Kennismarkt

€ 295,-

Kennismarkt Data & Privacyweb

7 december 2021

Amsterdam

Ruim drie jaar AVG – lessen, ontwikkelingen & kansen

Tijdens de Kennismark Data&Privacyweb geven vooraanstaande sprekers en experts een overzicht van de laatste en belangrijkste, actuele ontwikkelingen binnen de domeinen van data, privacy en cyberveiligheid. In zes verschillende workshops zullen specifieke thema’s die nu spelen, samen met u worden uitgediept en besproken. Na afloop van deze kennismarkt bent u volledig op de hoogte van de actualiteiten en kunt u veel van de opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die ruim drie jaar geleden daadwerkelijk van toepassing is geworden, houdt de gemoederen nog altijd flink bezig. De privacywet heeft grote impact op hoe bedrijven en overheidsinstanties met privacy en de bescherming van persoonsgegevens om dienen te gaan. Organisaties zijn verplicht om aan strenge(re) eisen voor het beschermen van persoonsgegevens te voldoen en hun privacy beleid op orde te hebben. In de afgelopen jaren is echter gebleken dat dit in de praktijk niet altijd even makkelijk is. 

Door in toenemende mate afhankelijk te zijn van een digitale infrastructuur neemt de digitale kwetsbaarheid van organisaties toe. Zowel bedrijven als overheidsinstellingen verschijnen regelmatig in het nieuws vanwege de gebrekkige beveiliging van ICT-systemen. Hierdoor zijn grote hoeveelheden privacygevoelige informatie op straat komen te liggen. Ook het op onrechtmatige wijze verzamelen of uitwisselen van persoonsgegevens komt nog geregeld voor, met rechtszaken en (hoge) boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als gevolg.

  • Welke belangrijke juridische ontwikkelingen hebben zich na het van toepassing worden van de AVG op het gebied van data en privacy voorgedaan?
  • Welke actuele en toekomstige ontwikkelingen zijn er? Welke verwachte impact hebben deze ontwikkelingen op digitale systemen en de verwerking en uitwisseling van persoonsgegevens?
  • Hoe kunnen datalekken worden gesignaleerd en voorkomen? Welke rol heeft de Functionaris Gegevensbescherming?
  • Welke invloed heeft de AVG in de zorg, op de werkvloer, in de financiële sector of op AI-innovaties?

Inhoud en resultaat
Tijdens de Kennismark Data&Privacyweb geven vooraanstaande sprekers en experts een overzicht van de laatste en belangrijkste, actuele ontwikkelingen binnen de domeinen van data, privacy en cyberveiligheid. In zes verschillende workshops zullen specifieke thema’s die nu spelen, samen met u worden uitgediept en besproken. Na afloop van deze kennismarkt bent u volledig op de hoogte van de actualiteiten en kunt u veel van de opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk.

Doelgroep
Functionarissen gegevensbescherming, bedrijfsjuristen, privacy-adviseurs, privacy officers, compliance officers, data officers, ICT-managers, beleidsmedewerkers en voor ieder ander werkzaam binnen het domein van data, privacy en cyberveiligheid.

Programma

09:30 - 10:00 uur    Ontvangst en registratie       

10:00 - 10:15 uur    Opening en toelichting op het programma door de dagvoorzitter
                                   prof. dr. Robert van den Hoven van Genderen, Professor AI Robotlaw, Universiteit van Lapland; Director                                     Center for Law & Internet, Vrije Universiteit Amsterdam; Of Counsel Switchlegal Advocaten

10:15 - 11:00 uur    Nieuwe EU-privacyregelgeving: achter de feiten aanlopen of een belangrijkste stap vooruit?
                                 
prof. dr. Robert van den Hoven van Genderen

11:00 - 11:45 uur    Democratie in een digitale wereld: hoe kan het internet weer een publieke plek worden?

                                    dr. mr. Jurriën Hamer, senior onderzoeker, Rathenau Instituut

11:45 - 12:00 uur    Gelegenheid tot het stellen van vragen aan de sprekers van het ochtendprogramma

12:00 - 13:00 uur    Lunchpauze

13:00 - 14:15 uur    Workshopronde 1

  • Datelekken signaleren & voorkomen - mr. Rosalie Brand, advocaat, Kennedy Van der Laan                                    
  • De rol en positie van de Functionaris Gegevensbescherming (FG) - mr. Eliëtte Vaal, advocaat, The Data Lawyers
  • Privacy en ethiek in AI - mr. Menno Weij, partner en advocaat, BDO Legal

14:15 - 14:30 uur     Pauze en netwerksessie

14:30 - 15:45 uur     Workshopronde 2

  • Privacy in de zorg - mr. Martin Hemmer, advocaat/ partner, AKD
  • Privacy in het arbeidsrecht - mr. Friederike van der Jagt, advocaat, Hunter Legal
  • Privacy in de financiële sector - mr. Nina Orlic, advocaat, & mr. Kim Lucassen, advocaat, Loyens & Loeff

15:45 - 16:00 uur     Pauze en netwerksessie

16:00 - 16:30 uur     Cyberaanvallen op (vitale) organisaties: zijn we digitaal nog wel veilig? 

