoor je ook digitaal toegang hebt tot het Handboek Geluid.

Elke cursus die wij aanbieden, is ook als incompany cursus aan te realiseren.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze geluid cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met Rick Huizinga (Royal Haskoning DHV), Chris Weevers (LPB|SIGHT), Rachid Benhadi (Hekkelman Advocaten) en Lennard Duijvestijn (Het Geluidburo).