Cursussen Arbeidsrecht

Ben je op zoek naar een cursus over het Arbeidsrecht? Berghauser Pont Academy (BPA) biedt een divers cursuspakket om je kennis volledig up-to-date te brengen. Je kan kiezen uit verschillende Arbeidsrecht cursussen, toegespitst op functies, doelgroepen en thema’s. In dit diverse cursusaanbod vind je basis- en verdiepingscursussen. Op deze pagina ziet je het volledige overzicht dat wij momenteel aanbieden. Iedere cursus is ook als incompany cursus te realiseren.

E-cursus De inclusieve organisatie
Onbekend
In deze e-cursus leer je hoe je aan de slag gaat om je organisatie diverser, gelijkwaardiger en inclusiever te maken.
Meer informatie >
E-cursus Privacy op de Werkvloer
Onbekend
Het beheren van persoonlijke gegevens, voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving, en tegelijkertijd de belangen van jouw medewerkers en organisatie behartigen, kan een complexe uitdaging zijn. Daarom hebben wij speciaal voor jou de E-cursus Privacy op de Werkvloer ontwikkeld!
Meer informatie >

Inleiding Arbeidsrecht

Het vakgebied Arbeidsrecht is in ontwikkeling. In 2002 is de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) in werking getreden waarbij werkgever en werknemer verplicht worden er alles aan te doen om een beroep op een uitkering te voorkomen. Daarbij is de normalisering een behoorlijk juridische wijziging in het ambtenarenrecht. De inwerkingtreding van de wet normalisering rechtspositie ambtenaren zal (kortweg) tot gevolg hebben dat de ambtenaar in de toekomst een gelijke positie zal hebben als de werknemer in de private sector. Welke consequenties zal dit voor jou met zich meebrengen? Dat zal verschillen per doelgroep. Genoeg mogelijkheden en invalshoeken om jou gericht te laten bijscholen.

Waarom een cursus Arbeidsrecht?

Om volledig aan de slag te kunnen op het gebied van het Arbeidsrecht is een uitgebreide kennis over het onderwerp noodzakelijk. Hoe ga je om met ziekte en verzuim in het kader van de Wet verbetering Poortwachter? Hoe voorkom je een oplegging van een loonsanctie door het UWV? Wat zijn de regels en aanpassingen sinds de AVG in werking is getreden? Wanneer heeft iemand recht op transitievergoeding? Welke belangrijke recente rechterlijke uitspraken zijn er gedaan op het gebied van arbeidsrecht? Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens een van onze Arbeidsrecht cursussen. Voor alle verschillende onderwerpen, thema’s en niveaus bieden wij cursussen aan, zodat je aan de slag kunt.

Waarom een cursus bij Berghauser Pont Academy?

Berghauser Pont Academy levert een totaalpakket, dat breder is dan alleen het volgen van een cursus op het gebied van het Arbeidsrecht. Het gaat niet alleen om die paar dagen op de cursus, maar ook om een goede voorbereiding en communiceren met je medecursisten en docenten. Zo werken wij aan de hand van een intake-formulier. Op die manier krijgt de docent een goed beeld van de cursisten. Daarnaast is er ruimte voor de inbreng van jou eigen casus. Tijdens iedere cursus ontvangt u een map met de handouts en relevant achtergrondmateriaal zoals wetgeving en leidraden. Groei verder in je vakgebied.

Welke docenten?

Berghauser Pont Academy heeft sinds de oprichting in 2010 een breed netwerk aan docenten en deskundigen opgebouwd. Voor onze Arbeidsrecht cursussen werken wij op dit moment bijvoorbeeld samen met Rob Joosten (specialist op het gebied van de Wet Verbetering Poortwachter), dr. mr. Steven Jellinghaus en mr. drs. Els G.M. Huisman (beide advocaat, De Voort Advocaten l Mediators).

Incompany

Elke cursus die wij aanbieden, is ook als incompany cursus te realiseren. Vraag naar de mogelijkheden bij programmamanager Ronald Koppers via ronald@berghauserpont.nl.