                                    Prof. dr. Michel van Eeten, Hoogleraar Cybersecurity, TU Delft 

16:30 - 16:45 uur     Afsluiting van de dag door de dagvoorzitter 
                                  
  prof. dr. Robert van den Hoven van Genderen

16:45 uur - eind       Netwerkborrel

Docenten

Rosalie Brand
Privacy-expert
Rosalie is een privacy-expert die adviseert en procedeert over naleving van de privacywetgeving. Rosalie maakt onderdeel uit van diverse incident response teams.
Eliëtte Vaal
Advocaat en partner bij The Data Lawyers
Eliëtte Vaal is advocaat en partner bij The Data Lawyers. Zij adviseert en procedeert over data en het recht in brede zin. Haar professionele focus ligt op het gebied van (e)privacyrecht waar zij zich nu meer dan 10 jaar mee bezig houdt. Daarnaast heeft Eliëtte ruime ervaring in aanverwante rechtsgebieden.
Friederike van der Jagt
Privacyrechtadvocaat Hunter Legal
Mr. Van der Jagt is privacyrechtadvocaat bij Hunter Legal te Amsterdam. Zij is daarnaast onder meer hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Privacyrecht, docent privacy bij de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen en fellow bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Martin Hemmer
Advocaat, partner bij AKD
Martin Hemmer is partner en advocaat bij AKD. Hij werkt vooral op het snijvlak van recht en technologie. Hierbij ligt de nadruk op innovatieve IP (auteursrecht, databankenrecht, octrooirecht) en ICT in combinatie met media en privacy.
Nina Orlić
Advocaat bij Loyens & Loeff
Nina is advocaat bij Loyens & Loeff en werkzaam in het Data Protection & Privacy Team. Nina is onder andere gespecialiseerd in gegevensbescherming- en privacywetgeving en heeft ruime ervaring in het begeleiden en adviseren van ondernemingen in uiteenlopende sectoren. Tot haar opdrachtgevers behoren grote multinationals in diverse sectoren, waaronder financiële instellingen, telecomaanbieders en bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg, de mode- en de automobielindustrie, maar ook stichtingen en start-ups. Nina publiceert regelmatig over ontwikkelingen binnen haar vakgebied. Tevens is zij lid van de Vereniging Privacy Recht en de International Association of Privacy Professionals (IAPP).
Kim Lucassen
Advocaat bij Loyens & Loeff
Kim is gespecialiseerd in farmaceutisch recht, privacyrecht, gereguleerde markten en (internationale) contracten. Kim leidt het Life Sciences Team en het Data Protection & Privacy Team van Loyens & Loeff. Kim is lid van de Vereniging Privacy Recht en de International Association of Privacy Professionals (IAPP).
Robert van den Hoven van Genderen
Prof. Dr. Robert van den Hoven van Genderen is hoogleraar AI & Robotlaw aan de University of Lapland en directeur van het Centrum voor Recht en Internet en Intellectuele eigendom (CLI) van de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Daarnaast is hij “visiting professor” bij de Kyushu University in Japan en de nationale universiteit van Taiwan(NTU). Tevens is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor AI en Robotrecht (NVAIR). Naast zijn huidige wetenschappelijke werk is hij consulting partner van Switchlegal International Lawyers in Amsterdam en redactielid van 'Computerrecht'.
Menno Weij
Partner Tech & Privacy Law BDO Legal
Menno Weij heeft Nederlands Recht (civiel- en strafrecht) gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Vervolgens is hij ruim 20 jaar werkzaam geweest als “tech advocaat”. Sinds december 2018 werkt Menno als Legal Counsel bij BDO Legal, binnen het team “Tech & Privacy Law”. Menno staat als organisaties en ondernemingen bij op het gebied van informatietechnologie, intellectueel eigendom, privacy en e-Commerce. In 2001 heeft Menno met goed gevolg de postdoctorale opleiding ICT-recht aan de Grotius Academie afgerond. Naast BDO, is Menno bestuurslid van de NVVIR en redacteur bij het Tijdschrift voor Internetrecht. Menno is voorts co-founder van IncPlus en van VraagHugo. Menno is commissaris bij het Security of Things Fund.

Materiaal

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kunt u 0 studie-uren rekenen.

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

  • 7 december 2021
  • 09:00 - 17:00
  • Amsterdam
  • € 295,-
  • Meld u nu aan met vroekboekkorting tot en met 15 september, en ontvang € 50,- korting. De kosten voor de Kennismarkt zijn tot en met 15 september € 245,-.
    Vanaf 16 september betaalt u € 295,-.

    Prijzen zijn exclusief 21% btw en inclusief catering gedurende de dag.  

Aanmelden

Referenties


ook interessant voor u

Incompany

Deze cursus liever met uw eigen team en op maat bij u op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

  • De training is altijd maatwerk
  • U bereikt als team hetzelfde niveau
  • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
  • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
  • U bepaalt de data van de training

Vragen over de Cursus?

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk studieadvies? We staan u graag te woord over de mogelijkheden. Via onderstaand contactformulier kunt u contact opnemen met de klantenservice. Wilt u direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.