Cursussen Financieel Recht / Wwft

Bent u op zoek naar een cursus op het gebied van Wet ter voorkoming witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)? Berghauser Pont Academy (BPA) biedt een divers cursuspakket om uw kennis volledig up-to-date te brengen. U kunt kiezen uit meer dan 10 Wwft en financieel recht cursussen, toegespitst op functies, doelgroepen en thema’s. Denk hierbij aan een cursus speciaal voor advocaten en notarissen of een cursus speciaal voor de vastgoedsector. Op deze pagina ziet u het volledige overzicht dat wij momenteel aanbieden. Iedere cursus is ook als incompany cursus te realiseren.

Wwft: toepassing in de praktijk - advocaten/notaris
3 oktober 2019
Utrecht
Deze middagcursus speciaal voor advocaten en notarissen gaat in op de ontwikkelingen en praktische toepassing van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).
Meer informatie >
Verdieping Wwft
10 oktober 2019
Utrecht
Met deze verdiepingscursus Wwft krijgt u dieper inzicht in de mogelijke risico’s die een instelling loopt voor witwassen en terrorismefinanciering en de wijze waarop u deze kunt beoordelen en beheersen
Meer informatie >
Clearing en Settlement
31 oktober 2019
Amsterdam
Deze cursus Clearingen en settlement zorgt ervoor dat u leert hoe het giraal effectenverkeer georganiseerd is en ontwikkelingen in de juiste context kunt plaatsen
Meer informatie >
Bankgaranties uitgebreid en andere zekerheden
5 november 2019
Amsterdam
Deze 1-daagse cursus biedt een intensieve behandeling van de meest gebruikte zekerheidsinstrumenten in de nationale en internationale handels- en financiële praktijk
Meer informatie >
Wwft: toepassing in de praktijk - financiële sector
5 november 2019
Utrecht
Deze middagcursus speciaal voor de financiële sector gaat in op de ontwikkelingen en praktische toepassing van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).
Meer informatie >
Wwft: voor makelaars en taxateurs van onroerende zaken
25 november 2019
Amsterdam
Deze middagcursus Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) geeft inzicht in de praktische toepassing van de Wwft speciaal ontwikkeld voor de vastgoedwereld.
Meer informatie >
Toezicht en handhaving door AFM en DNB
28 november 2019
Utrecht
Deze middagcursus Toezicht en handhaving door AFM en DNB geeft u de belangrijkste aandachtspunten en handvatten om adequaat met de handhavende kant van de toezichthouder om te gaan.
Meer informatie >
Financieel toezicht in vogelvlucht
2 december 2019
Utrecht
Deze 1-daagse cursus beoogt te bereiken dat de cursisten financieel toezichtsaspecten tijdig kunnen signaleren en in de juiste context kunnen plaatsen.
Meer informatie >
Zekerheden in concernverband en MKB
10 december 2019
Utrecht
Deze 1-daagse cursus Zekerheden in concernverband en MKB biedt een intensieve behandeling van de belangrijkste zekerheidsinstrumenten in de handels- en financiële praktijk in concernverband en het MKB
Meer informatie >
Zorgplicht onder de Wft: dit moet u weten - alleen als incompany
Locatie nader te bepalen
Deze cursus geeft u inzicht in de werking en de strekking van de zorgplicht en geeft u de belangrijkste actuele ontwikkelingen van de toezichthouder en de jurisprudentie.
Meer informatie >
Begrijpelijke taal in de financiële sector - - alleen als incompany
Locatie nader te bepalen
Deze middagcursus Begrijpelijk informeren in de fianciële sector beoogt te bereiken dat de cursisten inzicht krijgen in het belang van begrijpelijke informatie en dit vervolgens zelf in de praktijk kunnen toepassen.
Meer informatie >

Inleiding Wwft/financieel recht

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) heeft als doel witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden. De Wwft is al weer enige jaren in werking. Belangrijkste pijlers hiervan zijn het verrichten van cliëntenonderzoek en het melden van ongebruikelijke transacties. De nieuwe Wwft regelt onder meer een aanscherping van het cliëntenonderzoek. Ook zal het UBO-register openbaar worden. Daarnaast is sinds de financiële crisis het vakgebied Financieel Recht steeds belangrijker geworden. De regelgeving en vele richtlijnen zijn verder aangescherpt.

Waarom een cursus Wwft/financieel recht?

Om volledig aan de slag te kunnen met de Wwft of het financieel recht is een uitgebreide kennis over het onderwerp noodzakelijk. Wanneer kan ik volstaan met een vereenvoudigd cliëntenonderzoek? Welke stappen moet ik doorlopen bij identificatie? Wie is cliënt voor de Wwft? Bij welke cliënten moet je opletten? Wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten behoeve van het financieel recht? Wat is een ongebruikelijke transacties? Wat kan u doen voor de naleving van de Wwft? Hoe ziet het UBO-register eruit? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens een van onze Wwft cursussen. Voor alle verschillende doelgroepen, thema’s en niveaus bieden wij cursussen aan, zodat u aan de slag kunt met de Wwft en het financieel recht.

Waarom een cursus bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van de Wwft of financieel recht. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met uw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ruimte voor de inbreng van uw eigen casus. Tijdens iedere cursus ontvangt u een map met de handouts en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Daarnaast voldoet u met het volgen van een Wwft cursus aan de opleidingsverplichting van art. 35 Wwft. Groei verder in uw vakgebied.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze Wwft cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers (kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek) en mr. Jurjan Geertsma (advocaat bij JahaeRaymakers). Voor onze financieel recht cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met mr. dr. Roeland Bertrams (advocaat bij AKD), mr. Noëlle Wijnstekers (advocaat bij Hart Advocaten), mr. Floortje Nagelkerke (partner bij Norton Rose Fullbright LLP), mr. Rosemarijn Labeur en mr. Pien Kerckhaert (beide advocaat bij Finnius Advocaten).

Incompany

Elke cursus die wij aanbieden, is ook als incompany cursus te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden bij programmamanager Ronald Koppers via ronald@berghauserpont.nl