Onbekend

€ 300,-

E-learning voor Sociale Wijkteams


Doel E-learning
 
Het verhogen van je alertheid op het niet gebruik van financiële middelen of het omgaan met schulden en het mogelijk recht op zorgvoorzieningen (Wmo). Maar ook weten hoe je met privacy en termijn en bezwaar moet omgaan binnen het sociale wijkteam. Na afloop van deze cursus:
 
  • Weet je of iemand recht heeft op de meeste belangrijke financiële voorzieningen die er zijn. En hoe een cliënt zijn/haar financiële situatie kan beïnvloeden. Herken je armoedesignalen en weet je hoe je deze bespreekbaar kan maken. Heb je inzicht hoe een cliënt rechten opbouwt in het kader van flexibel werk. Weet je waar je rekening mee moet houden in het omgaan met gegevens over en met je cliënt. En weet je hoe een cliënt bezwaar kan maken tegen een besluit.
 
Opzet E-learning
 
Deze E-cursus is opgebouwd uit een aantal blokken. Iedere blok heeft een verschillende duur wat wordt aangegeven in het aantal sheets, Bij elkaar opgeteld is de cursus ruim 6-7 uur, maar dat kan minder zijn indien je een bepaald blok niet volgt, omdat je dat niet hoeft te weten.
 
Je werkt in je eigen tempo en op je eigen plek.
 
De lesstof blijft beschikbaar. Ook nadat je een blok hebt afgerond, kun je voor de duur van 1 jaar altijd weer opnieuw de stof in dat blok bekijken. Tussen de aangeboden lesstof worden er vragen gesteld. Soms zijn deze gekoppeld aan cases. Je krijgt direct een terugkoppeling op de antwoorden die je op deze vragen geeft. Deze vragen zijn bedoeld om jou de opgedane kennis per blok te laten verwerken.
 
Toets en certificaat
 
We bieden ook de mogelijkheid om een toets af te leggen. Als je kennisniveau voldoende (= 70% van de vragen goed beantwoord) is, ontvang je een certificaat. Op deze wijze kan ook een hele afdeling getraind worden waarna iedere deelnemer een certificaat kan overleggen als bewijs van zijn of haar kennisniveau. Hierdoor wordt het kennisniveau binnen de afdeling geborgd.
 
Ben je maatschappelijk werker, sociaal agoog, cliëntenondersteuner, sociaal werker kun je na het behalen van het certificaat ook recht maken op accreditatiepunten via het Registerplein Nederland.
 
Stimulansz
 
Deze E-learning is ontwikkeld door Stimulansz en vindt plaats in hun leeromgeving.

Programma

Iedereen die in een wijkteam werkt krijgt veel vragen van cliënten over inkomen, uitkeringen, schulden, gemeentelijke en landelijke regelingen en procedures rond sociale wet- en regelgeving. Dus is het handig daarover voldoende actuele basiskennis te hebben, zonder direct een specialist te zijn op dat gebied. Daarom biedt Berghauser Pont(in samenwerking met Stimulansz) een e-learning voor sociaal werkers aan, waarin vragen van klanten van de sociale wijkteams centraal staan. Dan gaat het dus om financiële vragen (inkomen/uitgaven/schulden), vragen over zorg, privacy, termijnen en bezwaren (Wmo) en over (flexibel) werk.

Docenten

Materiaal

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kunt u 0 studie-uren rekenen.

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

  • € 300,-
aanmelden

Referenties

Dit is een nieuwe cursus, nog geen referenties beschikbaar.

ook interessant voor u

Incompany

Deze cursus liever met uw eigen team en op maat bij u op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

  • De training is altijd maatwerk
  • U bereikt als team hetzelfde niveau
  • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
  • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
  • U bepaalt de data van de training

Ook interessant voor u

Vragen over de Cursus?

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk studieadvies? We staan u graag te woord over de mogelijkheden.

Docentprofiel met cartaID 3530 niet gevonden.