Online Classroom

€ 99,-

Online Classroom - Grondeigendom onder de Omgevingswet


 • Vijf onderwerpen m.b.t. de nieuwe Omgevingswet
 • U kunt vanaf uw eigen werkplek deelnemen aan deze online sessie
 • U krijgt één uur live les van een topspreker!

Inleiding

Een online classroom is een ruimte waarin een interactieve online training wordt gegeven aan een kleine groep. Dit in tegenstelling tot een webinar waar je vaak 100 tot 1000 deelnemers hebt en waar het voornamelijk gaat om kennis zenden. Een online classroom is écht bedoelt om in een interactieve vorm kennis over te brengen.

Berghauser Pont Academy heeft al jaren ervaring in het geven van klassieke trainingen. Wij zien de online classrooms als een mooie toevoeging aan ons huidige cursuspakket.

De online classroom is een online cursus, die u kunt volgen waar u maar wilt. U zit online in een klas met medecursisten en de docent. U krijgt live les, maar er is ook veel interactie onderling via vragen, polls en cases in een speciale e-learning omgeving.

Inhoud en resultaat

BPA start met een reeks online classrooms (dit is geen webinar) over de Omgevingswet. Op 1 januari 2021 zal de wet het complete omgevingsrecht gaan vervangen. Op dit moment is echter al een vrij compleet beeld te geven van de veranderingen voor de praktijk. Het is daarom verstandig u daar nu al op voor te bereiden. In vijf verschillende modules van één uur wordt u online bijgepraat door topsprekers op de volgende onderwerpen: introductie; het omgevingsplan; milieu; omgevingsvergunning en grondeigendom. In dat ene uur wordt u op efficiënte wijze bijgeschoold en u bespaart bovendien reistijd!

Doelgroep

De online classroom is bedoeld voor een ieder die inzicht wil krijgen in het systeem van de Omgevingswet. Dit kunnen zijn juristen, beleidsmedewerkers vergunningverleners, toetsers, handhavers werkzaam bij gemeenten, omgevingsdiensten, provincies waterschappen en rijksdiensten.

Daarnaast is de opleiding interessant voor hen die te maken hebben met het omgevingsrecht: advocaten, adviseurs, architecten, projectontwikkelaars, makelaars, etc.


Programma

 • Onteigening
 • Voorkeursrecht
 • Herverkaveling
 • Kostenverhaal
 • Schadevergoeding (nadeelcompensatie)
 • Nieuw grondbeleid

Docenten

mr. Jelmer Procee
advocaat/partner, Pels Rijcken
 
Jelmer is vanaf februari 2007 werkzaam bij Pels Rijcken als advocaat. Hij is gespecialiseerd in het (bestuursrechtelijke) schadevergoedingsrecht, waaronder nadeelcompensatie en onteigening. Hij vertegenwoordigt de Staat, diverse provincies en gemeenten in complexe onteigeningsprocedures voornamelijk voor infrastructuur. Verder is hij geregeld betrokken bij gebiedsontwikkelingen (grondexploitatie) en schrijft hij bestuursovereenkomsten voor diverse overheidsorganen. Jelmer publiceert geregeld op zijn vakgebied. ​
 
 
mr. Tjalling Reijnders
advocaat, Pels Rijcken
 
Tjalling is sinds 2016 werkzaam als advocaat bij Pels Rijcken op de sectie Ruimte en Milieu. Hij legt zich hierbij voornamelijk toe op het omgevingsrecht. Tjalling studeerde Staats- en bestuursrecht en Straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie heeft hij als (eind)redacteur veel geschreven voor het facultaire maandblad. Tevens is hij tijdens de studie werkzaam geweest als buitengriffier bij de Rechtbank Den Haag en als juridisch adviseur bij de Leidse Rechtswinkel.
 
 

Materiaal

Nadat u zich heeft ingeschreven volgende de verdere instructies per e-mail in aanloop naar de training. Belangrijk om te weten, is dat u voor deze online classrooms géén ingewikkelde software hoeft te installeren.

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kunt u 1 studie-uren rekenen.

BP Studieuren11

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

 • € 99,-
 • De prijs bij deelname aan één online classroom: €99,- (excl. btw)
  Indien u zich inschrijft voor 3 of meer online classrooms is de prijs: €75,- (excl. btw) per online classroom


aanmelden

Referenties

Dit is een nieuwe cursus, nog geen referenties beschikbaar.

ook interessant voor u

Incompany

Deze cursus liever met uw eigen team en op maat bij u op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

 • De training is altijd maatwerk
 • U bereikt als team hetzelfde niveau
 • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
 • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
 • U bepaalt de data van de training

Ook interessant voor u

Vragen over de Cursus?

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk studieadvies? We staan u graag te woord over de mogelijkheden.

Ronald Koppers Berghauser Pont Academy
Ronald Koppers
Programmamanager, Berghauser Pont Academy
 
U kunt contact opnemen met Ronald Koppers via 06 11 880 859 of via ronald@berghauserpont.nl