Online cursus

€ 149,-

Persoonsgegevens in faillissement

6 oktober 2020

Online

Met privacy advocaat en voormalig curator I Chu Chao

  • Inzicht in toepassingsbereik van de AVG bij overdracht persoonsgegevens in faillissement
  • Bespreken van voorbeelden uit de praktijk

Inleiding

Elke week gaan in Nederland vele tientallen bedrijven failliet. Het is te verwachten dat het aantal faillissementen aanzienlijk zal stijgen in de nasleep van het coronavirus. De vraag of persoonsgegevens (zoals in een klantenbestand) in faillissement mogen worden overgedragen aan derden, wordt daardoor steeds relevanter. Welke persoonsgegevens worden verwerkt in een faillissement? En met welke regels van de AVG dient u rekening te houden bij een overdracht van persoonsgegevens in faillissement?

Inhoud en resultaat

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft recent een brief gepubliceerd waarin staat dat persoonsgegevens alleen met toestemming van betrokkenen mogen worden overgedragen in faillissement. Dit roept vele vragen op, want dit is niet in lijn met de praktijk en de eerdere uitlatingen van de AP. De vraag is: staat de AVG een overdracht van persoonsgegevens in faillissement in de weg? In deze online cursus neemt advocaat en voormalig curator I Chu Chao u mee in de privacyregels en de belangenafweging om een klantenbestand te kunnen overdragen in faillissement.

Na afloop van de online cursus

  • Weet u welke privacyregels van toepassing zijn met betrekking tot persoonsgegevens in een faillissement
  • Bent u op de hoogte van de belangenafweging om persoonsgegevens over te dragen in een faillissement

Doelgroep

Deze online cursus is bedoeld voor iedereen die te maken krijgt met persoonsgegevens in een faillissement, zoals: advocaten/curatoren, (bedrijfs)juristen, Privacy officers, Functionarissen voor de Gegevensbescherming (FG), toezichthouders.

Programma

  • Inleiding – persoonsgegevens in faillissement
  • Actualiteit – brief van de Autoriteit Persoonsgegevens, (verwachte) toename van faillissementen
  • Wettelijk kader – de toepasselijke regels uit de AVG in een faillissement
  • Overdracht van persoonsgegevens in faillissement – waar op te letten
  • Bespreken van voorbeelden uit de praktijk (o.a. Travelbird)
  • Samenvatting
  • Vragenronde

Docenten

I Chu Chao
Advocaat en eigenaar van Chao Legal in Amsterdam
 
I Chu Chao is advocaat, zij helpt organisaties met IE, IT & Privacy advies, projecten en trainingen, van contracten tot juridische procedures. Haar adviezen zijn begrijpelijk en praktisch. Met meer dan 10 jaar juridische ervaring als advocaat, bedrijfsjurist en compliance officer, is zij de schakel tussen Legal, IT en de business.
 

Materiaal

U krijgt het materiaal digitaal toegestuurd.

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kunt u 1 studie-uren rekenen.

BP Studieuren11

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

  • 6 oktober 2020
  • 11:00 - 12:30
  • Online
  • € 149,-
  • Genoemd bedrag is excl. btw 21 %
Aanmelden

Referenties

ook interessant voor u

Incompany

Deze cursus liever met uw eigen team en op maat bij u op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

  • De training is altijd maatwerk
  • U bereikt als team hetzelfde niveau
  • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
  • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
  • U bepaalt de data van de training

Ook interessant voor u

Vragen over de Cursus?

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk studieadvies? We staan u graag te woord over de mogelijkheden. Via onderstaand contactformulier kunt u contact opnemen met de klantenservice. Wilt u direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.

Hanna Rab
U kunt contact opnemen met Hanna via 020 – 8200 908 of via hanna@berghauserpont.nl