Symposium

€ 295,-

Privacy & Innovatie: 5 jaar AVG


Wat zijn de gevolgen van de nieuwe boetebesluitregels van de AP?
Wat is het toepassingsbereik en hoe wordt gehandhaafd?
Wat zijn specifieke aandachtspunten voor publieke organisaties
Wat zijn de uitdagingen en succesfactoren voor een succesvolle PO

Niet jouw schuld, wel jouw probleem. Nebu/Blauw: de gevolgen van een datalek bij een leverancier
IT-contracten: waar moet je op letten?
AI, ChatGTP en de AI Act: aandacht voor de rol van AI in jouw praktijk.

Inleiding

Het symposium Privacy & Innovatie: 5 jaar AVG is dé plek waar experts en professionals uit het data en privacy veld samenkomen om te discussiëren, te leren en vooruit te kijken naar de toekomst van privacybescherming. Wat zijn de gevolgen van de nieuwe boetebesluitregels? Hoe ziet de toekomst eruit met AI? Hoe word je een succesvolle PO? Waar moet je op letten bij het maken van IT-contracten?

Een boeiend programma verzorgd door topsprekers én een unieke netwerk mogelijkheid. Onder voorzitterschap van Joe van Burik, BNR Radio, spreken data- en privacy deskundigen zoals Eva Lammers (AP) Menno Weij (BDO) en Rosalie Brand (Kennedy van der Laan).

Inhoud en resultaat

Van afloop van dit symposium ben je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op jouw vakgebied én heb je gesproken met professionals op jouw vakgebied. Mis het niet!

Doelgroep

Privacy professionals (FG’s DPO’s, CISO, PO’s ) BedrijfsjuristenBeleidsmedewerkers op het gebied van privacyAdvocaten

Programma

13.00 uur Inloop

13.30 uur Opening door dagvoorzitter Joe van Burik (BNR)

13.45 uur 5 jaar AVG terugblikken en vooruitkijken : door Eva Lammers (senior jurist Handhaving AP) en Vonne Laan partner The Data Lawyers.

We kijken even terug, maar blikken vooral vooruit: wat zijn de gevolgen van de nieuwe boetebesluitregels? Wat is het toepassingsbereik en hoe wordt gehandhaafd? En uiteraard: wat zijn specifieke aandachtspunten voor publieke organisaties.

14.30 uur De rol van de PO door Kenneth Sleijpen, senior privacy officer gemeente Den Haag

Wat zijn de uitdagingen en succesfactoren voor een succesvolle PO; De PO rol evalueert: hoe kun je hier op kunt; Meegaan met nieuwe ontwikkelingen (AI, integrale gegevensdeling, datagedreven werken); 3 tips om als PO het verschil te maken!

15.00 Pauze

15.30 uur Cybersecurity en datalekken, door Rosalie Brand, partner Kennedy Van der Laan.  

Niet jouw schuld, wel jouw probleem. Nebu/Blauw: de gevolgen van een datalek bij een leverancier. Hoe kun je je organisatie zo goed mogelijk wapenen tegen een datalek? En wat moet je doen als het toch mis gaat? Wie moet wat, wanneer en waarom? En wat staat ons verder nog te wachten? Met de drie top tips om (meer) problemen te vermijden.

16.00 uur Contracten en aansprakelijkheid door Menno Weij, partner BDO

Zaken in de media als Hof van Twente/ Switch, leren dat het juridisch en contractueel kader in IT contracten van groot belang zijn. Want wie in de keten is nu precies voor wat aansprakelijk, of juist niet aansprakelijk? En hoever gaat de zorgplicht van een leverancier jegens de opdrachtgever?

16.30 AI, ChatGTP: door Martin Hemmer, partner bij AKD.

AI en ChatGTP veroveren de wereld. Maar wat zijn de risico’s? Hoe kan op een verantwoorde manier van ChatGTP/LLM’s gebruik gemaakt worden zodat deze een hulpmiddel worden om beter en effectiever te werken? Wat is de stand van zalen rond de AI Act?

