2-daagse cursus

€ 826,45

Concreet aan de slag met de AVG: implementeren én onderhouden


 • Een privacybeleid uitrollen en/of updaten waarin de kernwaarden van jouw organisatie centraal staan
 • Dit cursuspakket bestaat uit de cursus Privacybeleid in de praktijk: implementeren, onderhouden, overtuigen en de Actualiteitencursus AVG   

Inleiding 

De AVG-verplichtingen zijn ons grotendeels bekend, maar hoe maak je dit in de praktijk nou concreet? Dat leer je met dit cursuspakket. Het pakket bestaat uit de cursus Privacybeleid in de praktijk: implementeren, onderhouden, overtuigen en de Actualiteitencursus AVG

Inhoud en resultaat 

Hoe rol je een privacybeleid uit? Hoe laat je je privacybeleid aansluiten bij de waarden van je bedrijf zodat je klant en werknemer ook echt op de eerste plaats hebt staan? Dit en meer bespreken we in de workshop Privacybeleid in de praktijk: implementeren, onderhouden, overtuigen. In één dag leer je een privacybeleid uit te rollen en ga je naar huis met een concreet stappenplan om het zelf te kunnen doen.

En als je dan een privacybeleid paraat hebt, is het mooi als je deze op basis van actualiteiten kunt blijven aanscherpen. Dat kan tijdens de Actualiteitencursus AVG. Door Thomas van Essen (Solv Advocaten) wordt je bijgepraat over de laatste AVG-ontwikkelingen. Denk aan boetebesluiten van de AP, Europese en nationale jurisprudentie, richtlijnen over DPIA’s en de invulling van het inzagerecht.

Doelgroep 

Dit cursuspakket is interessant voor

 • bedrijfsjuristen, FG’ers, Privacy Officers en privacyadviseurs en andere personen die belast zijn met de uitvoering van het databeschermingsbeleid op grond van de AVG
 • CISOs, medewerkers van beveiligingsbedrijven, IT ‘ers, managers en bestuurders die zich willen verdiepen in de juridische aspecten van de AVG 

Programma

 • Cursus 1 | Privacybeleid in de praktijk: implementeren, onderhouden, overtuigen - fysiek gegeven door Imke Eikendal (Olexx)
 • Het uitrollen van privacybeleid: waar begin je?
 • Implementatie en onderhoud privacybeleid
 • Rollenspel: hoe overtuig ik de board of directors van mijn privacybeleid?

 

Voor meer informatie en/of een losse aankoop van de cursus Privacybeleid in de praktijk: implementeren, onderhouden, overtuigen klik je hier. Zowel onze losse cursussen als onze cursuspakketten komen in aanmerking voor het STAP-budget. 

Cursus 2 | Actualiteitencursus AVG – fysiek, gegeven door Thomas van Essen (Solv Advocaten)

Blok 1

 • Boetes en dwangsommen die de AP heeft opgelegd
 • Recente waarschuwingen rondom gezichtsherkenning en de werkwijze van de Belastingdienst
 • Europese en nationale jurisprudentie op het gebied van o.a. schadevergoeding, datadoorgifte naar de VS (Schrems II) en de grondslag ‘gerechtvaardigd belang’

Blok 2

 • Uitwisseling van persoonsgegevens in de Brexit-deal
 • Privacyvraagstukken in het kader van de coronapandemie
 • mr. Thomas van Essen

Blok 3

 • Richtlijnen voor het uitvoeren van een goede DPIA, datalekken, social media targeting en de privacyrechtelijke rolverdeling. Hoe wordt hier in de jurisprudentie mee omgegaan?
 • Verdere invullingen van ‘toestemming’ en het ‘inzagerecht

Blok 4

 • Overige relevante ontwikkelingen binnen de AVG die zich voorafgaand aan de cursus hebben voorgedaan

Voor meer informatie en/of een losse aankoop van de Actualiteitencursus AVG klik je hier. Zowel onze losse cursussen als onze cursuspakketten komen in aanmerking voor het STAP-budget.  

Docenten

Imke Eikendal
Olexx
Imke Eikendal is meer dan 8 jaar werkzaam bij commerciële partijen in de e-commerce en fintech sector als legal counsel, privacy officer en Functionaris Gegevensbescherming. Zij heeft ervaring met het uitrollen van privacybeleid in de praktijk, is vanuit Olexx FG voor meerdere organisaties en is tevens CIPPM trainer voor de IAPP. CIPP/M, CIPP/E en CEPP/I gecertificeerd.
mr. Thomas van Essen
Partner, SOLV
 
Thomas is gespecialiseerd in privacy, dataprotectie, big data en IT. Zijn expertise ligt specifiek bij het begeleiden en adviseren van ondernemingen in het kader van privacyrechtelijke kwesties. Met het oog op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”) voert hij met zijn team privacyspecialisten privacy-inventarisaties uit en voert hij de daaruit voortvloeiende maatregelen en processen door. Naast zijn werk als advocaat is Thomas ook een regelmatige spreker bij workshops en seminars. Hij verzorgt als gastdocent lezingen bij verschillende universiteiten en hogescholen.
 
 

Materiaal

 Van beide cursussen ontvang je de presentatieslides, dit voorafgaand aan dan wel achteraf aan de bezochte cursus. Mogelijk is er aanvullend digitaal materiaal. 

Verder krijg je 1 maand gratis toegang tot de gehele digitale kennisbank Data&Privacyweb Pro. Hiermee verkrijg volledige toegang tot o.m. de themadossiers Cameratoezicht en DPIA met alle relevante achtergrondinformatie rondom de twee cursussen. Zo kun je voor, tijdens en na de cursussen continu leren. 

Ook krijg je met Data&Privacyweb Pro toegang tot de overige dossiers, digitale boeken van Berghauser Pont Publishing en het gehele jurisprudentie archief.  

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kunt u 12 studie-uren rekenen.

BP Studieuren1212
NOVA1212

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

Aanmelden

Referenties

ook interessant voor u

Incompany

Deze cursus liever met uw eigen team en op maat bij u op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

 • De training is altijd maatwerk
 • U bereikt als team hetzelfde niveau
 • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
 • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
 • U bepaalt de data van de training

Vragen over de Cursus?

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk studieadvies? We staan u graag te woord over de mogelijkheden. Via onderstaand contactformulier kunt u contact opnemen met de klantenservice. Wilt u direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.