Workshop

€ 295,-

Privacy voor Finance Professionals


  • Stand van zaken en ontwikkelingen AVG en financiële sector
  • De AVG in relatie tot PSD2 en MiFiD II
  • Mogelijkheden en beperkingen m.b.t. gebruik van persoonsgegevens voor commerciële doeleinden

Inleiding

Het onderwerp privacy is volop in beweging binnen de financiële sector. Niet alleen vanwege nieuwe initiatieven van financiële instellingen op het gebied van (commercieel) gebruik van persoonsgegevens (denk aan het doen van persoonlijke aanbiedingen op basis van betaalgedrag), maar ook door nieuwe regelgeving, zoals de PSD II en MiFiD II richtlijnen. Daarbij neemt het aantal inzage- en verwijderingsverzoeken met de dag toe en heeft de Autoriteit Persoonsgegevens aangegeven ook dit jaar de focus te houden op de financiële sector. Al met al is het belang van de juiste kennis en correcte toepassing van de AVG nog steeds erg belangrijk. In deze cursus praten wij u bij over recente ontwikkelingen en geven wij een aantal praktische tips over omgang met verzoeken van betrokkenen en het uitvoeren van een DPIA.

Inhoud en resultaat

In deze interactieve cursus behandelen wij een aantal belangrijke vraagstukken die de AVG met zich brengt binnen de financiële sector. Daarbij besteden wij ruime aandacht aan actuele rechtspraak en andere belangrijke ontwikkelingen in dit kader. Zo zullen wij ingaan op de (on)mogelijkheden bij commercieel gebruik van persoonsgegevens door banken of andere financiële instellingen, komen de PSD II en MiFiD II richtlijnen aan bod en bespreken wij op welke wijze de verschillende toezichthouders (DNB, AFM en de Autoriteit Persoonsgegevens) zich tot elkaar verhouden bij, bijvoorbeeld, een datalek. Ook geven wij concrete handvatten voor het correct uitvoeren van een DPIA en geven wij een aantal praktische tips over het omgaan met verzoeken van betrokkenen.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor:  Advocaten, bedrijfs- en overheidsjuristen, compliance officers, functionarissen voor Gegevensbescherming en privacy officers werkzaam in de financiële sector.

Programma

Tijdens de cursus zullen wij onder meer ingaan op de volgende vragen. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen van de deelnemers.

  • Stand van zaken en ontwikkelingen AVG en financiële sector
  • Mogelijkheden en beperkingen met betrekking tot gebruik van persoonsgegevens voor commerciële (direct marketing) doeleinden
  • Uitvoeren DPIA
  • Hoe om te gaan met inzageverzoeken en verzoeken tot verwijdering van persoonsgegevens (o.a. verwijdering BKR registratie)?
  • De AVG in relatie tot PSD2 en MiFiD II
  • AFM, DNB, AP: Hoe verhouden de verschillende toezichthouders zich tot elkaar? Wie heeft welke bevoegdheden?

Docenten

Ellen Bosma
Advocaat in het Data Protection & Privacy Team bij Loyens & Loeff.
 
Ellen Bosma specialiseert zich in het privacyrecht, met bijzondere aandacht voor de financiële sector.
 
   
Joanne Zaaijer
Advocaat in het Data Protection & Privacy Team bij Loyens & Loeff.
 
Joanne Zaaijer specialiseert zich in het privacyrecht en het telecommunicatierecht.
 

Materiaal

U ontvangt een documentatiemap met de hand-outs en een syllabus met achtergrondmateriaal.

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kunt u 3 studie-uren rekenen.

BP Studieuren33

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

  • € 295,-
  • De genoemde cursusprijs is excl. btw en incl. koffie/thee/water.
aanmelden

Referenties

ook interessant voor u

Incompany

Deze cursus liever met uw eigen team en op maat bij u op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

  • De training is altijd maatwerk
  • U bereikt als team hetzelfde niveau
  • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
  • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
  • U bepaalt de data van de training

Ook interessant voor u

Vragen over de Cursus?

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk studieadvies? We staan u graag te woord over de mogelijkheden.

Paula Vrolijk-De Vries
Paula Vrolijk-de Vries
Programmamanager, Berghauser Pont Academy
 
U kunt contact opnemen met Paula via 020 – 8200 908 of via paula@berghauserpont.nl