17.00 uur Afronding door voorzitter

Vragen

17.15 uur Netwerkborrel

Docenten

mr. Vonne Laan
Privacy lawyer/advocaat
Vonne Laan is advocaat privacyrecht en partner bij The Data Lawyers. Vonne adviseert organisaties over uiteenlopende zaken op privacygebied. Daarnaast staat zij cliënten bij in geval van vragen van toezichthouders of procedures bij toezichthouders of rechters. Vonne spreekt en publiceert veel over privacyrecht. Zo sprak zij afgelopen jaar op verschillende congressen en conferenties. Daarnaast is zij auteur van de Boom Basics Privacyrecht van Boom Juridische Uitgevers, vaste medewerker bij Tijdschrift voor Internetrecht, en annotator voor Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens. Vanuit haar eigen ervaring met cliënten, ook in-house, weet Vonne daarbij hoe de open privacyrechtelijke normen praktisch kunnen worden toegepast in praktijk.
Kenneth Sleijpen
Senior privacy officer bij de gemeente Den Haag
Kenneth Sleijpen is werkzaam als privacy officer bij de gemeente Den Haag. In zijn huidige functie is Kenneth verantwoordelijk voor het bewaken en ontwikkelen van de privacy organisatie binnen de gemeente. Kenneth is ervaren docent op het gebied van privacy en de implementatie daarvan binnen publieke organisaties.
Menno Weij
Partner Tech & Privacy Law BDO Legal
Menno Weij heeft Nederlands Recht (civiel- en strafrecht) gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Vervolgens is hij ruim 20 jaar werkzaam geweest als “tech advocaat”. Sinds december 2018 werkt Menno als Legal Counsel bij BDO Legal, binnen het team “Tech & Privacy Law”. Menno staat als organisaties en ondernemingen bij op het gebied van informatietechnologie, intellectueel eigendom, privacy en e-Commerce. In 2001 heeft Menno met goed gevolg de postdoctorale opleiding ICT-recht aan de Grotius Academie afgerond. Naast BDO, is Menno bestuurslid van de NVVIR en redacteur bij het Tijdschrift voor Internetrecht. Menno is voorts co-founder van IncPlus en van VraagHugo. Menno is commissaris bij het Security of Things Fund.
Kees Dorresteijn
presentator, interviewer en dagvoorzitter
Kees Dorresteijn is presentator, interviewer en dagvoorzitter. Je kan hem vooral kennen als presentator van het dagelijkse middagprogramma The Daily Move op BNR Nieuwsradio. Daarvoor was hij bij BNR ook Techredacteur. Hij is een liefhebber van technieuws en heeft ook regelmatig interviews over cyberveiligheid. "Stiekem ben ik een grote nerd", omschrijft hij zichzelf.
Matthijs Baart
Cees Plaizier
Cees Plaizier is advocaat bij Kennedy Van der Laan. Cees is expert op het gebied van cybersecurity en gegevensbescherming. Hij staat zowel Nederlandse als internationale ondernemingen bij in het geval van cyber incidenten.

Materiaal

Toegang tot de gehele digitale kennisbank Data en Privacyweb Pro tot een maand na de cursus

Hiermee krijgt u toegang tot het dossier met alle relevante achtergrondinformatie rondom uw cursus. Zo kunt u voor, tijdens en na de cursus continu leren over dit onderwerp.

Verder krijgt u met Data en Privacyweb Pro gratis toegang tot dossiers,digitale boeken van Berghauser Pont Publishing, waaronder commentaar en naslag, en het gehele jurisprudentie archief.

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kun je 3 studie-uren rekenen.

BP Studieuren33

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

  • € 295,-
    • Genoemd bedrag is exclusief 21% btw
    • Prijs is inclusief koffie en thee
Aanmelden

Referenties
Er zijn geen referenties beschikbaar.

ook interessant voor jou

Incompany

Deze cursus liever met jouw eigen team en op maat bij jou op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

  • De training is altijd maatwerk
  • Je bereikt als team hetzelfde niveau
  • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
  • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
  • Je bepaalt de data van de training

Ook interessant voor jou

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je deze cursus incompany volgen?

Of wilt je persoonlijk studieadvies? We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Via onderstaand contactformulier kun je contact opnemen met onze klantenservice of ons salesteam. Wil je direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.

Daniëlle Weisz
Adjunct-uitgever Data&Privacyweb, Berghauser Pont Academy
U kunt contact opnemen met Daniëlle via danielle.weisz@berghauserpont.nl