Cursus

€ 295,-

Handhaving en privacy

23 maart 2020

Utrecht
  • Inzicht in de toezichthouders- en handhavingsbevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens
  • Welke bevoegdheden heeft de Autoriteit Persoonsgegevens?
  • Welke handhavingsinstrumenten hanteert de Autoriteit Persoonsgegevens?
  • Actuele rechtspraak en andere belangrijke ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving

Inleiding

Nu de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming al enige tijd achter ons ligt en het stof enigszins is neergedaald, lijkt de Autoriteit Persoonsgegevens steviger te gaan inzetten op de handhaving van de privacyregelgeving. Het is om die reden van belang om als bedrijfsjurist of overheidsjurist up-to-date te zijn en je goed voor te bereiden op mogelijk toezicht, handhaving of zelfs een inval door de Autoriteit Persoonsgegevens. In deze interactieve cursus geven wij inzicht in de verschillende bevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens en besteden wij aandacht aan actuele rechtspraak en andere belangrijke ontwikkelingen in dit kader.

Inhoud en resultaat

In deze cursus wordt inzicht gegeven in de toezichthouders- en handhavingsbevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens. Onder meer de formele vereisten aan toezicht, de evenredigheid en subsidiariteit van het inzetten daarvan en de grenzen aan de bevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens zullen aan bod komen. Ook zullen wij ingaan op de verschillende handhavingsinstrumenten, zoals het opleggen van een last onder dwangsom, het verwerkingsverbod en natuurlijk de bestuurlijke boete. Daarnaast zal in deze cursus aandacht worden besteed aan mogelijk toekomstige invallen door de Autoriteit Persoonsgegevens, welke regels er dan gelden en hoe je hier het beste op kunt reageren.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor advocaten, bedrijfs- en overheidsjuristen, compliance officers, functionarissen voor Gegevensbescherming en privacy officers.

Programma

Tijdens de cursus zullen wij onder meer ingaan op de volgende vragen. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen van de deelnemers.

Toezicht

  • Op welke gebieden focust de Autoriteit Persoonsgegevens?
  • Welke toezichtsbevoegdheden heeft de Autoriteit Persoonsgegevens en welke grenzen worden hieraan gesteld?
  • Hoe kun je je het beste opstellen tegenover de Autoriteit Persoonsgegevens en wat mag de Autoriteit Persoonsgegevens van jou verwachten in het kader van haar toezichthoudende taak?
  • Hoe kun je het beste handelen als de Autoriteit Persoonsgegevens een inval uitvoert?
  • Actuele rechtspraak

Handhaving

  • Welke handhavingsinstrumenten heeft de Autoriteit Persoonsgegevens en hoe werken deze instrumenten?
  • Welke handhavingsinstrumenten gebruikt de Autoriteit Persoonsgegevens in welk geval?
  • In hoeverre ben je verplicht mee te werken aan verzoeken van of onderzoeken door de Autoriteit Persoonsgegevens?
  • Welke mogelijkheden zijn er om tegen handhaving op te komen?

Docenten

Joanne Zaaijer
Advocaat in het Data Protection & Privacy Team bij Loyens & Loeff.
 
Joanne Zaaijer specialiseert zich in het privacyrecht en het telecommunicatierecht.
 
Anke Holtland
Advocaat in het Data Protection & Privacy Team bij Loyens & Loeff.
 
Anke Holtland specialiseert zich in het privacy recht en het algemene bestuursrecht.
 
   

Materiaal

U ontvangt een documentatiemap met de hand-outs en een syllabus met achtergrondmateriaal.

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kunt u 3 studie-uren rekenen.

BP Studieuren33

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

  • 23 maart 2020
  • 13:30 - 17:00
  • Utrecht
  • € 295,-
  • De genoemde cursusprijs is excl. btw en incl. koffie/thee/water.
aanmelden

Referenties

ook interessant voor u

Incompany

Deze cursus liever met uw eigen team en op maat bij u op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

  • De training is altijd maatwerk
  • U bereikt als team hetzelfde niveau
  • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
  • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
  • U bepaalt de data van de training

Ook interessant voor u

Vragen over de Cursus?

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk studieadvies? We staan u graag te woord over de mogelijkheden.

Paula Vrolijk-De Vries
Paula Vrolijk-de Vries
Programmamanager, Berghauser Pont Academy
 
U kunt contact opnemen met Paula via 020 – 8200 908 of via paula@berghauserpont.nl