Cursussen Financieel recht

Bent u op zoek naar een cursus op het gebied van Financieel recht om uw kennis up-to-date te brengen? Dan bent u bij Berghauser Pont Academy aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u 7 cursussen Financieel recht die wij op dit moment aanbieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de cursus Wet Financieel Toezicht in vogelvlucht of een cursus Bankgaranties uitgebreid en andere zekerheden.

Wwft: toepassing in de praktijk - advocaten/notaris
22 november 2018
Utrecht
Deze middagcursus speciaal voor advocaten en notarissen gaat in op de ontwikkelingen en praktische toepassing van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).
Meer informatie >
Wwft: toepassing in de praktijk - financiële sector
11 april 2019
Amsterdam
Deze middagcursus speciaal voor de financiële sector gaat in op de ontwikkelingen en praktische toepassing van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).
Meer informatie >
Clearing en Settlement
23 mei 2019
Amsterdam
Deze cursus zorgt ervoor dat u leert hoe het giraal effectenverkeer georganiseerd is en ontwikkelingen in de juiste context kunt plaatsen
Meer informatie >
Zekerheden in concernverband en MKB - alleen als incompany
Datum nader te bepalen
Deze 1-daagse cursus Zekerheden in concernverband en MKB biedt een intensieve behandeling van de belangrijkste zekerheidsinstrumenten in de handels- en financiële praktijk in concernverband en het MKB
Meer informatie >

Inleiding cursussen Financieel recht

Sinds de financiële crisis is het vakgebied Financieel Recht steeds belangrijker geworden. De regelgeving is verder aangescherpt. Dan gaat het met name om de Wet op het financieel toezicht, maar ook de vele richtlijnen. Berghauser Pont Academy heeft een cursuspakket opgezet van basiscursussen tot cursussen over thema’s als compliance, integriteit, clearing, MiFID II, bankgaranties en handhaving. Zoals een cursus Bankgaranties uitgebreid en andere zekerheden of een middagcursus Zorgplicht onder de Wet Financieel toezicht (Wft).

Waarom een cursus Financieel recht?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een cursus op het gebied van Financieel Recht te volgen. Wilt u eten welke belangrijkste soorten marktpartijen, zoals banken en beleggingsondernemingen, en activiteiten door de Wft worden gereguleerd? En bent u op zoek naar een duidelijk overzicht van deze complexe wet. Dan is de cursus Wet Financieel Toezicht in vogelvlucht erg geschikt. In deze 1-daagse cursus krijgt u een duidelijk totaalbeeld van het financieel toezichtrecht. Bent u jurist, advocaat financieel- en ondernemingsrecht of een financiële specialist werkzaam bij bijvoorbeeld een verzekeraar of een bank? En wilt u meer weten over bankgaranties als financieringsinstrument, concern/parent garanties en escrow arrangementen? Dan is onze cursus Bankgaranties uitgebreid en andere zekerheden wellicht iets voor u. Deze 1-daagse praktijkgerichte cursus biedt een intensieve behandeling van de meeste gebruikte zekerheidsinstrumenten.

Waarom een cursus Financieel recht bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van Financieel recht. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met uw medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ook ruimte om alvast een eigen casus in te brengen. Tijdens iedere cursus ontvangt u altijd een map met de handouts en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Elke cursus die wij aanbieden, is ook als in company cursus aan te realiseren.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze Arbeidsrecht cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met mr. dr. Roeland Bertrams (advocaat bij AKD), mr. Noëlle Wijnstekers (advocaat bij Hart Advocaten), mr. Floortje Nagelkerke (partner bij Norton Rose Fullbright LLP), mr. Rosemarijn Labeur en mr. Pien Kerckhaert (beide advocaat bij Finnius Advocaten).