Online

€ 149,-

E-cursus Wwft Belastingadviseurs


Wilt u op de hoogte blijven van de Wwft en weten hoe u de regelgeving op een juiste manier toepast in de praktijk? Schrijf u dan in voor deze e-cursus! 

 • Uniek: verhalend opgezet vanuit casuïstiek
 • Drie dossiers met tussentijdse vragen
 • Inhoudelijke invulling door topdocent Jurjan Geertsma (Jahae Raymakers)
 • Een documentatie sectie met alle relevante informatie over de Wwft
 • Na afloop een toets en certificaat
 • 2 studie-uren 
 • Met het volgen van deze e-cursus voldoet u aan de opleidingsverplichting, art. 35 Wwft

Inleiding

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is de Nederlandse implementatie van de impactvolle Europese anti-witwasrichtlijnen. Witwassen en witwasbestrijding heeft de volle aandacht van de Nederlandse autoriteiten. Het betreft wetgeving dat uiterst serieus moet worden genomen niet in de laatste plaats vanwege de forse boetes die bij niet-naleving worden opgelegd.

Vanuit het anti-witwaskader hebben financiële instellingen, alsmede bepaalde beroepsbeoefenaren, zoals belastingadviseurs, verplichtingen in het kader van voorkomen van witwassen van gelden en financieren van terrorisme. Instellingen dienen onderzoek te doen naar hun cliënten en hun transacties. Ongebruikelijke transacties moeten worden gemeld bij de Financial Intelligence Unit. De wetgeving is uitgebreid en verandert in rap tempo.

Inhoud en resultaat

Met het doorlopen van de drie dossiers worden de volgende leerdoelstellingen gerealiseerd:

• Deelnemers zijn weer op de hoogte van de belangrijkste wetswijzigingen.
• Deelnemers kennen de complexiteiten en uitdagingen van de wet en kunnen daarmee omgaan.
• Deelnemers kennen de risico’s van witwassen en financieren van terrorisme.
• Deelnemers wordt geleerd risicogericht te denken en handelen in de dienstverlening voor hun cliënten.
• Deelnemers weten hoe ze een cliëntenonderzoek moeten uitvoeren.
• Deelnemers weten hoe ze ongebruikelijke transacties kunnen herkennen.
• Deelnemers kennen hun overige verplichtingen uit de Wwft zoals opleiding en administratie.

Werkwijze

De e-cursus kunt u online volgen via uw computer, tablet of smartphone. De e-cursus wordt u aangeboden via het leerplatform AnewSpring (voor tablet of smartphone kan de app worden gedownload). U logt in en u start met de lessen, waarbij u in uw eigen tempo de e-cursus doorloopt. De e-cursus biedt een combinatie van casuïstiek, mc-vragen, video’s en een documentatiesectie met alle relevante informatie over de Wwft.

Op uw persoonlijke overzichtspagina kunt u gedurende de cursus uw kennisopname en voortgang bijhouden. Daardoor kunt u ook goed zien welke onderwerpen uit de cursus wellicht nog extra aandacht nodig hebben.

Als u alle lessen afgerond hebt volgt een toets. U krijgt 10 vragen voorgelegd. Deze zijn een dwarsdoorsnede van de E-cursus. Als u 6 van de 10 vragen correct beantwoordt, bent u geslaagd. Indien u slaagt kunt u direct zelf een certificaat downloaden ten behoeve van uw accreditatiepunten.

Daarnaast krijgt u de beschikking over de Memotrainer. Dit is een interactieve tool, waarmee u uw kennis actueel houdt tijdens en na de e-cursus. U ontvangt dan iedere week 8 digitale vragen via uw smartphone, tablet of computer.

E-cursus plus Werkplekondersteuning

Als extra feature biedt deze e-cursus u werkplekondersteuning door middel van een documentatie sectie met alle relevante informatie over de Wwft. Hierin is alles overzichtelijk geordend naar de diverse onderwerpen met directe links naar belangrijke documentatie. U heeft te allen tijden toegang tot deze sectie en deze is bedoeld om u te ondersteunen tijdens de uitvoering van uw werk. U kunt deze sectie raadplegen wanneer en op het moment dat u dat nodig heeft.

Voor wie is de e-cursus?

De e-cursus is bedoeld voor belastingadviseurs.


Programma

Dossier 1: Tradex
U gaat aan de slag met de casus Tradex waarin een cliënt van buiten uw regio zich tot u wendt, omdat hij een onderneming wil starten.

Dossier 2: Le Cèdre
U gaat aan de slag met de casus Le Cèdre waarin een eigenaar van een Libanese horecagelegenheid wil uitbreiden en een pand wil aanschaffen met woonwerkfunctie.

Dossier 3: Dako B.V.
U gaat aan de slag met de casus waarin het familiebedrijf DAKO centraal staat. Dako Real Estate is  een familie onderneming, met als sturende kracht Johan, 61 jaar oud.

Docenten

Mr. Jurjan Geertsma
Advocaat bij JahaeRaymakers Advocaten
 
Jurjan is een expert op het gebied van witwas-, corruptie en andere integriteitswet- en regelgeving. Hij verleent bijstand aan bedrijven uit diverse sectoren, aan financiële instellingen, bestuurders en aan zelfstandige beroepsbeoefenaren uit bijvoorbeeld de advocatuur, het notariaat, de accountancy en de zorg, die op enigerlei wijze te maken krijgen met integriteitskwesties zoals strafrechtelijke verdenkingen, bestuursrechtelijke handhaving, interne onderzoeken of toezicht- en tuchtkwesties. Hij geeft frequent cursussen op het gebied van integriteit, fraude en compliance, anti-corruptie en anti-witwasregelgeving (Wwft), internationale sanctieregelgeving, Business & Human Rights, milieustrafrecht, geheimhoudingsplichten en verschoningsrechten en verzorgt trainingen voor verhoren en doorzoekingen.
 
Bekijk LinkedIn

Materiaal

U krijgt twaalf maanden toegang tot de e-cursus en de documentatie sectie.

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kun je 2 studie-uren rekenen.

BP Studieuren22

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

 • € 149,-
  • Genoemd bedrag is exclusief btw (21%)
  • Indien u de e-cursus met meerdere personen wilt volgen, geldt een staffelkorting. Dit kan ook in combinatie met een incompany cursus.
Aanmelden

Referenties

ook interessant voor jou

Incompany

Deze cursus liever met jouw eigen team en op maat bij jou op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

 • De training is altijd maatwerk
 • Je bereikt als team hetzelfde niveau
 • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
 • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
 • Je bepaalt de data van de training

Ook interessant voor jou

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je deze cursus incompany volgen?

Of wilt je persoonlijk studieadvies? We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Via onderstaand contactformulier kun je contact opnemen met onze klantenservice of ons salesteam. Wil je direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.

Daniëlla Karsijns
Programmamanager, Berghauser Pont Academy
 
Voor een passend aanbod voor een incompany kunt u contact opnemen met Daniëlla via  06 53 145 122 of via daniella@berghauserpont.nl
Ronald Koppers
Ronald Koppers
Programmamanager, Berghauser Pont Academy
 
U kunt contact opnemen met Ronald Koppers via 06 11 880 859 of via ronald@berghauserpont.nl