Cursus

€ 295,-

Handhaving en privacy

2 februari 2021

Utrecht
  • Inzicht in de toezichthouders- en handhavingsbevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens
  • Actuele rechtspraak en andere belangrijke ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving

Berghauser Pont Academy verzorgt alle cursussen op een coronaproof locatie, voor meer info klikt u hier

Als u niet wil of mag reizen, kunt u elke cursus ook via een livestream volgen; twee opties dus! Met beide haalt u uw studiepunten binnen.

Inleiding

Nu de inwerkingtreding van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) al enige tijd achter ons ligt en het stof enigszins is neergedaald, verschuift de focus van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) langzaam van voorlichting naar handhaving van de privacywetgeving. Het is om die reden van belang om als bedrijfsjurist of overheidsjurist up-to-date te zijn en je goed voor te bereiden op mogelijk toezicht, handhaving of zelfs een inval door de AP. In de interactieve cursus Handhaving en Privacy geven wij inzicht in de verschillende bevoegdheden van de AP en besteden wij aandacht aan actuele rechtspraak en andere belangrijke ontwikkelingen in het kader van privacy en handhaving.

Inhoud en resultaat

In de cursus Handhaving en privacy wordt inzicht gegeven in de toezicht- en handhavingsbevoegdheden van de AP. Onder meer de formele vereisten aan toezicht, de evenredigheid en subsidiariteit van het inzetten daarvan en de grenzen aan de bevoegdheden van de AP komen aan bod. Ook wordt tijdens de cursus ingegaan op de verschillende handhavingsinstrumenten waarover de AP beschikt, zoals het opleggen van een last onder dwangsom, een verwerkingsverbod en een bestuurlijke boete. Ten slotte zal in deze cursus aandacht worden besteed aan mogelijk toekomstige invallen door de AP, welke regels er dan gelden en hoe je hier het beste op kunt reageren.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor advocaten, bedrijfs- en overheidsjuristen, compliance officers, functionarissen gegevensbescherming en privacy officers

Programma

Tijdens de cursus zullen wij onder meer ingaan op de volgende vragen. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen van de deelnemers.

Toezicht

  • Op welke gebieden focust de Autoriteit Persoonsgegevens zich?
  • Welke toezichtsbevoegdheden heeft de Autoriteit Persoonsgegevens en welke grenzen worden hieraan gesteld?
  • Hoe kun je je het beste opstellen tegenover de Autoriteit Persoonsgegevens en wat mag de Autoriteit Persoonsgegevens van jou verwachten in het kader van haar toezichthoudende taak?
  • Hoe kun je het beste handelen als de Autoriteit Persoonsgegevens binnenvalt?
  • In hoeverre ben je verplicht mee te werken aan verzoeken van of onderzoeken door de Autoriteit Persoonsgegevens?  

Handhaving

  • Welke handhavingsinstrumenten heeft de Autoriteit Persoonsgegevens en hoe werken deze instrumenten?
  • Welke handhavingsinstrumenten gebruikt de Autoriteit Persoonsgegevens in welk geval?
  • Welke mogelijkheden zijn er om tegen handhaving op te komen?

Deelnemers krijgen tijdens de cursus de ruimte om eigen vragen en casussen in te brengen.

Docenten

Joanne Zaaijer
Advocaat in het Data Protection & Privacy Team bij Loyens & Loeff.
 
Joanne Zaaijer specialiseert zich in het privacyrecht en het telecommunicatierecht.
 
Anke Holtland
Advocaat in het Data Protection & Privacy Team bij Loyens & Loeff.
 
Anke Holtland specialiseert zich in het privacy recht en het algemene bestuursrecht.
 
   

Materiaal

U ontvangt een documentatiemap met de hand-outs en een syllabus met achtergrondmateriaal.

Studiepunten

Studiepunten en -uren

Voor deze cursus/opleiding kunt u 3 studie-uren rekenen.

BP Studieuren33

Aanmelden

Datum, Locatie en Prijs

  • 2 februari 2021
  • 13:30 - 16:30
  • Utrecht
  • € 295,-
  • Cursusprijs is incl. koffie/thee
    • Gezien alle onzekerheid over de ontwikkelingen vragen wij u pas op een later moment welke optie u kiest: deelnemen op locatie of via de livestream, u hoeft nu dus nog niet te beslissen.
    • Indien u gebruik maakt van de livestream ontvangt u een korting van € 50,- op de cursusprijs.

    Genoemde bedragen excl. btw 21 %
Aanmelden

Referenties

ook interessant voor u

Incompany

Deze cursus liever met uw eigen team en op maat bij u op kantoor? Dat kan! De voordelen van incompany op een rij:

  • De training is altijd maatwerk
  • U bereikt als team hetzelfde niveau
  • Voorafgaand een vrijblijvend intakegesprek met de trainer(s)
  • Bedrijfsspecifieke situaties worden betrokken
  • U bepaalt de data van de training

Ook interessant voor u

Vragen over de Cursus?

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk studieadvies? We staan u graag te woord over de mogelijkheden. Via onderstaand contactformulier kunt u contact opnemen met de klantenservice. Wilt u direct contact met de betreffende programmamanager? Bekijk dan de contactgegevens rechts.

Hanna Rab
U kunt contact opnemen met Hanna via 020 – 8200 908 of via hanna@berghauserpont.nl