Kennismarkt

€ 295,-

Omgevingsweb: Op weg naar een duurzame leefomgeving


De Kennismarkt is een evenement van Omgevingsweb. Voor het uitgebreide programma navigeer naar de eventpagina op Omgevingsweb.

Inleiding

Deze kennismarkt richt zich op de verschillende uitdagingen die er zijn voor het omgevingsdomein. Dan gaat het om de komende Omgevingswet, energietransitie, stikstofproblematiek, klimaatadaptatie, kringlooplandbouw, gezondheid, maar ook het snijvlak met het sociaal domein. Alles grijpt steeds meer in elkaar. De kunst is deze verschillende opgaven met elkaar te verbinden.Met als hamvraag: hoe komen we samen tot een duurzame leefomgeving?

Krijg weer de laatste stand van zaken, maar laat u ook inspireren op de Kennismarkt!

Opzet kennismarkt

Corona gaat ook de kennismarkt niet voorbij. Daarom is er een hybride opzet: een deel is fysiek op locatie en een ander deel is via livestream te volgen. Via netwerktools zal er ook gelegenheid zijn voor interactie met sprekers en deelnemers.

En ook nu is er een plenair programma waarin vooral de opgaven voor Nederland en u centraal staan en in de middag diverse sessies waar u voor kunt kiezen. Het zijn uiteenlopende onderwerpen die allen met elkaar verbonden zijn in hun doel: een duurzame leefomgeving creëren.

Deze kennismarkt levert u kennis, inspiratie en nieuwe ideeën in één dag.

Doelgroepen

De kennismarkt is bestemd voor een ieder die werkzaam is in het omgevingsdomein. Bij de overheid zijn dit:

 • Ruimtelijke ordening: beleidsmedewerkers, planmakers en juristen
 • Bouwen: vergunningverleners, handhavers en juristen
 • Grondzaken: juristen en planeconomen
 • Milieu: adviseurs, vergunningverleners, handhavers en juristen
 • Duurzaamheid en energie: beleidsmedewerkers, projectleiders
 • APV/bijzondere wetten: vergunningverleners
 • Bestuursrecht: algemene juristen en juristen Bezwaar & Beroep
 • Water: beleidsmedewerkers, vergunningverleners, handhavers en juristen
 • Projectleiders/-managers in het fysieke domein
 • Stedelijk beheer/openbare werken: beleidsmedewerkers
 • Geo-informatie/digitalisering: medewerkers
 • Bestuur en raadsleden

Maar de kennismarkt is ook voor alle ondersteunende organisaties als adviesbureaus, advocatenkantoren, energiecoöperaties, netbeheerders, projectontwikkelaars, woningcorporaties, etc.

Programma

Voor het uitgebreide programma navigeer naar de

eventpagina
op Omgevingsweb.

Docenten

Friso de Zeeuw
Parttime praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling
 
Friso bekleedt een tiental bestuursfuncties en commissariaten en doet ook advieswerk. Maar hij is vooral bekend als spreker op congressen over gebiedsontwikkeling, waar hij geen blad voor de mond neemt over allerlei ontwikkelingen in de (bouw)markt, waarbij hij altijd een duidelijk en praktijkgericht verhaal houdt. Hij weet als geen ander wat er speelt.
 
Marijke Vos
Staatsraad Afdeling Advisering Raad van State
 
Marijke is bestuurder en politica, gedreven door interesse in mensen, betrokkenheid bij leefomgeving en natuur, en de wil om de wereld beter te maken. Zij heeft een lange ervaring in de politiek, als partijvoorzitter, lid Tweede Kamer en wethouder Amsterdam. Op dit moment is zij Staatsraad Afdeling Advisering Raad van State.
Harald Wiersema
Holla
Harald Wiersema maakt deel uit van het team van overheidsspecialisten bij Holla Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het omgevingsrecht, aanbestedingsrecht, overheidsaansprakelijkheid en energierecht. Na negen jaar bij een internationaal advocatenkantoor in Amsterdam en Rotterdam te hebben gewerkt, is Harald sinds januari 2019 werkzaam bij Holla Advocaten. In 2018 is hij door Who's Who Legal aangemerkt als expert op het gebied van omgevingsrecht in de categorie 'Climate Change Law'. Het Advocatenblad riep hem in 2016 uit tot één van 35 ‘hoogvliegende’ advocaten onder de 35 jaar.
Elwin Leusink
Teammanager water | Adviseur stedelijk water
Elwin is een enthousiaste adviseur die zich vastbijt in vraagstukken over water en klimaatverandering. Hij vindt het leuk om te schakelen tussen ambities en praktijkvraagstukken, met als doel om tot concrete resultaten te komen. Als teamleider van een groep klimaatspecialisten is Elwin betrokken bij heel verschillende vraagstukken over stedelijk water, hittestress, droogte en hoogwaterveiligheid.
Harm Borgers
partner/adviseur bestuurlijk organisatierecht, KokxDeVoogd
 
Harm is als manager en adviseur vooral betrokken bij strategische en innovatieve projecten en adviesopdrachten. Hij helpt rijksdiensten, provincies, gemeenten, waterschappen en gemeenschappelijke regelingen bij hun visievorming, beleidsprocessen en bij de versterking van hun uitvoeringsorganisaties. Mijn specialisaties zijn het omgevingsrecht, de Omgevingswet en het bestuurlijk organisatierecht met focus op vraagstukken van sturing, regulering en handhaving.
Bekijk LinkedIn profiel
Marnix Brongers
Adviseur, Over Morgen
 
Marnix is een verbindende en daadkrachtige adviseur die goed tot zijn recht komt in het managen van en adviseren bij lastige verandervraagstukken in complexe omgevingen. Zijn gedrevenheid en enthousiasme maakt energie los, motiveert en inspireert. Marnix zet beweging in gang. Door zijn visie en inhoudelijke betrokkenheid, zijn sturing op proces én inhoud, weet hij die beweging te richten en concrete resultaten met maatschappelijke impact te boeken. Marnix is een snelle denker met een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Hij schakelt makkelijk tussen visie, beleid en uitvoering. Daarbij communiceert hij makkelijk op allerlei verschillende niveaus. Met passie werkt hij aan de transitie naar een duurzame leefwereld. Omdat de wereld daar beter van wordt!
 
Docentprofiel met cartaID 12390 niet gevonden.

Materiaal

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kunt u 6 studie-uren rekenen.

BP Studieuren66

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

 • € 295,-
 • Cursusprijs op locatie is incl. koffie, thee en lunch

  • Indien u gebruik maakt van de livestream ontvangt u een korting van € 70,- op de prijs.

  Genoemde bedragen excl. btw 21 %

Aanmelden

Referenties

ook interessant voor u

Incompany

Deze cursus liever met uw eigen team en op maat bij u op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

 • De training is altijd maatwerk
 • U bereikt als team hetzelfde niveau
 • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
 • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
 • U bepaalt de data van de training

Ook interessant voor u

Vragen over de Cursus?

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk studieadvies? We staan u graag te woord over de mogelijkheden. Via onderstaand contactformulier kunt u contact opnemen met de klantenservice. Wilt u direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.