Inleiding
In het Klimaatakkoord wordt het belang van waterstof voor verschillende sectoren onderstreept. Ten opzichte van een batterij kan met waterstof meer energie worden meegenomen en kan er sneller worden getankt. Eigenlijk lijkt het gebruik van waterstof meer op het tanken van benzine, dus dit biedt meer mogelijkheden in de industrie, zwaar transport en de scheepvaart.
Om groene waterstof op grote schaal in te kunnen zetten, moeten we hiervoor ook de juiste infrastructuur aanleggen en waterstoftankstations helpen hierbij. Dit actualiteitencollege gaat in op het nut, de noodzaak en de veiligheidseisen van waterstoftankstations. Tot slot, wordt verduidelijkt hoe je nu - en in de toekomst - omgaat met de inpassing van de tankstations in het ruimtelijk gebied onder de nieuwe Omgevingswet.
Inhoud en resultaat
Dit actualiteitencollege gaat in op het nut, de noodzaak en de veiligheidseisen van waterstoftankstations.
Na afloop van dit actualiteitencollege heeft u inzicht:
- over het nut, de noodzaak en het huidige beleid;
- in de mate van duurzaamheid en vormen/kleuren van waterstof;
- in de veiligheidseisen die aan een waterstoftankstation worden gesteld;
- in de veranderingen onder de nieuwe Omgevingswet.
Werkwijze Actualiteitencollege
Het college wordt u aangeboden via het leerplatform AnewSpring (voor tablet of smartphone kan de app worden gedownload). U ontvangt hiervoor van ons de inloggegevens. Na afloop van het college volgt een toets bestaande uit vijf mc-vragen. Na het positief afronden van deze toets kunt u een certificaat van deelname downloaden.
Voor wie?
Dit actualiteitencollege is bestemd voor beleidsmedewerkers duurzaamheid en energietransitie, projectleiders en juristen die betrokken zijn bij het opstellen van regionale energiestrategieën en projecten voor duurzame energie-infrastructuur, (milieu)adviseurs bij gemeenten, omgevingsdiensten en provincies. Daarnaast is cursus ook interessant voor medewerkers van bedrijven voor wie waterstof een lonkend perspectief lijkt.
Partner
Deze e-cursus is ontwikkeld in samenwerking met Royal HaskoningDHV. Dit ingenieursbureau is al meer dan 135 jaar toonaangevend, zowel in advies als in projectmanagement. We dragen bij aan een betere samenleving en maken zo de levens van grote groepen mensen wereldwijd makkelijker, gezonder en veiliger. Dit doen we met innovatieve en duurzame ontwikkelingsprojecten voor steden, water, transport en industrie. Met bijna 7.000 professionals werken we aan projecten in 150 landen. De afdeling Royal HaskoningDHV Legal Consultants biedt oplossingen voor alle juridische uitdagingen die in technische en ruimtelijke projecten spelen. Ons werkveld strekt zich uit van advies tot contract, van visie tot vergunning en van onderhandelen tot procederen. We ondersteunen onze opdrachtgevers met doelgerichte strategische juridische advisering én maken de vertaling naar praktische toepasbare aanpak. Onderscheidend daarbij is onze technische, procesmatige en politiek bestuurlijke ervaring bovenop onze juridische expertise. Deze ‘legal plus’ stelt ons in staat om juridische oplossingen te verbinden met technologische innovaties en uitdagingen in het maatschappelijk veld waarin een project zich afspeelt.